Proč jsou šedé rolety skvělou volbou

Rozhodli jste se pořídit si nové rolety Den a noc od Fexi a zvažujete, jakou barvu vybrat? Co zkusit vsadit na šedé rolety? Proč právě šedá barva by měla být tou pravou pro Váš dům? V čem tkví výhoda šedých rolet? Do jakých místností se hodí světle šedé rolety, a naopak, kam jsou vhodné tmavě šedé rolety? To vše si můžete přečíst v dnešním článku. 

clanek_001

Barva rolet je klíčová

Hned na samotný začátek je dobré zmínit, že tím vůbec nejdůležitějším krokem při výběru nových rolet Den a noc od Fexi je právě volba vhodného designu. Neboť to, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od barev látek. Nikdy proto výběr barvy pro své nové rolety nepodceňujte. Rozhodně se totiž nejedná pouze o otázku estetiky, ale především o otázku funkčnosti. Jestliže mají rolety ve Vašem domě plnit svou funkci co možná nejlépe, je výběr vhodné barvy naprosto klíčový

Jak postupovat při výběru barvy nových rolet?

Jestliže již víte, že právě rolety Fexi budou těmi pravými, které budou ve Vašem domě regulovat přicházející světlo. Pojďme se společně podívat na to, jakou ideálně zvolit barvu, abyste byli s našimi roletami co možná nejvíce spokojeni. 

Výběr ideální barvy rolet se totiž odvíjí hned od několika faktorů, které se Vám pokusíme postupně přiblížit.

Co se týče průhlednosti látek Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáže. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Jakou látku rolet zvolit do konkrétních místností?

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu velice důkladně. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice či dětského pokoje? 

 

  • Kam se hodí světle šedé rolety?
    Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světle šedé rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla.
    Světle šedé rolety jsou tak ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané.
    Ovšem i světlá látka může být perfektně zatemňující. V naší blackout řadě najdete hned několik světlejších odstínů šedé, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny ještě o jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 
  • Kam se hodí tmavě šedé rolety?
    Naopak tmavě šedé rolety se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi uspokojivá. Je totiž dobré si uvědomit, že se stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, takže 100% míru zatemnění tedy ještě nelze očekávat.
    Pokud však chcete dosáhnout skutečně excelentní míry zatemnění, můžete zvolit  tmavě šedé rolety z blackout řady, které jsou vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatáhnout. 

 



clanek_002

 

Proč jsou šedé rolety Fexi mezi zákazníky tak oblíbené?

A proč jsou to právě šedé rolety Fexi, které jsou mezi zákazníky tak oblíbené? Důvodů je hned několik.

Tím prvním je bezpochyby fakt, že nenabízíme svým klientům pouze pár základních odstínů šedé, ale naopak zákazníkům přinášíme opravdu velmi pestrou a rozsáhlou škálu barev, ve které ten svůj požadovaný odstín šedé barvy nalezne skutečně každý.

Dále jsou tyto rolety oblíbené také proto, že se šedá barva hodí prakticky všude, a navíc se i perfektně kombinuje. Ať už tedy hledáte nové rolety do staršího domku, panelového bytu či novostavby, šedé rolety Fexi perfektně zapadnou do jakéhokoliv interiéru, snadno se sladí s ostatními prvky a dokonale dotvoří celý prostor. Pokud tedy netoužíte po žádné přehnané extravaganci, ale dáváte přednost spíše praktičnosti, funkčnosti a univerzálnosti, pak jsou takovéto rolety vhodné právě pro Vás.

Interiér a šedé rolety

Pokud jste se rozhodli pořídit si šedivé rolety do svého domu i Vy, přinášíme Vám hned několik způsobů, jak je můžete efektivně, a přitom velice snadno zkombinovat s dalšími prvky v interiéru.

Neutrální rolety v kombinaci s pestrým interiérem

Šedé rolety mají tu výhodu, že dokonale ladí s jakoukoliv další barvou. Ať už tedy dáváte přednost červeným, bílým či zelenkavým doplňkům či vybavení ve svém domě, takovéto rolety do takového interiéru perfektně zapadnou a nebudou z něj nepřirozeně vyčnívat.

Jednoduchá a čistá linie   

Rozhodně se však nevylučuje ani varianta, že budete do decentních tónů ladit celý dům.

Pokud toužíte zachovat ve svém domě čistou, elegantní a jednoduchou linii, můžete kromě šedých rolet zvolit i neutrální doplňky. Takový design totiž nevyjde z módy, nikdy se Vám neokouká, a pokud v budoucnu zatoužíte po změně, není nic jednoduššího, než si nějaké barevnější a odvážnější dekorace či nábytek dokoupit. 

Takovéto interiéry jsou poslední dobou čím dál více oblíbené a žádané. Naopak čím dál méně lidí dává přednost barevnějším a pestřejším interiérům. 

Šedé rolety mají navíc například oproti těm bílým tu výhodu, že nepůsobí chladně, ale naopak dokáží zútulnit i interiér, ve kterém se nenachází příliš pestrých a hřejivých barev. 

Nezapomeňte na barvu mechanismu

A jestliže je řeč o barvách a barevných tónech, rozhodně bychom neměli opomenout ani barvu mechanismu rolet Fexi.

Barvu mechanismu zvolte ideálně dle barvy Vašeho okna nebo zdi. Mechanismus nabízíme ve třech barevných provedeních – konkrétně tedy můžete vybírat mezi hnědou, bílou a stříbrnou barvou. Pokud jste se rozhodli zvolit šedé rolety, ideální bude dát přednost bílé či stříbrné barvě mechanismu. 

 

clanek_003

 

Pokud si náhodou nejste jisti, jaký odstín šedé by byl pro Váš dům či byt tím pravým, můžete si od nás nechat zaslat hned několik vzorků zdarma, které Vám jistě pomohou se rozhodnout. Dále také můžete využít naší infolinky, kde Vám se vším ochotně poradíme.