Ve Fexi umíme hravě řešit nestandardní situace

Rolety Den a noc Fexi vynikají hned v několika ohledech. Jedním z nich je také fakt, že společnost Fexi dokáže díky svému profesionálně vyškolenému personálu vyřešit každou situaci, a ať už sháníte rolety do jakéhokoliv prostoru, u nás najdete řešení vždy. 

 

clanek_001

 

Rolety Den a noc od Fexi

Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru. Jedná se zkrátka o elegantní, minimalistický, bezpečný, funkční a jednoduchý způsob regulace světla vhodný do každého interiéru za velmi příznivé ceny.  

Konstrukce rolet Den a noc je velmi podobná, jako u klasických rolet – látka se vysouvá a zasouvá do kazety, která je umístěná nad oknem. Stínění tedy zajišťuje látka různých vzorů, barev a průsvitnosti. Látka nevisí jen tak ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc Vám také mohou připomínat běžné žaluzie. Stejně jako žaluzie se totiž také skládají z jednotlivých „lamel“. Stejně jako u žaluzií, i u rolet Den a noc se můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak ke stažení až dolů a okno zakrýt. 

Rozdíl mezi žaluziemi a roletami noc a den tu přeci jen je. Při stažených žaluziích regulujeme průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou dovolíme světlu procházet.

Látky rolet Den a noc

Látka na roletách Den a noc je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů. První je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nebrání. Druhý pruh je neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. 

Co se týče průhlednosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění docílíte. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínů a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, kdy si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout

Jak vybrat správné rolety Den a noc?            

Aby rolety ve Vašem domě plnily svou funkci co možná nejlépe, je zapotřebí vybrat ty pravé. 

Výběr vhodného designu rolet

Již na samotném začátku výběru rolet je zapotřebí si uvědomit, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se proto nemusí hodit do ložnice, koupelny i dětského pokoje. Vždy proto musíte dopředu pečlivě zvážit, co od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. Zda mají pouze příjemně regulovat denní světlo, nebo mají danou místnost zatemnit

Nejdůležitějším aspektem při výběru nových rolet je tedy jejich design. Neboť to, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od designu a barev látek

Jakou barvu rolet zvolit?

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. 

Do jaké místnosti jsou ideální světlejší látky?

Nyní už tedy zřejmě dobře víte, že čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem rozhodně vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Zároveň je však důležité zmínit, že i světlejší látky poskytují dostatek soukromí a celý dům příjemně zútulní. 

Do jaké místnosti jsou vhodné tmavší látky?

Naopak blackout látky se hodí především do těch místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu více než uspokojivá. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat.

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a regulaci ostrých slunečních paprsků a večer, kdy se chystáme ulehnout ke spánku, je můžeme snadno zatemnit. 

clanek_002

V čem jsou rolety Fexi tak výjimečné?

Rolety Den a noc Fexi jsou nadčasové, minimalistické, elegantní, bezpečné a cenově příznivé. Vyrobeny jsou z prvotřídních materiálů a do interiéru Vašeho domu perfektně zapadnou díky široké nabídce jedinečných barev.

Funkčnost, ovladatelnost a praktičnost

To, proč si rolety Fexi hlavně pořizujete, je především možnost plynulé regulace světla v jakémkoliv interiéru. Jelikož se rolety opravdu velmi snadno ovládají, regulace světla se rázem stane otázkou pár vteřin. K ovládání rolet můžete navíc zvolit buď klasický řetízek, nebo případně využít naši nabídku elektrických oken s elektrickým bezdrátovým motorkem.

Za další přednost rolet Fexi lze považovat jejich snadnou montáž. Pokud se rozhodnete své nové rolety Fexi upevnit pouhým zavěšením na okno, vše můžete mít hotové do 5 minut. A to i bez použití vrtačky. Rolety Fexi samozřejmě můžete také navrtat na okno nebo do zdi. Záleží pouze na Vás, jakému způsobu upevnění dáte přednost.

Rolety Fexi jsou bezpečné i pro děti

Opomenout nesmíme ani velice důležitý fakt, že jsou rolety Fexi vhodné do prostoru, kde se pohybují děti.

Jelikož největší riziko mohou pro děti představovat volně se pohybující řetízky pro ovládání rolet, nabízíme Vám hned několik možností, jak je možné toto případné nebezpečí snadno vyřešit.

