Zatemňovací rolety blackout – klidný spánek s FEXI

Důvodů pro stínící techniky a zatemňovací rolety do oken je jistě více. Ochrana soukromí před zvědavými pohledy sousedů, ochlazení bytu či domu v horkých slunečných dnech, případně zajištění úplné tmy i přes den, kdy se chcete vyspat po noční směně.

Jestli stojíte před rozhodnutím pořídit nějakou stínící techniku právě kvůli celkovému a úplnému zatemnění, pak doporučujeme přečíst si něco o roletách den a noc s úplným zatemněním. Na našem e-shopu jsou to rolety z řady blackout.

Je ovšem nutné si uvědomit, že sebelepší zatemňující roleta prostě není zeď. Tam, kde je mezera mezi roletou a zdí, samozřejmě nějaké světlo pronikat bude. Pásky neprůsvitné látky také nejsou přitisknuty přímo jeden na druhý. Nějaká mezera mezi nimi být musí, a to je další malinký prostor, který může zčásti světlo propouštět.

Tyto pronikající paprsky se zdají být hodně viditelné zejména proto, že samotná blackout látka je opravdu neprůsvitná. U poloprůsvitných látek je kontrast mezi látkou a paprskem světla mnohem menší. Na trhu rolet den a noc jde o maximální možnou míru zatemnění. Dokonce i běžné žaluzie, které jsou z neprůhledného hliníku, propouštějí více světla, než blackout rolety den a noc. Pro naprosté zatemnění zkombinujte vnitřní blackout rolety den a noc s venkovními roletami. 

Zatemňovací rolety od FEXI se hodí do každého interiéru. Proč to můžeme tak směle tvrdit? Můžete si totiž vybrat z desítek druhů látek, nakonfigurovat si délku, a hlavně šířku rolet, rozhodnout se předem, zda je chcete k oknu či zdi přivrtat, nebo vám stačí jen zavěsit je na okenní rám. Možností máte opravdu mnoho.

Skvělé na tom je, že zatemňující látky den a noc od FEXI můžete mít i ve světlých barvách a opravdu získáte opravdu velmi vysoké zatemnění. Proč? Díky malému triku: Uvnitř pruhu s látkou je vrstva černé tkaniny, která zajišťuje neprůhlednost a úplné zatemnění. Látka, která tento tmavý střed kryje, pak může být klidně světlá, s přírodním dekorem, nebo jakákoli, která se vám bude líbit. Velmi chytré řešení.

Třeba zcela zatemňovací látka s dekorem přírodního oříšku, je vážně hezká:

Kreslicí plátno 17 kopie

Ale samozřejmě si vyberte svou vlastní barvu. Prohlédněte si třeba nejprve náš vzorník a podle toho se rozhodněte, jakou barvu a dekor budou vaše nové zatemňující rolety den a noc mít.

Pokud si to budete přát, můžeme vám zaslat vzorky s látkami zdarma až domů. Uděláte si tak mnohem lepší představu o tom, jak se nové rolety budou vyjímat u vás v ložnici, dětském pokojíku, obýváku, nebo kdekoli, kde potřebujete mít úplné zatemnění třeba i přes den.

Vzorník látek den a noc - úplné zatemnění

Prostě dnes už nemusíte dělat žádné kompromisy mezi kvalitou, úrovní zatemnění, cenou a estetickým dojmem. Rolety den a noc řady blackout od FEXI poskytují nejvyšší úroveň zatemnění místnosti, které jde u rolet Den a noc dosáhnout. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu, takže vám dlouho vydrží jako nové, jsou k dispozici již od 574 Kč máte pro začátek na výběr z devíti látek, přičemž každá z nich může být v otevřené kazetě, POLO kazetě či MAXI kazetě.