Komponenty k roletám Den a noc, které podpoří jejich funkčnost a usnadní ovládání

Plánujete si pořídit, nebo jste tak již učinili, nové rolety Den a noc od Fexi a zvažujete, zda si k nim následně můžete dokoupit nejrůznější komponenty, které by zajistily jejich 100% funkčnost? Samozřejmě můžete. A o které komponenty se konkrétně jedná, si můžete přečíst v následujícím článku. 

clanek_001

Rolety Den a noc Fexi jsou skvělou variantou zastínění či zatemnění domu, bytu i kanceláře. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, snadno se instalují a ještě snadněji ovládají. Jedná se zkrátka o perfektní způsob regulace světla v interiéru. K roletám Fexi si navíc můžete dokoupit hned několik dalších komponentů, které jejich funkčnost ještě více zdokonalí. 

Jaké komponenty si můžete k roletám Den a noc dokoupit?

Těžítko na ovládací řetízek

Jednou z možností, kterou si ke svým roletám můžete snadno přiobjednat, je těžítko na ovládací řetízek. Těžítko zajistí napnutí řetízku a zjednoduší jeho ovládání. Záleží tedy pouze na Vás, zda dáte přednost těžítku, a nebo naopak zvolíte napínací kladku, která je součástí rolet.

Těžítko na ovládací řetízek si můžete dokoupit ve chvíli, kdy se Vám nechce kladka vrtat nebo lepit na rám okna. Skvěle Vám může těžítko posloužit také ve chvíli, kdy se kladka z rámu okna odlepuje. 

Těžítko bude na ovládacím řetízku volně viset. Oproti kladce, která zabraňuje volnému pohybu řetízku, je tato varianta vhodná spíše do prostorů, kde nepobývají děti či domácí mazlíčci. Neboť právě volně se pohybující řetízky by mohly pro děti a zvířata představovat velké riziko. A bezpečnost by přitom měla být vždy na prvním místě. 

Pokud tedy máte doma děti a zvažujete pořízení těžítka, můžete si zároveň přiobjednat ovládací řetízek s takovou délkou, která by pro dítě byla dostatečně bezpečná. U menších dětí se doporučují kratší řetízky, na které samy nedosáhnou. Naopak u větších dětí, které již dokáží rolety samy bezpečně ovládat, je lepší zvolit delší řetízek, na který dosáhnou bez problémů. Rolety do domácnosti s dětmi zkrátka vyžadují pečlivý výběr. 

Jestliže se rozhodnete pořídit si nové rolety a upevnit je do stropu, tak těžítko doporučujeme použít. I v tomto případě si můžete nechat vyrobit řetízek s vhodnou délkou pro Vaše děti. 

Těžítko si můžete zakoupit hned ve 3 barvách. A to konkrétně v bílé, stříbrné a hnědé

clanek_002

Horní plastový háček pro zavěšení otevřených kazet

Rozhodli jste se pořídit si otevřený typ kazety a jednoduše ji zavěsit na okno? Nyní však máte strach, zda bude roleta na okně dobře držet? Dokoupit si můžete horní plastový háček pro zavěšení otevřené rolety, a Váš problém tak bude rázem vyřešený. 

Námi nabízené horní plastové háčky jsou univerzální a hodí se pro většinu oken. Pořídit si je můžete v bílé nebo hnědé barvě.

clanek_003

Spodní háček pro dotažení silonu

Pokud Vám nevyhovuje kovový díl pro spodní uchycení silonu, snadno si můžete objednat spodní plastový háček

Díky spodnímu plastovému háčku už nebudete muset utahovat malý kovový šroubek, který je běžně v balení. Háček můžeme použít při variantě zavěšení, ale i vrtání do okna, a to u otevřené a POLO kazety. Okna však nesmí být fixní. Pořídit si ho můžete v bílé a hnědé barvě. 

clanek_004


A pokud byste si náhodou nevěděli s čímkoliv rady a potřebovali poradit, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro Vás.