Žlutá v obývacím pokoji? Proč ne! Vsaďte na rolety Den a noc

Jaro je ideální příležitost, kdy můžete vnést do svého domova trochu barev. Co takhle zkusit zakomponovat do svého obýváku žlutou? Jak na to, a jak Vám v tom mohou pomoci námi nabízené rolety Fexi? To si můžete přečíst v následujícím článku. 

Je nejjasnější teplou barvou. Působí povzbudivě, zahřívá a rozveseluje. Podporuje myšlení, chápavost, schopnost kontaktu, zpracovávání zážitků, dojmů a oživuje paměť. Napomáhá k uvolnění a svobodnému vývoji. Hřeje, září a uklidňuje. Evokuje teplo a pohodu. Taková je žlutá barva. Pokud tedy i Vy chcete vnést do svého domova trochu sluníčka a radosti, pak je tato barva ideálním řešením. 

clanek_001

Žlutá barva a její odstíny

Žlutá je jednoduše královnou mezi barvami, proto se jí při obměně interiéru rozhodně nebojte a klidně po ní sáhněte, určitě toho nebudete litovat. Když se ovšem řekne žlutá, většině se vybaví až moc křiklavě zářivý odstín této barvy. Žlutá má však mnohem více podob a při vhodné kombinaci dokáže působit vskutku elegantně. 

Zvolit ji můžete v lehkém světlém odstínu jako pouhou doplňkovou barvu nebo jako dominantní barvu, která celý pokoj rozzáří. Za zmínku například stojí hořčicová, okrově žlutá, kanárková nebo třeba vanilková. Tu pravou žlutou si pro svůj domov zkrátka vybere zaručeně každý. 

Jak vnést žlutou barvu do svého obýváku?

Jistě se najdou tací, kteří Vás budou od využití žluté barvy v obýváku odrazovat, protože se jedná o velmi nápaditou až výstřední barvu, která nezůstává bez povšimnutí. Nenechte se ovšem zviklat, protože žlutá v interiéru působí opravdu skvěle. Možná tomu neuvěříte, dokud to Vy sami nevyzkoušíte. 

Způsobů, jak můžete vnést žlutou barvu do svého obývacího pokoje je navíc nespočet. Vsadit můžete na nejrůznější žluté doplňky, nábytek, žlutou výmalbu či například i na žluté rolety Den a noc od Fexi

 

clanek_002

Žluté rolety Fexi

Jednou z největších výhod rolet Den a noc od Fexi je, že jsou k dostání ve skutečně pestré barevné škále, a snadno si tak mezi nimi ty pravé pro svůj domov vybere úplně každý. Ať už tedy hledáte jakýkoliv odstín, u nás ten vysněný zaručeně najdete. 

Rolety Den a noc od Fexi představují minimalistickou, elegantní a nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Je vyrobena z prvotřídních materiálů a skvěle se hodí do každého interiéru. 

Pokud tedy i Vy hledáte jedinečné žluté rolety, u nás si je můžete pořídit například v odstínu citron či mango.

clanek_003

Žlutá výmalba 

Skvěle může v interiéru fungovat také žlutá výmalba. Vsázet samozřejmě nemusíte pouze na výrazné žluté odstíny, které by mohly působit až příliš agresivně, ale můžete dát naopak přednost i jemnějším tónům, jako například vanilkové či pískové, které následně můžete skloubit s výraznějšími žlutými doplňky a světlejšími roletami

Spojení jemně žlutých stěn, světlých rolet a žlutých doplňků bude dohromady vypadat senzačně. Obzvláště takovou kombinaci ocení všichni, kteří dávají přednost barevnějším interiérům před těmi méně nápadnými. Jestliže se do takové proměny u Vás doma chystáte i Vy, zaujmout by Vás mohly rolety v odstínu rákos, mandle či sláma

clanek_004

Žlutý nábytek či doplňky

Jestliže jsou na Vás žluté rolety či celé stěny až příliš extravagantní, můžete méně nápadný interiér pouze doplnit o několik žlutých doplňků, jako jsou žluté polštáře, žluté rámečky nebo žluté květináče

Nebojíte-li se dát prostor i větším žlutým prvkům, ideální je žlutý nábytek. Žlutými policemi či skříňkami rozhodně nemůžete nic pokazit. 

Jak vhodně kombinovat žlutou barvu? 

A je-li řeč o žluté barvě, která je sama o sobě považována za výraznější odstín, je třeba myslet především na kombinaci této barvy s dalšími odstíny, aby výsledný dojem z celého interiéru byl co nejlepší, a nepůsobil lacině či kýčovitě. 

Existuje však velmi jednoduchý způsob, jak ve svém domě můžete snadno vytvořit vyváženou kombinaci barev, ze které budete nadšeni. Jedná se o pravidlo 60-30-10

Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem. Zkrátka vybrané barvy bychom měli kombinovat v poměru 6:3:1.

Největší podíl v místnosti by měla mít barva tvořící jakési „hlavní pozadí”. Je tedy vhodné aplikovat ji na větší plochy, jako jsou například stěny, koberce, pohovka nebo velké kusy nábytku.

Sekundární barvě bychom měli věnovat zhruba poloviční množství prostoru než již zmiňované barvě hlavní. Vhodné je zvolit takový odstín, který dominantní barvu podpoří, ale zároveň sám vynikne. Použít ho můžeme například na závěsy, jednotlivé kusy menšího nábytku nebo židle.

Poslední barvu použijeme v nejmenším množství jako hravý akcent, který místnosti dodá jedinečný a originální šmrnc. Tato barva by se měla ideálně objevit na detailech, jako jsou polštáře, umělecké předměty či drobné dekorace.

clanek_005

Žlutá a další barevné odstíny 

A s jakými odstíny tedy žlutou můžete kombinovat? Jelikož se jedná o výraznou barvu, je ideální do kombinace se žlutou volit jemnější a klidnější odstíny barev

Skvěle vypadá žlutá barva například s tmavě i světle šedou barvou nebo námořnickou modrou. Spojením těchto barev vytvoříte opravdu moderní interiér, který zaujme, a zároveň je nadčasový. 

Naopak světlounká žlutá se skvěle doplňuje s výraznou fialovou. A jestliže zkombinujete žlutou s hnědou nebo čokoládovou, chybu rozhodně také neuděláte.

Pro odvážlivce by mohla stát za řeč i kombinace žluté a červené barvy. I když toto spojení působí lehce divoce, v určité míře však vytváří dokonalý kontrast, který lze uzemnit například tmavým nábytkem nebo černými doplňky. 

clanek_006

Nechte si zaslat žluté vzorky rolet k Vám domů

A jestliže si nejste jisti, jaké žluté či světlé rolety Den a noc od Fexi zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v obývacím pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém obýváku. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

A jestliže byste si náhodou během výběru nových rolet Den a noc Fexi do svého žlutého obýváku nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.