Jak vyzdobit pokoj pro hosty a jak Vám v tom mohou pomoci rolety od Fexi?

Plánujete ve svém domě zařídit pokoj pro hosty, ale stále nevíte, jak přesně ho vybavit a co by v něm rozhodně nemělo chybět? Nechte se inspirovat následujícím článkem.

Možností, jak můžete pokoj pro hosty zařídit a vyzdobit, je opravdu mnoho. Kromě jiného můžete vsadit také na námi nabízené rolety Den a noc od Fexi, které jsou do takových místností naprosto ideální. 

clanek_001

Pokoj pro hosty

Ještě před tím, než se do samotného zařizování pokoje pro hosty pustíte, je dobré si stanovit, zda tato místnost bude skutečně sloužit výhradně jako pokoj pro návštěvy, nebo tyto prostory budete využívat i jinak. Například jako pracovnu či místnost na cvičení

Přeci jen hosté k nám domů nejezdí každý týden, a tak je zbytečné blokovat jednu celou místnost v domě pouze k jejich občasnému ubytování. Ideální proto může být, pokud pro tuto místnost najdete i další využití.

clanek_002

Rolety od Fexi do pokoje pro hosty

Ať už tedy bude místnost určena výhradně pro Vaše hosty, nebo si do ní čas od času půjdete například zacvičit, důležité je, abyste v ní vytvořili ideální světelné podmínky pro všechny okamžiky. Tedy aby přes den bylo v pokoji dostatek světla, ale zároveň, aby se večer, kdy se budete Vy nebo Vaše návštěva chystat ke spánku, dal co možná nejvíce zatemnit. Jen tak totiž lze dosáhnout kvalitního a ničím nerušeného spánku. 

A právě s vytvořením ideálních světelných podmínek v pokoji pro hosty Vám skvěle pomohou rolety od Fexi

Jak vybrat ideální rolety do pokoje pro hosty? 

Jak tedy do pokojů pro hosty vybrat takové rolety, se kterými budete maximálně spokojeni? 

Různé rolety do různých místností

Hned na začátek je dobré si říct, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se proto nemusí hodit do koupelny, hostinského pokoje i pracovny. Zkrátka s roletami, se kterými budete spokojeni kupříkladu v kuchyni, nemusíte být spokojeni v dětském pokoji. 

Ložnice, dětský pokoj či pokoj pro hosty slouží primárně k odpočinku a spánku. Naopak obývací pokoje, kuchyně či pracovny jsou nejvíce využívány přes den k práci a relaxaci. Právě na to je při výběru nových rolet zapotřebí myslet. Vždy se proto snažte dopředu pečlivě zvážit, co od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. 

Rolety do ložnic a pokojů pro hosty by tedy měly být schopny místnost co nejvíce zatemnit, a snadno tak vytvořit ideální podmínky pro klidný a nerušený spánek. Zároveň by však takové rolety měly být schopny v průběhu dne pouze příjemně regulovat denní světlo či ostrý sluneční svit, pokud se v této místnosti rozhodne host nebo Vy sami trávit čas například prací či jinou běžnou denní aktivitou. 

clanek_003

Design a estetika rolet 

To, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od samotného designu rolet. Rolety Den a noc od Fexi se Vám nabízí hned v několika odlišných variantách. Rozdíly mezi jednotlivými roletami Den a noc jsou především v typu látky, její gramáži a také v šířce a zpracování průhledného pruhu. Obecně ovšem platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění docílíte.

Je však dobré si také uvědomit, že všechny látky rolet Den a noc Fexi částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míru zastínění získáte díky zatemňovacím roletám Den a noc z řady Blackout

Co se týče konkrétních barev, přichystali jsme si pro Vás opravdu velmi pestrou a širokou nabídku, ze které si ty pravé rolety do hostinského pokoje vybere skutečně každý. Ať už tedy máte interiér svého domu zařízený v jakémkoliv stylu, u nás zaručeně naleznete takové rolety, které se k němu budou perfektně hodit. Design rolet by měl totiž vždy příjemně ladit s celkovým designem domu, neměl by z něj nepřirozeně vyčnívat, ale měl by naopak celý prostor přirozeně dotvořit. Jelikož je barva a design rolet opravdu klíčový, věnovali jsme se tomuto tématu, jak vybrat správnou barvu rolet, již před časem. 

