Co byste měli vědět před nákupem rolet Den a noc Fexi

Chystáte si pořídit nové rolety Den a noc od Fexi? Co byste měli před jejich nákupem vědět? A proč právě rolety od Fexi jsou těmi nejlepšími na trhu? 

Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou, funkční, minimalistickou a cenově dostupnou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá téměř zcela zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého prostoru.

Abyste byli se svými novými roletami maximálně spokojeni, rozhodli jsme si pro Vás připravit souhrn všeho, co byste před jejich nákupem měli rozhodně vědět

clanek_001

Rolety Den a noc od Fexi

Konstrukce rolet Den a noc je velmi podobná jako u klasických rolet – látka se vysouvá a zasouvá do kazety, která je umístěná nad oknem. Stínění tedy zajišťuje látka různých vzorů, barev a průsvitnosti, která reguluje množství procházejícího světla do interiéru. Látka nevisí jen tak ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc Vám také mohou připomínat běžné žaluzie. Stejně jako žaluzie se totiž také skládají z jednotlivých „lamel“. Stejně jako u žaluzií, i u rolet Den a noc se můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak ke stažení až dolů a okno zakrýt. 

Nicméně rozdíl mezi žaluziemi a roletami noc a den tu přeci jen je. Při stažených žaluziích regulujeme průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou dovolíme světlu procházet.

Co se týče látky na roletách Den a noc, tak ta je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů. První je síťka, která průchodu světla prakticky nebrání. Druhý pruh je neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do určité míry v závislosti na gramáži látky, ale hlavně barvě látky. 

Design rolet Fexi

To, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od designu rolet. Rolety Den a noc od Fexi se Vám nabízí hned v několika odlišných variantách. Rozdíly mezi jednotlivými roletami Den a noc jsou především v typu látky, její gramáži a také v šířce a zpracování průhledného pruhu. 

Co se týče průhlednosti látek Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

clanek_002

Do jakých místností se rolety hodí? 

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice či dětského pokoje? 

Kam se hodí světlejší rolety?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Kam se hodí tmavší rolety? 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat. 

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

clanek_003

Ovládání a upevnění rolet

Co se týče upevnění, rolety Den a noc Fexi Vám nabízíme ve 3 typech kazet, které přináší 5 způsobů upevnění. Mezi ten vůbec nejoblíbenější způsob se řadí jednoduché zavěšení rolety na okno. Zvolit ovšem můžete také vrtání kazety do okna, stropu či zdi. 

A jelikož i na detailech záleží, tak je dobré vyladit výběr rolet až do samého konce. A to konkrétně vhodným výběrem správné barvy, typu a strany mechanismu pro ovládání. Volit můžete ze dvou způsobů ovládání a tří barevných variací. Konkrétně tedy můžete vybírat mezi klasickým řetízkem a elektrickými roletami. Záleží pouze na Vás, čemu dáte přednost. Barvu mechanismu volte vždy dle barvy Vašeho okna nebo zdi. V naší nabídce Vám mechanismy nabízíme v barvě bílé, hnědé a stříbrné. 

Čištění a údržba

Obzvláště ženy při výběru rolet jistě zajímá, jak náročná bude péče o ně. Dámy, ničeho se nebojte. Údržba a čištění rolet Fexi není nic náročného. Drobné znečištění lze vyčistit i bez demontáže rolet pomocí suchého či vlhkého hadříku nebo můžete k čištění rolet použít vysavač. 

Bezpečnost na prvním místě 

Pokud pořizujete rolety do domácnosti, kde žijí děti nebo nějací domácí mazlíčci, tak byste měli klást zvýšený důraz na bezpečnost. Největší riziko mohou pro děti i zvířata představovat řetízky pro ovládání rolet. 

Jednou z variant je tedy pořízení kratšího řetízku pro ovládání, na které by Vaše dítě nedosáhlo. Požadavek na kratší řetízek můžete snadno připsat do poznámky ve třetím kroku objednávky. 

Opačné řešení si žádá situace, pokud plánujete pořídit nové rolety do pokojíčku pro dítě, které je již dokáže samo bezpečně ovládat. V tu chvíli je důležité, aby dítě na řetízek snadno dosáhlo. Pokud by byl řetízek příliš krátký a dítě by na něj nedosáhlo, rázem by se pro něj mohly stát nebezpečné všechny židle a stoličky, které by používalo k vyvýšení. 

Výhodou je, že si můžete vhodnou délku řetízku kdykoliv doobjednat. Jak tedy bude Vaše dítě růst, můžete snadno přikupovat nové řetízky s vyhovující délkou. 

Předejít všem neštěstím, která jsou spojená s ovládacím řetízkem, můžete také pomocí bezpečnostní kladky, která zabraňuje volnému pohybu řetízku a vytvoření smyčky. Kladku lze přilepit nebo navrtat na okno či do zdi. Bezpečností kladky jsou součástí všech rolet. 

Pokud se chcete ovládacímu řetízku úplně vyhnout, můžete vsadit na elektrické rolety s dálkovým ovládáním

clanek_004

Nechte si zdarma zaslat vzorky rolet nebo nás kontaktujte

A jestliže si nejste jisti, jaké konkrétní rolety Den a noc si pořídit, my ve Fexi Vám nabízíme možnost nechat si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma a vybrat si tak ten pravý odstín přímo u Vás doma. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás.