Výhody nákupu žaluzií online

Plánujete si pořídit nové rolety? Víte, jak při jejich výběru ideálně postupovat? Na co je dobré se při pořizování rolet zaměřit? V čem tkví výhoda nákupu rolet online? To vše si můžete přečíst v následujícím článku.

online_nakupy_01

Rozhodli jste se ve svém domě regulovat příchozí světlo roletami Den a noc od Fexi? To máme skutečně radost.

Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou, funkční, minimalistickou a cenově dostupnou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá značně zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého prostoru.

Abyste byli se svými novými roletami maximálně spokojeni, rozhodli jsme si pro Vás připravit souhrn všeho, na co byste se měli při výběru nových rolet zaměřit, a také to, proč je výhodné kupovat rolety online

online_nakupy_02

Jak postupovat při výběru nových rolet?

Ještě předtím, než se pustíte do bližšího výběru nových rolet, tak je dobré si specifikovat, co vlastně přesně hledáte. Vhodné zastínění? Příjemnou regulaci světla? Úplně zatemnění ložnice? Podle toho pak totiž budete dané rolety vybírat.

Faktorů, na které je třeba se při výběru nových rolet zaměřit, je hned několik. Pokusíme se je všechny postupně probrat, a zjednodušit Vám tak následný výběr a koupi. 

Různé rolety do různých místností

Hned pro začátek je dobré si říct, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se proto rozhodně nemusí hodit do ložnice, koupelny i pracovny. Zkrátka s roletami, se kterými budete spokojeni například v kuchyni, nemusíte být tak úplně spokojeni v dětském pokoji. 

Ložnice, dětský pokoj či pokoj pro hosty slouží primárně k odpočinku a spánku. Naopak obývací pokoje, kuchyně či pracovny jsou nejvíce využívány přes den k práci a relaxaci. Právě na to je při výběru nových rolet zapotřebí myslet. Vždy se proto snažte dopředu pečlivě zvážit, co od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. Zda by měly být schopny místnost zcela zatemnit, nebo v ní mají pouze příjemně regulovat sluneční paprsky. Zda mají vytvořit dostatek soukromí, pokud okna Vašeho domu směřují do rušné ulice a podobně. 

Design a estetika rolet 

To, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od samotného designu rolet. Rolety Den a noc od Fexi se Vám nabízí hned v několika odlišných variantách. Rozdíly mezi jednotlivými roletami Den a noc jsou především v typu látky, její gramáži a také v šířce a zpracování průhledného pruhu. Obecně ovšem platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění docílíte.

Je však dobré si také uvědomit, že všechny látky rolet Den a noc Fexi částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míru zastínění získáte díky zatemňovacím roletám Den a noc z řady Blackout

Co se týče konkrétních barev, přichystali jsme si pro Vás opravdu velmi pestrou a širokou nabídku, ze které si ty pravé rolety vybere skutečně každý. Ať už totiž máte interiér Vašeho domu laděn do jakékoliv odstínu, u nás zaručeně naleznete takové rolety, které se k němu budou perfektně hodit. 

Design rolet by měl totiž vždy příjemně ladit s celkovým designem domu, neměl by z něj nepřirozeně vyčnívat a měl by celý prostor přirozeně dotvořit. Jelikož je barva a design rolet opravdu klíčový, věnovali jsme se tomuto tématu, jak vybrat správnou barvu rolet, již před časem na našem webu. Jistě však stojí za připomenutí, do jaké místnosti je lepší volit tmavší rolety, a do které místnosti naopak světlejší rolety. 

 

  • Kam se hodí světlejší rolety?

    Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

    Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

    Není ovšem také vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

 

  • Kam se hodí tmavší rolety?

    Naopak blackout/tmavé látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat. 

    A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Ovládání a upevnění rolet

Pokud již máte vybraný typ rolet i barvu, tak máte jeden velmi důležitý krok úspěšně za sebou. Nyní přichází na řadu výběr dalších nezbytností. Tedy výběr typu upevnění a ovládání rolet

Co se týče samotného upevnění, rolety Den a noc Fexi se Vám nabízí ve 3 typech kazet, které přináší 5 způsobů upevnění. Mezi ten vůbec nejoblíbenější způsob se řadí jednoduché zavěšení rolety na okno. Zvolit ovšem můžete také vrtání kazety do okna, stropu či zdi. 

