I bílá ložnice může být útulná. Jak Vám s tím mohou pomoci rolety Fexi?

I čistě bílá ložnice může být útulná. Stačí se zaměřit na pár detailů nebo vsadit na rolety Fexi. Jak si tedy zařídit bílou ložnici tak, aby nepůsobila studeně a nepříjemně? Nechte se inspirovat našimi radami.

Mnoho lidí si myslí, že čistě bílé prostory musí být zaručeně chladné a neútulné. Pokud ovšem doplníte bílý interiér o vhodné dekorace a doplňky, i čistě bílá ložnice tak může rázem působit útulně. Pomoci Vám v tom navíc mohou také námi nabízené rolety Fexi. 

clanek_001

I bílá ložnice může být útulná

Bílá ložnice dokáže působit vzdušně, prostorně, svěže a velmi elegantně. Na někoho by však naopak mohla působit také velmi chladným dojmem. Pokud tedy i Vy toužíte po světlé ložnici, ale máte rádi útulné prostory, připravili jsme si pro Vás pár tipů. 

Existuje nespočet úžasných možností, jak je možné bílou ložnici snadno a jednoduše ozvláštnit. Díky doplňkům a dekoracím tak můžete svou bílou ložnici ladit do moderního, vintage či luxusního stylu. To záleží především na Vašich preferencích. Faktem však rozhodně je, že ať už dáte přednost jakémukoliv designu, bílá ložnice má především tu výhodu, že je maximálně nadčasová a v kombinaci s vhodnými doplňky se hodí prakticky do jakéhokoliv stylu bydlení.

 

 

 

clanek_002

Různé textury

Aby jakákoliv kombinace jedné barvy působila dobře, vždy je třeba sázet na různé textury. Zkrátka je vždy důležité kombinovat jednotlivé bílé kousky, které mají odlišné textury

Například tedy můžete vsadit na bílé koberce s vysokými vlasem, hladké bílé skříně, chlupaté bílé polštářky, dřevěné rámy na obrázky v bílém odstínu, vzorované bílé květináče a lesklé bílé noční stolky. I když tak budou všechny doplňky bílé, díky odlišným texturám budou na první pohled působit různorodě. 

Kousek šedého luxusu

Šedá působí v kombinaci s bílou velmi luxusně. Pokud tedy do bílé ložnice zakomponujete například šedou sametovou postel s vysokým čelem, rázem tak bude prostor působit daleko elegantněji. 

Vsadit kromě šedé můžete i na další odstíny, které bílý interiér příjemně oživí. Ideální jsou například odstíny béžové, meruňkové či světle hnědé a šedé.

Dřevěné doplňky

Pokud nechcete do bílé ložnice vnášet jinou barvu, můžete dát přednost dřevu. Drobné dřevěné doplňky, zrcadlo s dřevěným rámem či dřevěné rámečky na fotky bílou ložnici zútulní a vytvoří v ní lehce hygge atmosféru

Textura dřeva navíc s bílou barvou vytváří příjemnou kombinaci, která lahodí oku i duši. 

clanek_003

Zeleň a zase zeleň

Ať už ovšem dáte přednost čistě bílé ložnici, nebo ji doplníte o nějaký další odstín či dřevěné prvky, rozhodně by v ní neměla chybět zeleň. Kromě toho, že zelená barva uklidňuje a navozuje pocit pohody, rostliny vnesou do místnosti život a dodají jí nový rozměr. V ložnici, kde jsou navíc živé květiny, se Vám bude mnohem lépe relaxovat a odpočívat

Nějakou tu rostlinu byste si tak do své ložnice rozhodně měli pořídit. Ideální jsou například velké rostliny do rohu místností, závěsné rostliny či menší květiny na parapet. 

Kromě tradičních živých rostlin mohou být zajímavou alternativou také tapety s potisky rostlin či fotografie rostlin. Právě díky těmto prvkům můžete do své ložnice vnést kousek džungle, i když třeba zrovna bydlíte v sídlištním panelovém domě. 

Dostatečné osvětlení

Bílé ložnici můžete vdechnout originalitu a jedinečnost také vhodným osvětlením. Kromě tradičního hlavního světla se nebojte investovat také do menších světelných zdrojů, jako jsou lampičky, světelné řetězy či lucerny. Plánujete-li pořídit si do ložnice televizi, rovněž můžete vsadit na tu s podsvícením, která dodá ložnici nový rozměr. 

Je-li řeč o světle, rozhodně nesmíme opomenout ani jednotlivé varianty interiérového zastínění. Jednou takovou vhodnou variantou jsou i námi nabízené rolety Fexi

clanek_004

Rolety Fexi zútulní každou bílou ložnici

Rolety Den a noc od Fexi představují minimalistickou, elegantní a nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. 

Rolety Fexi se velice snadno ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru. Pokud tedy hledáte nové zastínění do své bílé ložnice i Vy, jistě si z naší nabídky vyberete takové rolety, které se do ní budou perfektně hodit. 

Pokud jste se tedy již rozhodli, že právě rolety Den a noc od Fexi budou ve Vaší ložnici regulovat světlo, pojďme se nyní společně podívat na to, jaký typ a odstín zvolit, abyste byli s našimi roletami co možná nejvíce spokojeni.

Bílé rolety Fexi do bílé ložnice

Co se týče průhlednosti látek rolet Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. Ovšem i blackout látky Vám na našich stránkách nabízíme ve světlejších odstínech, aby si ty své pravé pro svůj domov vybral skutečně každý.

Do ložnic a zkrátka všech místností určených ke spánku se doporučují používat takové rolety, které dokáží místnost co možná nejvíce zatemnit. Ideální je tedy zvolit již výše zmiňované blackout rolety. Přes den můžete tyto rolety využít pouze k vhodnému zastínění a příjemné regulaci světla, ovšem večer, kdy se chystáte ke spánku, může jednoduchým zatažením řetízku (dálkovým ovládáním v případě elektrických rolet) místnost snadno zatemnit.

Konkrétní odstín pak vybírejte především dle svých požadavků. Co se týče našich rolet, nabídka je skutečně velmi pestrá. Kromě shine bílé, perleťové, slonovinové či klasické bílé můžete vsadit také na bílé odstíny z blackout řady, jako například krémovou, přirozeně bílou nebo pískovou. Odstínů bílé zkrátka máme v našich vzornících skutečně mnoho, a vybere si tak zaručeně i ten nejnáročnější zákazník. 

clanek_005

Nechte si zdarma zaslat vzorky bílých rolet

A jestliže si nejste jisti, jaké bílé rolety Den a noc od Fexi zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v ložnici působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

A jestliže byste si během výběru nových rolet Den a noc Fexi do své bílé ložnice nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni.