Proč jsou rolety Den a noc vhodné i do koupelny?

Hledáte vhodnou variantu zastínění a regulace světla do koupelny? Máme pro Vás skvělý tip. Zkuste vsadit na rolety Den a noc od Fexi. Proč jsou rolety Fexi pro Vaši koupelnu těmi pravými? Co vlastně tyto rolety představují a v čem jsou výjimečné? Jakou barvu rolet do koupelny ideálně zvolit? To vše si můžete přečíst v následujícím článku. 

V předchozích článcích na našem blogu jsme se Vám snažili představit ty hlavní benefity rolet Fexi, které byste mohli ocenit například v ložnici či kuchyni. Dneska Vám naopak povíme, proč jsou rolety Den a noc od Fexi naprosto ideální také do Vaší koupelny.

Vybrat vhodné rolety do koupelny nemusí být tak úplně snadné. Regulace světla do koupelny totiž musí splňovat hned několik zásadních požadavků. Zastínění v koupelně by mělo propouštět dostatek denního světla, ale zároveň by se mělo dát snadno zatemnit, aby mohlo jednoduše vytvořit potřebné soukromí. Mělo by být stylové, snadno ovladatelné, a především také otíratelné. Mělo by perfektně ladit s interiérem koupelny i celého domu. Mělo by celou koupelnu příjemně zútulnit, nikoliv z ní neesteticky vyčnívat. A především by také mělo být bezpečné pro děti i pro domácí mazlíčky. To vše námi nabízené rolety Fexi splňují na výbornou, a jistě si je tak ve své koupelně zamilujete i Vy.

clanek_001

Co to vlastně rolety Den a noc jsou?

Hned na začátek je dobré říct, co to vlastně ty rolety Den a noc vůbec jsou. 

Rolety Den a noc od Fexi jsou v jistých ohledech velmi podobné běžným roletám – látka různých barev a vzorů (která zajišťuje regulaci příchozího světla a paprsků) se vysouvá a zasouvá do kazety, která je zpravidla umístěna nad oknem. Tato látka ovšem nevisí volně ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc by Vám mohly rovněž připomínat také klasické žaluzie. Stejně jako žaluzie se totiž i rolety Den a noc Fexi skládají z jednotlivých „lamel“. I princip fungování je u obou těchto možností zastínění velice podobný – jednoduše se totiž můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak ke stažení až dolů a okno zakrýt. 

I přesto ovšem rozdíly mezi běžnými žaluziemi a roletami Den a noc existují. Při stažených žaluziích regulujete průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou dovolíme paprskům a světlu procházet.

Jak rolety Den a noc Fexi fungují?

Látka na roletách Den a noc, která reguluje průchod světla do interiéru, je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů

Prvním pruhem je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nijak nebrání. Druhý pruh pak tvoří neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. 

Co se týče konkrétní průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete

Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem do jisté míry propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si koupíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout

clanek_002

V čem jsou rolety od Fexi výjimečné?

Rolety Den a noc Fexi lze považovat za opravdu výjimečné a jedinečné. Proč? Neboť jsou nadčasové, minimalistické, bezpečné, cenově dostupné a vhodné prakticky do všech místností. Vyrobeny jsou výhradně z prvotřídních materiálů a do interiéru Vašeho domu skvěle zapadnou díky naší pestré nabídce skvělých barev.

Regulace světla a soukromí v jednom

To, proč si zřejmě plánujete rolety Den a noc od Fexi pořídit, je možnost plynulé regulace světla v jakékoliv místnosti. Rolety Fexi ovšem nabízejí daleko víc.

Rolety Fexi regulují příchozí světlo, čímž perfektně chrání Váš dům před ostrým sluncem a horkými letními dny. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo znamená, že Vám pomohou snížit účty za energii, protože mohou zadržovat teplo v zimě, a naopak odrážet teplo v létě.

Zároveň Vám však mohou rolety Fexi během celého roku poskytnout dostatek soukromí, pokud okna Vaší koupelny (či jakékoliv jiné místnosti ve Vašem domě) směřují například do rušné ulice. Rolety tak snadno v daném interiéru vytvoří právě takovou atmosféru, po které toužíte.

Rolety Fexi jsou bezpečné pro děti

Dalším skvělým benefitem, kterým si Vás rolety Fexi zaručeně získají, je to, že jsou vhodné i do interiéru, kde se pohybují děti.

Jelikož to vůbec největší riziko mohou pro děti představovat volně se pohybující řetízky pro ovládání rolet. Nabízíme Vám proto hned několik možností, jak je možné tomuto případnému nebezpečí jednoduše předcházet.