A jelikož i na detailech záleží, tak je dobré doladit výběr rolet až do samého konce. A to konkrétně vhodným výběrem správné barvy, typu a strany mechanismu pro ovládání. Volit můžete ze dvou způsobů ovládání a tří barevných variací. Konkrétně tedy můžete vybírat mezi klasickým řetízkem nebo naopak elektrickými roletami. Záleží pouze na Vás, čemu dáte přednost. Barvu mechanismu volte vždy ideálně dle barvy Vašeho okna nebo zdi. V naší nabídce Vám mechanismy nabízíme v barvě bílé, hnědé a stříbrné

Čištění a údržba

Obzvláště ženy při výběru rolet jistě zajímá, jak náročná bude péče o ně. Dámy, rozhodně se nemáte čeho bát. Údržba a čištění rolet Fexi není nic náročného. Drobné znečištění lze vyčistit i bez demontáže rolet pomocí suchého či vlhkého hadříku nebo můžete k čištění rolet použít vysavač. 

Bezpečnost na prvním místě

Jestliže si pořizujete rolety do domácnosti, kde žijí děti nebo nějací domácí mazlíčci, tak byste měli klást zvýšený důraz na bezpečnost. Jelikož největší riziko mohou pro Vaše děti představovat řetízky pro ovládání rolet, nabízíme Vám hned několik možností, jak je možné to řešit.

Co se týče samotných řetízků, stačí pouze zvolit jejich vhodnou délku, na kterou by menší dítě nedosáhlo. Opačné řešení si žádá situace, pokud si plánujete pořídit nové rolety do domu s dítětem, které je již dokáže samo bez problémů ovládat. V tu chvíli je důležité, aby dítě na řetízek snadno a bezpečně dosáhlo.

Výhodou je, že si u nás můžete ideální délku řetízku kdykoliv doobjednat. Jak tedy bude Vaše dítě růst, můžete snadno přikupovat nové řetízky s vyhovující délkou. 

Předejít všem neštěstím spojených s ovládacím řetízkem, můžete také pomocí bezpečnostní kladky, která zabraňuje volnému pohybu řetízku a vytvoření smyčky. 

Pokud se chcete ovládacímu řetízku úplně vyhnout, můžete vsadit na námi nabízené elektrické rolety s dálkovým ovládáním, a rázem tak máte po starostech.

Důkladné měření 

Pokud jste vše dobře zvážili, pečlivě vybrali a rozhodli se si nové rolety Den a noc od Fexi skutečně pořídit, přichází na řadu detailní měření. Přesné měření je pro budoucí funkčnost a estetiku rolet opravdu velmi důležité. Rozhodně se však nejedná o žádnou vědu. Pokud budete postupovat podle našeho návodu, tak pro Vás bude měření hračka. 

Do 10 dnů budete mít rolety doma

Máte-li již rolety Den a noc Fexi vybrané, změřené i objednané, tak se už můžete těšit, až Vám přijdou domů a Vy si je budete moci snadno namontovat. V průměru rolety doručujeme do 5 dnů od telefonického ověření objednávky. Nejpozději garantujeme doručení do 10 dnů.

online_nakupy_03

Proč si pořídit rolety online?

A v čem tedy tkví výhody nákupů rolet přes internet?

Za ty největší výhody nákupů online lze považovat větší výběr, nižší ceny, nejrůznější slevové akce, možnost zaslání vzorků zdarma, nákup z pohodlí vlastního domova nebo také zákaznický servis. Během výběru rolet přes internet máte dostatek času si vše pořádně promyslet, pečlivě přeměřit a důkladně zvážit.

Při nákupu rolet přes internet máte dále možnost přečíst si nejrůznější recenze zákazníků, kteří si rolety pořídili před Vámi. Snadno se tak o roletách dozvíte i to, co by Vám samotní prodejci například neřekli. 

Rovněž se během nákupu rolet online vyhnete přeplněným obchodům, dlouhým frontám a věčnému čekání. Obzvláště pak v této nelehké době se všichni snažíme přecpaným kamenným prodejnám spíše vyhýbat, takže nákupy online jsou zkrátka výhrou.

Jaké jsou tedy hlavní výhody online nákupu nových rolet?

  • větší výběr a lepší přehled v nabízeném zboží
  • nižší ceny, nejrůznější slevy a akce
  • nákup z pohodlí domova bez zdlouhavých front
  • možnost zaslání nejrůznějších vzorků zdarma
  • zákaznický servis a recenze předchozích zákazníků

 

A pokud byste si náhodou nevěděli během výběru nových rolet s čímkoliv rady, tak se na nás neváhejte kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně pomůže.