Co se týče samotných řetízků, stačí pouze zvolit jejich vhodnou délku, na kterou by menší dítě nedosáhlo. Opačné řešení si žádá situace, pokud si plánujete pořídit nové rolety do domu s dítětem, které je již dokáže samo ovládat. V tu chvíli je důležité, aby dítě na řetízek snadno a bezpečně dosáhlo.

Výhodou je, že si u nás můžete ideální délku řetízku kdykoliv snadno doobjednat. Jak tedy bude Vaše dítě růst, můžete bez problémů přikupovat nové řetízky s vyhovující délkou. 

Předejít všem neštěstím, která jsou s ovládacími řetízky spojená, můžete také pomocí praktické bezpečnostní kladky, která zabraňuje volnému pohybu řetízku a vytvoření smyčky. 

Pokud se chcete ovládacímu řetízku úplně vyvarovat, můžete vsadit na námi nabízené elektrické rolety s dálkovým ovládáním.

clanek_004

Ve Fexi vyřešíme i nestandardní situace

Dále Vás na společnosti Fexi jistě zaujme také to, že ať už budete potřebovat během výběru, objednávky či následné montáže nových rolet s čímkoliv poradit, jsme tu pro Vás a se vším Vám vždy ochotně poradíme

My ve Fexi se totiž nebojíme žádné výzvy a všechny nestandardní situace řešíme s úsměvem. Ať už tedy bude realizace Vašich představ jakkoliv složitá, na všem se s Vámi domluvíme, se vším Vám poradíme, a především společně vše vyřešíme tak, abyste byli s našimi roletami maximálně spokojeni. Ať už váháte během samotného výběru rolet, měření či si nejste jisti, jak rolety ideálně upevnit, kdykoliv se na nás neváhejte obrátit. Rozhodně se tedy nemáte čeho obávat, my ve Fexi vždy najdeme řešení na jakoukoliv situaci.

Že dokážeme vyřešit opravdu jakoukoliv překážku, dokazují denně především kladná hodnocení našich zákazníků. A jedno takové kladné hodnocení udělil našemu webu Fexi také klient, který hledal vhodné zastínění do rohu místnosti. Vše probral s naším personálem, který mu navrhnul řešení a společně vše vymysleli tak, aby byl výsledek co nejlepší. Což se bezpochyby povedlo (viz foto výše).

Pří montáži rolet na zeď do rohu místnosti má totiž zákazník 3 možnosti (viz ilustrační snímek níže). Pokud totiž plánujete umístit rolety do rohu místnosti, vždy bude mezi látkou mezera. V tu chvíli se musíte rozhodnout, zda to bude přesně uprostřed (snímek B) nebo více vlevo či vpravo (snímek A a C), kdy je ovšem mezera reálně menší než v případě B. 

clanek_003

Při výběru nových rolet je zkrátka nejdůležitější především to, aby si zákazník dovedl dobře představit, jak Fexi kazety vypadají. A právě i to Vám dokáží zaměstnanci Fexi podpory vysvětlit. Rovněž Vám také pomohou vysvětlit, jak si nakreslit nebo udělat značky na zeď tak, aby výsledek vypadal stejně úchvatně, jako u našeho spokojeného zákazníka. 

Neváhejte se na nás kdykoliv obrátit

Jestliže si tedy nevíte s čímkoliv rady, ozvěte se nám na číslo +420 555 222 472 a náš odborně proškolený personál s Vámi vše vyřeší. Jsme tu pro Vás k dispozici každý všední den od 8 do 16 hodin. Případně nám také pomocí e-mailu info@fexi.cz můžete zaslat fotografie či videa s Vaším problémem či nejasností a v následném telefonátu s našimi odborníky můžete na tento e-mail odkázat. Velmi tak zjednodušíte práci našich operátorů, kteří budou moci lépe vyhodnotit situaci a poradit Vám. Zaměstnanci podpory jsou důkladně proškoleni. Znají i naprosté detaily produktu a moc dobře vědí, jak si poradit se všemi překážkami. Nemusíte se tedy na ně bát obrátit skutečně s čímkoliv. 

Ke kontaktu s námi můžete rovněž využít i náš kontaktní formulář nebo s námi můžete zůstat ve spojení na Facebooku, Instagramu či YouTube.