Jak levně a efektivně proměnit Váš obývací pokoj?

Chcete efektivně proměnit Váš obývací pokoj, ale nechcete do toho investovat zbytečně moc peněz? Přinášíme Vám 5 tipů, jak můžete snadno vdechnout svému obýváku nový život pomocí pár jednoduchých triků. 

Obměnit svůj obývací pokoj můžete mnoha způsoby. Vsadit můžete například na novou výmalbu, živé rostliny či přestavbu nábytku. S oživením obýváku Vám navíc mohou pomoci také námi nabízené rolety Fexi

clanek_001

Jak efektivně proměnit Váš obývací pokoj?

Jak tedy snadno a efektivně proměnit Vás obývací pokoj bez větších investic? Zde Vám přinášíme 5 možností, které nestojí moc peněz, ale jejich výsledek stojí skutečně za to. 

  1. Vsaďte na novou výmalbu

    Jestliže chcete svému obýváku vdechnout nový život, vymalujte ho. Vymalováním interiéru Vašeho obývacího pokoje snadno docílíte, že se Vám v něm bude daleko lépe žít a dojem z celého prostoru bude o poznání čistší. 

    Plánujete-li vybírat novou výmalbu či tapetu, dávejte ideálně přednost světlejším barevným tónům, které prostor zesvětlí a opticky zvětší. Dále také upřednostňujte spíše neutrální odstíny, se kterými se Vám následně bude daleko snadněji kombinovat vybavení domu. 

    A pokud je řeč o výmalbě, máme pro Vás jednoduchý trik, jak správně zkombinovat jednotlivé barevné komponenty. Jedná se o pravidlo 60-30-10. Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva nebo textura a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem. Zkrátka vybrané barvy bychom měli kombinovat v poměru 6:3:1.

    Největší podíl v místnosti by tedy měla mít barva tvořící jakési „hlavní pozadí”. Je tak vhodné aplikovat ji na větší plochy, jako jsou například stěny, koberce, pohovka nebo velké kusy nábytku. Sekundární barvě bychom měli věnovat zhruba poloviční množství prostoru než již zmiňované barvě hlavní. Vhodné je zvolit takový odstín, který dominantní barvu podpoří, ale zároveň sám vynikne. Použít ho můžeme například na závěsy, jednotlivé kusy menšího nábytku nebo židle. A poslední barvu použijeme v nejmenším množství jako hravý akcent, který místnosti dodá jedinečný a originální šmrnc. Tato barva by se měla ideálně objevit na detailech, jako jsou polštáře, umělecké předměty či drobné dekorace.

  2. Přesuňte nábytek

    Než se pustíte do nákupu nového nábytku a dekorací, nejprve se zamyslete nad tím, co už doma máte. Můžete tak snadno provést působivou změnu, aniž byste při tom museli kompletně renovovat celý byt. Změna rozmístění nábytku Vám umožní dát prostoru nový rozměr i bez velkých investic. Proč to tedy nezkusit? Například můžete odtáhnout nábytek od stěny, pohovku a židle uspořádat maličko jinak nebo připevnit televizi na zeď, aby se prostor zdál opticky větší. Možností máte opravdu nespočet. 

    clanek_002

  3. Pořiďte si rostliny

    Ať už během renovace obýváku dáte přednost nové výmalbě či reorganizaci nábytku, rozhodně byste neměli zapomenout pořídit dostatek rostlin. Nejen, že zelená barva uklidňuje, ale rostliny vnesou do obýváku život a dodají mu zcela nový rozměr. V místnosti, kde jsou navíc živé květiny, se Vám bude mnohem lépe relaxovat a odpočívat. Což je pro obývák naprosto ideální.

  4. Nezapomeňte na osobní předměty

    Obohatit a oživit svůj obývací pokoj můžete také osobními předměty. Přidáním drobností, které odrážejí Vaše koníčky, vzácné okamžiky a zájmy, bude Váš obývák působit výjimečněji a jedinečněji

    Vsadit můžete například na rodinné portréty či mapy, kde můžete přesně vyznačit všechna svá oblíbená místa, která jste již navštívili. Dále si můžete vystavit také nejrůznější trofeje či medaile, které jste Vy nebo vaše děti v minulosti získali. Nápadů na levnou výzdobu obýváku je zkrátka nespočet a fantazii se meze rozhodně nekladou.

  5. Vpusťte do interiéru světlo

    Základem každého dobře vypadajícího interiéru je dostatečné množství světla. To je také důvod, proč má většina novostaveb velká okna. Pokud tedy chcete, aby Váš obývák působil skutečně novým dojmem, pořiďte do něj dostatečné množství nejrůznějšího osvětlení.

    Kromě běžného osvětlení, jako jsou například lampičky, bodová světla či světelné řetězy, nezapomínejte ani na světlo svíček, které Váš domov nádherně zútulní.

    S vytvořením té správné světelné atmosféry u Vás doma Vám kromě světelných zdrojů mohou pomoci také námi nabízené rolety Den a noc od Fexi. Právě rolety Fexi totiž dokáží jednoduše do Vašeho domu propustit přesně tolik světla, kolik potřebujete, abyste se v něm cítili spokojeně.

 

clanek_003

Jak Vám s proměnou obývacího pokoje mohou pomoci rolety Fexi?

Aby tedy ve Vašem obývacím pokoji vznikly ideální světelné podmínky, je v první řadě potřeba vsadit na vhodnou variantu regulace světla. S tím Vám mohou skvěle pomoci i námi nabízené rolety Fexi. Ty obzvláště vynikají svou jednoduchou instalací, snadným ovládáním, velmi pestrou škálou prvotřídních materiálů a přijatelnými cenami.

Jaké rolety do obýváku vybrat?

Rolety do Vašeho obývacího pokoje by měly být minimalistické, elegantní a nadčasové. Neměly by na sebe upoutávat příliš pozornosti a rozhodně by se neměly stát dominantou pokoje. Měly by do interiéru příjemně zapadnout, ne z něj nepřirozeně vyčnívat. Barevně by měly ladit s designem pokoje i celého domu

Vhodné rolety do obývacího pokoje by však rozhodně neměly plnit pouze funkci estetickou, ale především také funkci praktickou. Při výběru rolet tedy dobře zvažte, co od nich vlastně očekáváte. Jak moc by takové rolety měly propouštět světlo, jak náročná má být jejich instalace a následné ovládání, jaká má být jejich údržba a podobně. 

Jakou barvu rolet zvolit?

Samotná látka na roletách Den a noc Fexi je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů

První je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nebrání. Druhý pruh je neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. Co se týče průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete

Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. 

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

clanek_004

Objednejte si vzorky zdarma

A jestliže si nejste jisti, jaké rolety Den a noc od Fexi do svého nově zrekonstruovaného obýváku zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí domova. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v interiéru působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Pokud si tedy i Vy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

A pokud si náhodou nejste s čímkoliv jisti, můžete nás také kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit, jsme tu pro Vás.