Jak vybrat rolety den a noc do kuchyně

Rolety Den a noc od Fexi se hodí prakticky do všech místností ve Vašem domě. Jak ovšem vybrat ty, které se budou perfektně hodit do Vaší kuchyně? To si můžete přečíst v následujícím článku. 

clanek_001

V minulých článcích jsme se Vám již snažili poradit, jak vybrat vhodné rolety do dětského pokoje nebo například do moderního obýváku. Dnes se zaměříme na to, jak vybrat vhodné rolety do kuchyně

Pří výběru rolet do kuchyně se rozhodně není čeho obávat. Pouze se Vám pokusíme poradit, na co je dobré si dávat pozor, na co se zaměřit a proč se rolety Fexi vlastně do kuchyně perfektně hodí.

Proč jsou rolety Fexi vhodné do kuchyně?

Rolety Den a noc Fexi mají nespočet výhod, díky kterým Vás zaručeně okouzlí. Za ty, které nejvíce oceníte právě v kuchyni, můžeme považovat jejich snadnou údržbu/omyvatelnost, nestárnoucí design a snadné ovládání. Především však v kuchyni oceníte rolety Fexi jako ideální variantu zastínění. Tedy variantu, která dokonale reguluje průchod slunečního svitu, propouští dostatek světla, ale zároveň eliminuje ostré a nepříjemné paprsky. 

clanek_002

Na co se při výběru vhodných rolet do kuchyně zaměřit? 

Ideální barva rolet do kuchyně

Jak jsme již zmiňovali výše, rolety plní v kuchyni především roli ideálního zastínění. Aby tomu ovšem tak mohlo být, je důležité vybrat správnou barvu rolet. Neboť právě výběr vhodné barvy je při pořizování nových rolet velmi důležitý. 

Obecně platí že čím tmavší tkaninu si pořídíte, tím většího zastínění dosáhnete. Co se týče kuchyní, tak za ideální řešení můžeme považovat světlejší typy látek a látky s nižší gramaží, které průchod světla do kuchyně příjemně regulují, ale zároveň místnost zbytečně nezatemní. Navíc takové rolety působí čistě, elegantně a snadno se kombinují s dalšími prvky v kuchyni i v celém domě. 

Skvěle v kuchyni fungují také žíhané rolety, na kterých jsou daleko méně vidět všemožné skvrny.

Dostatek soukromí i světla

Pokud se rozhodnete do své kuchyně pořídit rolety Den a noc Fexi ve světlejších odstínech, věříme, že budete nadšeni. Takové rolety do prostoru vpustí dostatek světla, které je v kuchyni obzvlášť žádoucí, ale zároveň vytvoří dostatečné soukromí, pokud okna Vaší kuchyně směřují do ulice. 

Jestli však naopak okna směřují do Vaší nádherné zahrady, díky funkčnosti a snadnému ovládání si budete moci lamely rolet jednoduše nastavit do takové polohy, abyste během přípravy pokrmů do své zahrady měli ideální výhled. 

Snadná údržba

Máte kuchyňské okno v blízkosti dřezu a obáváte se, že by nějaká ta kapka mohla občas skončit i na roletách? S roletami Fexi můžete být v klidu. Jsou totiž otíratelné. Což se dá jistě za velkou výhodu považovat i ve chvíli, kdy nemáte v blízkosti okna dřez, ale například i sporák či varnou desku. 

Údržba a čištění rolet Fexi není žádná věda. K odstranění menších fleků Vám postačí i suchý hadřík. A s těmi většími si hravě poradí vlhký hadřík nebo šetrný čisticí prostředek. Ten ovšem vždy prvně vyzkoušejte na méně viditelném místě.

clanek_003

A pokud byste si při výběru vhodných rolet do Vaší kuchyně nevěděli s čímkoliv rady, stačí nás kontaktovat a my Vám se vším rádi poradíme.