Rolety den a noc – typy látek

Pokud pořizujete rolety den a noc, budete mít celkem jasno v tom, jaké máte zvolit rozměry, na jaké straně budete mít ovládací prvky, a do určité míry víte i to, jakou barvu, či vzor si chcete vybrat.

Možná se ještě rozhodujete, jakou kazetu zvolit. To pak doporučujeme přečíst si článek Jakou vybrat kazetu pro rolety Den a noc.

Nakonec tedy zůstává jen problém s typem látky. Jelikož jsou u některých typů látek, které na fexi.cz nabízíme, jen velmi malé rozdíly, přichystali jsme malý seriál o typech látek, ve kterém se dozvíte vše potřebné.

Přes žádnou z našich látek není vidět, ani neprojdou přímé sluneční paprsky. Nicméně čím tmavší látku vyberete, tím větší bude zatemnění. 

Rolety den a noc kombinují funkčnost a design:

  • můžete si vybrat z více než 130 látek ve 3 kazetách
  • řídíte si, jak velkou intenzitu světla potřebujete v místnosti. Například v ložnici zatemnit, ale v kuchyni  ponechat vysokou intenzitu světla

Nemusíte dlouho váhat mezi jednotlivými typy látek. Jestli si nejste jisti, spolehněte se na naše doporučení.

Základní rozdělení látek:

  • SILVER – Základní látka vhodná do dětských pokojů. Vyniká pestrými barvami. Nabízí nejlevnější a nejzákladnější látky
  • GOLD – Více zatemní, přírodní vzory, žíhaná látka. Jedná se o prémiové látky, které nikde na českém trhu nenajdete. Mají středně silnou gramáž. Pokud chcete vybavit celý dům jednou látkou a jsou zde místnosti které potřebujete zatemnit, ale i místnosti, které potřebuji prosvětlit, můžete zvolit tuto zlatou střední cestu
  • PLATINUM – Nejvíce zatemní, nejvyšší gramáž, přírodní vzory. V této řadě nabízíme látky Nature slim, které mají úzké proužky. Nově nabízíme i látky z řady Nature magnum, které mají nejširší pruhy.
  • DIAMOND – Nejnižší gramáž, hodí se do místností kde se nespí, nejluxusnější látky. Podobné látky opět nikdo na českém trhu nemá. Shine například má vetkanou luxusní stříbrnou nitku. Exkluzivně nabízíme i látku dvoubarevnou v řadě Duo-elegance.

Výběr správného typu látky vám tedy může chvilku zabrat. Vynasnažíme se vám to co nejvíce usnadnit. Například jsme připravili přehledný vzorník látek. Objednané vzorky a látky si zkuste přiložit k sedačce, k oknu apod. Ověříte si tak ještě před konečným rozhodnutím, jak budou barvy a vzory ladit.

Kreslicí plátno 13_1