7 způsobů, jak levně vyzdobit domov bez ztráty kvality

Způsobů, jak si můžete levně vyzdobit domov bez ztráty kvality, je opravdu mnoho. Které to jsou? To si můžete přečíst v následujícím článku. 

clanek_001

Výzdoba a zvelebování interiéru Vašeho domu nemusí být zdaleka tak nákladné, jak by se na první pohled mohlo zdát. S pomocí několika jednoduchých triků vyzdobíte svůj dům doslova za pár korun. Přesvědčte se sami. 

Jak levně avšak vkusně vyzdobit interiér domu?

V předešlých článcích jsme se Vám již například pokoušeli poradit, jak můžete opticky zvětšit jakýkoliv pokoj. Dnes se Vám naopak pokusíme poradit, jak můžete svůj domov snadno vyzdobit a zútulnit i bez větších investic. Jak na to?

clanek_002

  1. Zvolte vhodné zastínění 

    Pořídili jste si nový polštářek z výhodných výprodejů, novou lampičku z blešího trhu, s dětmi jste vyrobili nový věnec na dveře a stále váháte, co Vašemu domu vlastně chybí? A co takhle vhodné zastínění? Tedy takové zastínění, které interiér Vašeho domu dokonale zútulní, ale zároveň je praktické a funkční? Právě takové jsou totiž rolety Den a noc od Fexi

    Rolety Den a noc od Fexi dokonale regulují průchod světla do interiéru Vašeho domu, senzačně zapadnou do každého prostoru, velmi snadno se ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů, a navíc jsou i přes vysokou funkčnost a praktičnost cenově dostupné. Rolety Fexi jsou zkrátka tím pravým, co Váš domov potřebuje. 

    Velkou výhodou rolet Fexi je také to, že se hodí prakticky do každé místnosti ve Vašem domě. Ať už hledáte zastínění do obývacího pokoje, kuchyně, dětské pokoje či koupelny, rolety Fexi jsou volbou, která Vás nezklame.

  2. Nakupujte ve výprodejích

    Všemožné nákupy domácích potřeb, vybavení a nejrůznějších dekorací milují prakticky všechny ženy. I když tyto nákupy nebývají zrovna levné, ne vždy se však dá všem těm krásným dekorativním věcem, které na nás číhají v kamenných i internetových obchodech, tak úplně odolat.

    Občas může takové pořízení nové vázičky, prostírání či lampy vyjít i na poměrně vysokou částku. Přitom si právě podobnou vázičku či prostírání můžete koupit daleko levněji. Stačí vyčkat na vhodné slevy. Například i výše zmiňované rolety Fexi si nyní můžete pořídit se slevou skoro až 50 %

    Téměř všechny obchody se čas od času snaží svým zákazníkům nabídnout své zboží za zvýhodněné ceny. Rozhodně se na takové akce vyplatí počkat. Snadno pak můžete danou věc pořídit i za poloviční cenu. A to se rozhodně vyplatí. 

    clanek_003

  3. Navštivte bazary a bleší trhy

    Kromě výhodných slev a akcí, které probíhají v obchodech i na internetu, můžete při pořizování nových bytových dekorací vyzkoušet také nákupy v bazarech a na bleším trhu

    I na těchto místech se totiž dá sehnat nespočet krásných věcí, které kolikrát vypadají jako nové. Naopak Vás může těšit, že dáte danému kousku ještě jednu šanci. Zároveň si s takovým kouskem s sebou domů přinesete i jistý příběh. Můžete totiž jen hádat, odkud asi Vámi vybraný svícen pochází nebo kdo Vámi zakoupenou lucernu používal před Vámi. Takovéto věci z bazarů a bleších trhů mají zkrátka své jedinečné kouzlo, které nově zakoupené věci mít nemohou. 

