Vytvořte si tu pravou atmosféru pomocí rolet Den a noc

Hledáte vhodný doplněk, který by dokázal perfektně zapadnout do interiéru Vašeho domu, příjemně ho doplnil, pomohl v něm vytvořit jedinečnou atmosféru, a byl přitom maximálně praktický? S tím Vám mohou snadno pomoci rolety Den a noc od Fexi. V čem jsou tyto rolety tak skvělé, a proč byste si je do svého domu měli pořídit i Vy? To si můžete přečíst v následujícím článku. 

clanek_001

Vytvořte si i Vy doma tu pravou atmosféru pomocí rolet od Fexi

Jestliže tedy i Vy sháníte něco, co by Váš dům příjemně dotvořilo, rolety Den a noc od Fexi jsou sázkou na jistotu. Než se však rozhodnete zútulnil svůj domov právě tímto typem zastínění, bylo by dobré si říct, co to vlastně rolety Den a noc jsou. 

Co jsou to rolety Den a noc od Fexi? 

Konstrukce rolet Den a noc je velmi podobná konstrukci klasických rolet. Tedy látka regulující světlo se vysouvá a zasouvá do kazety, která je umístěna nad oknem. Samotné stínění pak zajišťuje tkanina různých vzorů, barev a průsvitnosti (propustnosti světla), která reguluje množství procházejícího světla do interiéru Vašeho domu. Látka nevisí jen tak volně ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc by Vám také mohly připomínat běžné žaluzie. Rolety Den a noc se totiž také skládají z jednotlivých „lamel“, jako tomu bývá právě u žaluzií. Stejně jako u žaluzií, i u rolet Den a noc se navíc můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru, a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak zvolit stažení látky až dolů a okno zakrýt. 

I přesto však rozdíl mezi běžnými žaluziemi a roletami Fexi jsou. Při stažených žaluziích se reguluje průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou umožníme světlu procházet.

Ačkoliv však mohou být rolety Fexi dražší než například standardní žaluzie, jejich funkčnost, praktičnost a design Vás zaručeně přesvědčí o tom, že počáteční investice se Vám rozhodně vyplatí. 

Materiály a látky rolet Den a noc, které perfektně dotvoří interiér

Látka na roletách Den a noc je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů. 

První je síťka, která průchodu světla prakticky nebrání. Druhý pruh tvoří neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do určité míry v závislosti na gramáži látky, ale hlavně barvě látky. 

Co se týče průhlednosti látek Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu si vyberete, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete dosáhnout pořízením tmavšího odstínů a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout

Ne vždy pro svůj domov však hledáme takové rolety, které by danou místnost úplně zatemnily. Někdy pouze hledáme vhodnou variantu regulace světla a slunečních paprsků v místnosti. Výslednou látku tedy vždy vybírejte opravdu pečlivě tak, aby následně rolety splňovaly všechna Vaše očekávání, která do nich vkládáte. 

Obecně se dá říct, že světlejší barvy dokáží opticky zvětšit prostor. Navíc mají světlejší barvy tu výhodu, že se esteticky hodí prakticky do každé místnosti, neboť se velmi snadno kombinují s dalšími prvky a doplňky. Světlé látky zkrátka působí čistě, elegantně, vzdušně a zbytečně na sebe neupoutávají příliš pozornosti. 

Ovšem i látky blackout mají nespočet výhod. Tmavší barvy totiž dokáží zútulnit prostor a díky své nápaditosti se hravě stanou skvělým doplňkem, který neplní pouze funkci praktickou, ale především také estetickou. 

clanek_002

Jakou látku rolet zvolit do konkrétních místností?

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co nejlépe, je třeba se na výběr látek zaměřit opravdu velice pečlivě. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice či dětského pokoje? 

Kam se hodí rolety se světlejšími látkami?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Kam se hodí rolety s tmavšími látkami? 

Naopak blackout látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat.

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. Jak přesně rolety Fexi fungují se nyní můžete sami podívat.

clanek_003

Co činí rolety Fexi těmi nejlepšími na trhu? 

Rolety Den a noc od Fexi mají nespočet výhod, pro které si je jistě zamilujete i Vy. Rolety Fexi jsou elegantní, nadčasové a minimalistické. Jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a do interiéru každého domu perfektně zapadnou díky pestré škále nabízených barev.

Bezkonkurenční funkčnost a snadná ovladatelnost  

Mezi ty vůbec největší pozitiva samozřejmě patří možnost plynulé regulace světla. Jelikož se rolety velmi snadno ovládají, regulace světla je otázkou několika vteřin. K ovládání rolet můžete navíc zvolit buď klasický řetízek, nebo případně elektrický bezdrátový motorek, pokud se rozhodnete dát přednost elektrickým roletám Fexi. 

Jednou z hlavních předností námi nabízených rolet je i velice snadná montáž. V některých případech nebudete potřebovat ani vrtačku a vše budete mít hotové již za 5 minut. A to především ve chvíli, kdy zvolíte zavěšení rolet na okno. Rolety samozřejmě můžete také navrtat na okno nebo do zdi. Záleží pouze na Vás, jakému typu upevnění dáte přednost.

Bezpečnost vždy na prvním místě  

Rozhodně nesmíme opomenout ani fakt, že jsou rolety Fexi vhodné do domácností s dětmi.

Jelikož největší riziko mohou pro děti představovat řetízky pro ovládání rolet, nabízíme Vám hned několik možností, jak můžete tomuto případnému nebezpečí předcházet. 

Co se týče samotných řetízků, stačí pouze zvolit jejich vhodnou délku, na kterou by menší dítě nedosáhlo. Opačné řešení si však žádá situace, pokud si plánujete pořídit rolety do domu s dítětem, které je již dokáže samo ovládat. V tu chvíli je důležité, aby dítě na řetízek snadno a bezpečně dosáhlo.

Výhodou je, že si u nás můžete ideální délku řetízku kdykoliv doobjednat. Jak tedy bude Vaše dítě růst, můžete snadno přikupovat nové řetízky s vyhovující délkou. 

Předejít všem neštěstím, která mohou být s ovládacím řetízkem spojená, můžete také pomocí bezpečnostní kladky, která brání volnému pohybu řetízku a vytvoření smyčky. 

clanek_004

Proč rolety Fexi vykouzlí tu pravou atmosféru i u Vás doma? 

Jelikož se rolety Fexi opravdu velmi snadno ovládají, během chvilky tak pomocí nich můžete jakkoliv přizpůsobit světelné podmínky ve Vašem domě, a jednoduše tak vyčarovat u Vás doma přesně takovou atmosféru, po které toužíte. Ať už tedy sníte o příjemném přítmí, nebo naopak o dokonale prosluněném prostoru, s roletami Fexi není nic problém. 

Protože je instalace, ovládání i údržba rolet Den a noc vážně snadná, nemusíte se vůbec ničeho obávat ani ve chvíli, kdy s těmito roletami teprve začínáte. Zvládne to s nimi opravdu každý. 

My Vám rolety Fexi nabízíme v nejrůznějších barevných variacích, způsobech upevnění i možnostech ovládání, a proto věříme, že si ty pravé pro svůj dům u nás vybere úplně každý. Rolety Fexi jsou zkrátka léty ověřenou variantou regulace světla v interiéru, která se navíc díky své cenové přijatelnosti stala mezi zákazníky obzvlášť oblíbená. Pokud o ideálním způsobu zastínění a přitom zútulnění domova přemýšlíte i Vy, rolety Fexi jsou sázkou na jistotu. 

clanek_005