Jakým způsobem se posílají vzorky?

Plánujete si pořídit nové rolety Den a noc od Fexi, ale nejste si jisti, jak budou v interiéru Vašeho domu vypadat? Nechte si zaslat několik vzorků a vyberte si ty pravé přímo z pohodlí svého domova. 

clanek_001

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v daném prostoru působit, nemusí být snadné. Na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale ukazují, jak rolety skutečně vypadají. Fotky jsou velmi pečlivě upravovány, aby se odstín co nejvíce shodoval. Problém ovšem tkví v tom, že každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům. Nicméně i tak chodit po bytě s notebookem či mobilem a přikládat ho k oknu není zrovna moc praktické. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Pokud si ale přece jen chcete odstíny nejprve srovnat na obrazovce Vašeho zařízení, podívejte se v detailu produktu na čtvrtou fotku, která odstín přiblíží nejvěrněji. Jestli váháte mezi dvěma barvami a chcete si je porovnat na našich stránkách, můžete to udělat tak, že si fotky obou otevřete ve dvou menších oknech a srovnáte je.

clanek_002

Objednejte si vzorky rolet až k Vám domů

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů opravdu rychle

Vidět vzorky daných látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo u sebe doma. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně, a až poté si rolety objednat. Pokud Vám na designu opravdu záleží, může se jednoduše stát, že výsledný odstín rolety Den a noc bez pomoci vzorku látky prostě netrefíte.

Jakou barvu rolet Fexi vybrat?

Samotná látka na roletách Den a noc Fexi je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů

První je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nebrání. Druhý pruh je neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. Co se týče průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete

Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. 

Konkrétní barvu samozřejmě necháme čistě na Vás. Co se ale týká jednotlivých řad, máme pro Vás radu. Světlé látky s menší gramáží se hodí pro místnosti, které potřebujete prosvětlit, a naopak látky tmavší s větší gramáží se hodí do místnosti, kde třeba spíte a potřebujete tmu.

Dalo by se tedy říct, že látky z řady SILVER - BAREVNÉse hodí zejména do dětských pokojů, jelikož mají výrazné barvy. Látky z řady GOLD - PŘÍRODNÍ a PLATINUM - ZATEMŇUJÍCÍ můžete použít do ložnic a místností, kde spíte. Látky z řady DIAMOND - LUXUSNÍ skvělé pro kuchyně, konferenční místnosti, obývací pokoje nebo kanceláře. 

 

  • Kam se hodí rolety se světlejšími látkami?

 

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

 

  • Kam se hodí rolety s tmavšími látkami? 

 

Naopak blackout látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat. 

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Jak si objednat vzorky rolet?

Objednat si vzorky je velice snadné. Vyberte si takové rolety, látky a design, o kterých si myslíte, že by ve Vašem bytě vypadaly dobře. V tomto okamžiku není vůbec potřeba přemýšlet třeba o typu kazety, či o tom, na jaké straně rolety má být ovládání.

Postupovat lze dvěma způsoby:

  • Můžete si vybírat přímo v nabídce rolet. Vyberete si rolety podle řady: SILVER - BAREVNÉ, GOLD - PŘÍRODNÍ, PLATINUM - ZATEMŇUJÍCÍ, DIAMOND - LUXUSNÍ. V každém typu rolet Den a noc je uvedeno i to, v jakých kazetách je dodáváme. Standardně jsou k dispozici Otevřená, POLO a MAXI kazeta.

    Součástí názvu rolety je i kód látky. Například roleta Den a noc, Oriental černá bříza, AA 107 má kód látky AA 107. Zaznamenejte si ho někam a pokračujte v hledání a prohlížení dalších látek. Vždy, když najdete látku, která Vás zaujala, poznamenejte si její kód.

  • Hledejte látku jen v seznamu vzorků. Ve chvíli, kdy vybíráte jen typ látky a vzor, nemusíte řešit nic jiného. Klidně tedy jděte na naši nabídku vzorků zdarma a jen očima vybírejte vhodnou látku. Výhodou je, že máte všechny látky a jejich kódy na jednom místě.

    Jestli si chcete prohlédnout ilustrační obrázek, stačí na vybranou látku kliknout a dostanete se do detailu konkrétní rolety. Tím získáte představu, jak vypadají rolety nainstalované v místnosti.

Jakmile máte vybrané konkrétní látky, stačí na stránce vzorků zdarma vyplnit jednoduchý formulář. Zadejte své jméno a e-mailovou adresu, abychom Vás mohli kontaktovat. Do textu zprávy vypište kódy látek (maximálně 8 látek) a také svou poštovní adresu, na kterou Vám vzorník zašleme.

Pokud si ovšem ani z 8 zaslaných látek nevyberete, zkuste nás kontaktovat a určitě se nějak domluvíme. Ozvat se nám můžete:

  • napsat svůj požadavek přímo do formuláře na stránce, 
  • zavolat na naši infolinku +420 555 222 472, 
  • napsat nám e-mail na adresu info@fexi.cz.

Vzorky pro Fexi chystá charita Hrabyně 

Vzorky pro společnost Fexi chystá a připravuje charita Hrabyně, jejímž posláním je pomoci lidem, kterým život komplikuje nelehký zdravotní stav. Každým odeslaným vzorkem tak společně s Vámi podporujeme dobrou věc.

Charita Hrabyně 

Charita Hrabyně je nestátní nezisková církevní organizace. Hlavním předmětem činnosti této charity je charitativní činnost ve prospěch lidí v nouzi, poskytování sociálních služeb, zřizování a provozování charitativních služeb, domovů, ústavů, sociálních a jiných zařízení, provozování chráněných dílen pro zdravotně postižené, pořádání sbírek a humanitárních akcí za účelem pomoci potřebným u nás i v zahraničí

clanek_003

A právě s charitou Hrabyně jsme navázali v roce 2020 naše spolupráci, která trvá až do dnešní doby. Spolupráce je zaměřena především na přípravu a chystávání vzorků rolet pro e-shop Fexi. Dnes je tato spolupráce navíc rozšířená o přípravu vzorků pro e-shop FOA

A byly to právě tyto spolupráce, které napomohly ke zřízení nového pracovního místa pro osobu s handicapem, jež se díky tomu mohla zapojit do pracovního procesu a kolektivu. S každým objednaným vzorkem Fexi Vás tak může těšit pocit, že jste napomohli dobrému skutku