  4. Vsaďte na osobní předměty

    Pokud ovšem nechcete za dekorace a výzdobu do Vašeho domu utratit ani korunu, tak i pro Vás máme skvělý tip. Vsaďte na osobní předměty

    Všichni máme doma nějakou tu svíčku, kterou jsme dostali od kamarádky k narozeninám, svícen po prababičce nebo například mušle, které jsme si přivezli z dovolené od moře.

    Všechny tyto věci mohou skvěle posloužit k výzdobě Vašeho domu. 

    Hlavní výhodou takovýchto předmětů je, že to není pouze kus hmoty koupený v obchodě, ale že se jedná o věc, která pro Vás má skutečný význam. Pokaždé, když se tak na takovou dekoraci podíváte, vybaví se Vám situace nebo osoba, kterou máte s tímto předmětem spjatou. 

    Vystavit si bezpochyby můžete i všemožné medaile, trofeje či poháry, které vyhrály Vaše děti nebo například i Vy sami. I takové předměty dodají Vašemu domovu jedinečnou atmosféru, krásně ho vyzdobí, a přitom nestojí ani korunu. 

    clanek_004

  5. Nebojte se být kreativní 

    Říká se, že nejhezčí dárek je ten, který je vlastnoručně vyrobený. A to stejné může platit i u bytových dekorací. Pokud se tedy nebojíte být kreativní, můžete si ozdobu či dekoraci do Vašeho domu sami vyrobit

    Takový vlastnoručně vyrobený věnec či obraz může vypadat naprosto fantasticky, a náklady jsou přitom rovněž minimální. Skvěle fungují také nejrůznější sušené květiny či usušené ovoce, které též udělají mnoho parády. 

    Originálně dokáží interiér vyzdobit i dětské výrobky. Všemožné obrázky a ruční práce, které děti vyrobí ve škole i doma, zútulní Váš domov jako máloco. 

  6. Pořiďte si nové osvětlení 

    Velkého efektu za přijatelnou cenu můžete docílit také pořízením nového osvětlení. Světlo si dokáže s interiérem skvěle pohrát a zároveň do něj vnese úplně jinou atmosféru. Pořízení jedné menší (cenově nenáročné) lampičky do obývacího pokoje udělá s místností hotové zázraky.

    Vyzkoušet můžete i nejrůznější světelné řetězy a baňky, které jsou čím dál více populární a oblíbené. Přitom je tento typ osvětlení cenově velmi přijatelný. 

  7. Vyzkoušejte kouzlo fotografií

    Další skvělou (a především také levnou) variantou na zútulnění domova je vystavení fotografií. Záleží pouze na Vás, zda dáte přednost pár fotografiím, nebo se nebudete bát vytvořit rovnou celé rozsáhlé koláže. 

    Fotografie, stejně jako osobní předměty, můžeme považovat za dekoraci, která není nijak nákladná, ale pro Vás osobně může mít nevyčíslitelnou hodnotu. Ať už si vystavíte fotografie svých dětí, rodičů, svatební fotografie, fotografie domácích mazlíčků či fotografie z dovolené, věříme, že Vám taková dekorace vykouzlí úsměv na tváři a bude Váš domov zdobit i za řadu let. 

    Velmi oblíbené bývají také kalendáře s vlastními fotografiemi. Taková dekorace pak neplní pouze funkci estetickou, ale také praktickou. 

    clanek_005

Možností, jak můžete svůj domov vkusně, a přitom levně vyzdobit, je zkrátka opravdu mnoho. Základem je nekupovat velké množství zbytečně předražených dekorací a dát přednost spíše těm ručně vyrobeným nebo již použitým. Pokud se již do nějaké dekorace rozhodnete investovat své peníze, dobře zvažte, zda Vám právě tato věc stojí za to a zda ji opravdu potřebuje.  

Obecně však platí, že pár hezkých dekorací často udělá daleko větší parádu, než velké množství drahých a bezvýznamných věcí.  

Věříme, že Vám tento článek pomohl s levnou výzdobou Vašeho domova a že již nyní víte, jak předejít zbytečnému utrácení za předrážené interiérové dekorace.