 

  • Kam se hodí rolety se světlejšími látkami?

 

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem také vyloučeno, že i zatemňující látka do ložnic a pokojů pro hosty nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

 

  • Kam se hodí rolety s tmavšími látkami? 

 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat. 

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

clanek_004

Ovládání a upevnění rolet

Pokud již máte vybraný typ rolet i barvu, tak máte jeden velmi důležitý krok úspěšně za sebou. Nyní přichází na řadu výběr dalších nezbytností. Tedy výběr typu upevnění a ovládání rolet

Co se týče samotného upevnění, rolety Den a noc Fexi se Vám nabízí ve 3 typech kazet, které přináší 5 způsobů upevnění. Mezi ten vůbec nejoblíbenější způsob se řadí jednoduché zavěšení rolety na okno. Zvolit ovšem můžete také vrtání kazety do okna, stropu či zdi. 

A jelikož i na detailech záleží, tak je dobré vyladit výběr rolet až do samého konce. A to konkrétně vhodným výběrem správné barvy, typu a strany mechanismu pro ovládání. Volit můžete ze dvou způsobů ovládání a tří barevných variací. Konkrétně tedy můžete vybírat mezi klasickým řetízkem nebo naopak elektrickými roletami. Záleží pouze na Vás, čemu dáte přednost. Barvu mechanismu volte vždy ideálně dle barvy Vašeho okna nebo zdi. V naší nabídce Vám mechanismy nabízíme v barvě bílé, hnědé a stříbrné

clanek_005

Vybavení pokojů pro hosty

Kromě vytvoření ideálních světelných podmínek bude třeba pokoj pro hosty dostatečně vybavit vhodným nábytkem a doplňky. Co by v takovém hostinském pokoji nemělo rozhodně chybět? 

Postel a nábytek

Základem každého pokoje pro hosty je bezesporu pohodlná postel. Právě spánkem totiž zřejmě budou Vaši hosté trávit v místnosti nejvíce času. Dopřejte jim proto u Vás doma skutečně kvalitní odpočinek a pořiďte jim takovou postel, ze které se jim nebude chtít ráno vstát. 

Kromě postele je třeba myslet i na úložný prostor, aby si hosté měli kam odložit své oblečení a osobní věci. Nějaká ta skříň, komoda či police by tak v pokoji rovněž neměla chybět. 

Drobnosti pro komfortnější pobyt

Jestliže chcete zajistit, aby se u Vás hosté cítili jako v luxusním hotelu, kromě toho nejnutnějšího jim můžete do pokoje pořídit například také televizi, noční stolky, zrcadlo, hodiny, odpadkový koš, fén na vlasy, žehličku na prádlo nebo například i knihy a časopisy. I když se hosté bez těchto věcí obejdou, pokud v místnosti budou, jistě je to potěší.

Dekorace

Zároveň však můžete místnost také vyzdobit několika dalšími drobnostmi, jako jsou například obrázky či květiny, které místnost zútulní a vdechnou jí pocit domova. Zbytečně to však s těmito dekoracemi nepřehánějte, ať mají hosté dostatek prostoru pro své věci. 

clanek_006

Víceúčelový pokoj 

Navíc kromě toho, že tedy můžete pokoj pro hosty dále využívat jako pracovnu, prostor na cvičení či například žehlení prádla, v případě, že máte skutečně velký dům, můžete tuto místnost také pronajímat

Jestliže jste Váš hostinský pokoj hezky zařídili, můžete ho začít nabízet dalším lidem na nejrůznějších cestovatelských webech zaměřených na nabídku a poptávku levného ubytování. Navíc si tak můžete za takový pronájem vydělat i pár korun. Ve světě je tato forma ubytování velmi populární. Čas od času tak u sebe doma můžete nechat přespat pár z Austrálie, který se rozhodnul poznávat krásy Evropy, studenta z Anglie, který se sem vydal za partou přátel nebo maminku s dítětem, která se rozhodla strávit v Česku dovolenou, ale nechce zbytečně utrácet za hotely. 

A jestliže jste se tedy i Vy rozhodli, že světlo budou ve Vašem hostinském pokoji regulovat rolety Fexi, ale nevíte si s něčím rady, neváhejte nás kontaktovat. Náš profesionálně vyškolený personál je tu pro Vás a se vším Vám ochotně pomůže a poradí tak, abyste byli s našimi roletami maximálně spokojeni.