Zatemňující rolety den a noc – Blackout

Dovolte, abychom vám představili novinku na našem e-shopu. Jde o plně zatemňující rolety den a noc řady Blackout. Potřebujete v místnosti opravdu zatemnit? Ne pouze zastínit? Pak vybírejte mezi látkami, označenými jako blackout.

blackout

Rolety Nature blackout se vyznačují velmi vysokou mírou zatemnění. Vnitřní vrstvu tvoří tmavá vlákna. Proto dochází k maximálnímu možnému zatemnění místnosti. Budou se výborně hodit do místností, ve kterých se spí. Proto je doporučujeme do ložnic nebo dětských pokojů.

Je ovšem nutné si uvědomit, že sebelepší zatemňující roleta prostě není zeď. Tam, kde je mezera mezi roletou a zdí, samozřejmě nějaké světlo pronikat bude. Pásky neprůsvitné látky také nejsou přitisknuty přímo jeden na druhý. Nějaká mezera mezi nimi být musí, a to je další malinký prostor, který může zčásti světlo propouštět.

Tyto pronikající paprsky se zdají být hodně viditelné zejména proto, že samotná blackout látka je opravdu neprůsvitná. U poloprůsvitných látek je kontrast mezi látkou a paprskem světla mnohem menší. Na trhu rolet den a noc jde o maximální možnou míru zatemnění. Dokonce i běžné žaluzie, které jsou z neprůhledného hliníku, propouštějí více světla, než blackout rolety den a noc. Pro naprosté zatemnění zkombinujte vnitřní blackout rolety den a noc s venkovními roletami. 

Látky s tmavými odstíny zatemňují nejlépe. Nicméně v řadě látek, označených jako blackout, jsou i přírodní a světlé odstíny – pískovec, světle šedá, či béžová. Úplného zatemnění jsme dosáhli kombinací 3 prvků:

  • tmavá látka. Není to povinnost, ale zkušenost a logika říká, že čím tmavší odstín látky zvolíte, tím větší tmu si zajistíte.
  • látka navíc. uvnitř neprůhledného pruhu je navíc přidána vrstva látky z tmavých pevných neprůhledných vláken Zvenčí tedy můžete mít i velmi světlé odstíny látky, a přitom zcela zatemňující..
  • síla látky. Máme-li látku o vyšší gramáži, bude mít slunce silnější překážku při pronikání přes zatažené rolety. Mírně to zvyšuje váhu celé rolety, takže u širších rolet doporučujeme zvolit POLO či MAXI kazetu, aby se zvýšila pevnost a odolnost rolety.

Chystáte se instalovat stínící techniku do místností, kde potřebujete tmu? Například do ložnice, do dětského pokoje nebo do místnosti s denním spaním? Rolety den a noc s látkami Blackout jsou tou správnou volbou. Zatemníte celou místnost jediným pohybem, ale stejně snadno můžete vpustit tolik světla, kolik potřebujete pro práci a běžnou činnost.

Zatemňující blackout rolety den a noc můžete mít jak v otevřené kazetě, tak v POLO i MAXI kazetě. Stíníte-li větší plochu, pak doporučujeme kazetu POLO či MAXI.