Co se týče samotných ovládacích řetízků, stačí pouze zvolit jejich vhodnou délku, na kterou by menší dítě nedosáhlo. Opačné řešení si naopak žádá situace, pokud si plánujete pořídit nové rolety do domu s dítětem, které je již dokáže samo ovládat. V tu chvíli je důležité, aby dítě na řetízek ze země snadno a bezpečně dosáhlo.

Výhodou je, že si u nás můžete ideální délku ovládacího řetízku kdykoliv doobjednat. Jak tedy bude Vaše dítě růst, můžete bez obav přikupovat nové řetízky s vyhovující délkou. 

Předejít všem neštěstím můžete také pomocí praktické bezpečnostní kladky, která zabraňuje volnému pohybu řetízku a vytvoření smyčky. 

Jestliže se však chcete ovládacímu řetízku úplně vyhnout, můžete vsadit na námi nabízené elektrické rolety s dálkovým ovládáním.    

clanek_003

Jak vybrat ideální rolety do koupelny?

Aby rolety ve Vaší koupelně plnily svou funkci co možná nejlépe, vytvářely v ní žádané soukromí a příjemně regulovaly přicházející paprsky, je třeba se na jejich výběr opravdu pečlivě zaměřit.

Výběr vhodných rolet do koupelny 

Již na samotném začátku výběru nových rolet Fexi je důležité si uvědomit, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se proto nemusí hodit do koupelny i do dětského pokoje. 

Vždy proto musíte dopředu pečlivě zvážit, co vlastně od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. Zda mají pouze příjemně regulovat sluneční svit, nebo mají danou místnost úplně zatemnit. V koupelně se s největší pravděpodobností bude jednat o správnou míru regulace světla a vytvoření dostatečného soukromí.

Volba ideálního designu koupelnových rolet 

Tím vůbec nejdůležitějším krokem při výběru nových rolet je volba vhodného designu. Neboť to, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí právě od designu a barev látek

Přednost byste v tomto případě měli dát spíše světlejším látkám, které snadno splynou s dalšími prvky v koupelně, příjemně ji zútulní a nebudou na sebe zbytečně upoutávat příliš pozornosti. 

Kam se hodí světlejší rolety?

Jak už nyní dobře víte, čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit. Světlejší látky jsou proto ideální například do koupelen, kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Světlé i barevné koupelnové rolety

Světlejší rolety působí vzdušně, čistě, nadčasově, ale zároveň dokáží v koupelně vytvořit požadovanou atmosféru. Perfektně v koupelnách vypadají například béžové, krémové, bílé či šedé rolety, které budou trendy i za řadu let. Roletami v těchto neutrálních barvách zkrátka nic nezkazíte.

Výběr konkrétní barvy koupelnových rolet by se měl samozřejmě odvíjet od designu interiéru domu, a především pak koupelny. Rolety by měly s koupelnou příjemně ladit. Měly by být v harmonii s barvami, které se v koupelně nejvíce vyskytují. Neměly by být zbytečně výrazné a neměly by se stát dominantou celé koupelny. 

Pokud je Vaše koupelna laděná do bílého elegantního designu, je ideální vsadit na čistě bílé rolety, které prostor perfektně dotvoří. Pokud se ve Vaší koupelně vyskytují například béžové či šedé prvky, můžete vsadit právě na béžové či šedé rolety, a vytvořit tak designově perfektně vyladěnou místnost.

Čím dál častěji se ovšem v koupelnách objevují i pestřejší barvy. Více a více populární začínají být například výrazné kachličky a barevné stěrky na zeď. V koupelnách je tak možné vidět i barvy, jako je například modrá, zelená, fialová či červená. V takovém případě máte dvě možnosti. Buďto vsadit na neutrálnější barevné tóny rolet (krémová, bílá), nebo využít naší pestré nabídky barev a do své koupelny si pořídit rolety v takovém tónu, který by dokonale ladil s výraznější barvou ve Vaší koupelně (modrá, zelená, červená, …). V tomto případě si dejte pouze pozor na, aby nebylo dané barvy v koupelně až příliš. I přes použití pestřejších barev by měla koupelna stále působit čistě, sjednoceně a elegantně.

clanek_004

Věříme, že byl pro Vás náš článek o ideálních roletách do koupelny přínosem a že nyní již budete při výběru koupelnových rolet vědět, na co si dát pozor a na co se zaměřit. Pokud by Vás zajímalo cokoliv, co se týká rolet Den a noc od Fexi, neváhejte nás kontaktovat. Naše zákaznická podpora je Vám plně k dispozici a se vším Vám ochotně pomůže a poradí tak, abyste byli maximálně spokojeni.