Rolety Den a noc pro moderní interiér

Rolety Den a noc dokonale zapadají do moderního a elegantního interiéru, protože se zde odráží elegantní linie moderního přístupu k zařízení bytu. Vizuálně také vytvoříte více prostoru pomocí vodorovných pruhů. Více prostoru, světla, moderní designový prvek; co chtít od stínění více!

clanek_001

Výhody rolet Den a noc v moderním interiéru

Velkou výhodou rolet Den a noc v moderním interiéru je, že si je můžete sestavit sami podle svého přání. Barvu a látku rolet si určujete sami. Kromě toho si je můžete libovolně nastavovat a měnit, abyste dosáhli správného množství světla a soukromí. 

Množství světla lze snadno stanovit pomocí vzájemných pozic textilních pruhů rolety. To je v otevřeném a elegantním interiéru velmi příjemné. Zároveň si určíte míru svého soukromí tím, jak hluboko roletu stáhnete nebo vytáhnete.

Hlavní výhody rolet Den a noc

  • Dostatek světla a soukromí
  • Zatemňovací látka do ložnice
  • Široká škála barev a designů

Moderní interiér

Každý moderní interiér může vypadat trochu jinak. Různé barvy, tvary, použité materiály, doplňky nebo osvětlení. Něco ale mají všechny moderní interiéry společné. Tím je využití technologie vestavěných spotřebičů, použití jednoduchých tvarů a linií a kladení důrazu na funkční využití celého prostoru.

Jednoduchost a čisté linie se projevují i v detailech, jako jsou dveře bez zárubní, nebo právě stínicí technika, která splývá se zdmi a kryje celou plochu okna včetně okenního výklenku. V případě potřeby lze ale rolety velmi snadno vytáhnout a umožnit plné otevření okenního křídla.

Pro zakrytí celé šířky okna doporučujeme vybírat rolety v MAXI kazetě nebo v POLO kazetě. Jejich hlavní výhodou jsou vyztužená záda kazety a tím pádem celkově pevnější konstrukce. To pak dovoluje vyrobit roletu o šířce až 240 cm.

Vhodnou montáží pro takto široké rolety je vrtání do zdi nad okenní výklenek, případně do stropu před oknem. Je sice možné vrtat i do stropu přímo uvnitř výklenku, ale je potřeba počítat s tím, že roleta pak zabere asi 6 cm prostoru. Horní hrana okna by proto měla být od stropu výklenku vzdálena o něco více, aby se okna dala otevřít dokořán. Nicméně pokud stačí jen pootevřít na ventilaci, tak tam většinou problém nebývá a rolety se vejdou.

Dostatek světla a soukromí

Pro osvětlení je samozřejmě nejlepší přirozené sluneční světlo. Lidské oko jej vnímá nejlépe. Na druhou stranu je náročné zajistit kontinuální osvětlení o stálé intenzitě po celý den. Proto k modernímu interiéru patří kvalitní osvětlení spolu s kvalitním stíněním.

Právě kombinace moderních LED svítidel a kvalitních rolet umožňuje nastavit si optimální světelné podmínky pro práci, odpočinek či spánek. Rolety zajistí, že ostré slunce nebude nikoho v místnosti oslňovat a zvyšovat teplotu. Kdo si ale přeje, může rolety nastavit tak, že osvětlení nebude třeba ani zapínat.

Zatemňovací látka do ložnice

Pro večerní pohodu, kdy už se světla zapínají, můžete rolety nastavit tak, že zcela zabráníte pohledům zvenčí. V místnostech, kde se spí, doporučujeme používat rolety řady Blackout, které dovolují úplné zatemnění.

Široká škála barev a designů

Moderní interiér nediktuje žádnou konkrétní barvu. Stejně jako v módě oblékání se barvy každoročně mění, může být interiér laděn do přírodních motivů, pastelových barev, do střízlivých tónů bílé, či šedé atd.

Výhodou rolet Den a noc je možnost vybrat si ze stovek barev, dekorů a motivů. Snadno se tak přizpůsobí každému interiéru. Pokud si přejete, zašleme Vám zdarma vzorník s látkami, abyste si mohli vyzkoušet, jak by takové rolety vypadaly přímo u Vás doma.