Připravte svůj domov na jaro!

Zima už je pomalu za námi a za chvíli místo ní nastupuje jaro. Možná jste připraveni na teplejší počasí, ale bude připraven i Váš domov? Nemusíte měnit hned celý svůj dům, ale pár úprav nebo drobných změn dodá Vašemu bydlení nový vzhled a dojem, že jaro je tu.

clanek

Nové rolety (samozřejmě)

V dnešní době už není nákup rolet záležitost na mnoho let. Naopak. Pokud máte rolety Den a noc, můžete je snadno vyměnit i několikrát ročně.

Jaro přímo vybízí k tomu, abychom si na okna nasadili rolety s nějakou jemnou barvou. S různými barvami, vzory a látkami můžete vytvořit dokonalý domov připravený na jaro. Možnosti stylů jsou nekonečné, od květin a pruhů přes odvážné pevné látky až po jemně neutrální. 

Aktualizace stínicí techniky však není jen o vzhledu. Je to také o funkci.

Nyní, když se dny prodlužují a teploty stoupají, budete toho chtít využít. Například odstíny filtrující světlo zachycují nejlepší část přirozeného světla a jemně ho rozptylují. Díky tomu bude Váš domov příjemným a klidným místem k bydlení.

Jarní slevy na rolety

Aby se Vám výměna rolet na jaře vyplatila, nachystali jsme si pro Vás dárek – slevu až 45 % na všechny rolety Den a noc Fexi v rámci jarního výprodeje. Pro získání slevy nemusíte dělat nic než jít na e-shop fexi.cz a rolety nakoupit.

Jarní mytí oken

Jaro je spojeno s čistotou, a tedy jarním úklidem. Umytí oken, utření prachu i v místech, kde se normálně neuklízí, odšoupnutí skříní a vytření i za nimi, otření lustrů apod.

Při mytí oken narazíte možná na žaluzie nebo rolety. Sundat žaluzie, aby se okno dalo umýt pořádně, to může být pro laika celkem výzva. Tady bychom doporučili žaluzie stáhnout až dolů a setřít je navlhčeným hadříkem či ubrouskem.

U rolet je to o něco snazší, jelikož se na nich prach usazuje méně – přeci jen na nich nejsou lamely, které se dají natočit do vodorovné polohy jako u žaluzií. Ale jejich demontáž také nemusí být snadná. Záleží na typu rolet.

Máte-li rolety Den a noc od Fexi, máte vyhráno – dají se jednoduše sejmout z rámu okna, na kterém jsou jen zavěšeny. Pokud jsou připevněny na pevno, dají se stejně snadno vyndat z držáku. Za minutku máte okno zcela volné a připravené k umytí.

TIP: Přečtěte si pár rad a postupů pro rychlé umytí oken beze šmouh.

Čerstvé květiny

Na konci zimy vyhlížíme první kvítka sněženek a bledulí. To je neklamná známka toho, že zima už je opravdu u konce své vlády. 

Květiny nejen že dodají Vašemu dekoru trochu barvy, ale jemná vůně Vás přiměje, abyste si přáli, aby se jaro nikdy nezměnilo na léto.

Tento doplněk nemusí být drahý. Zastavte se na kraji silnice a vyberte si nějaké květy. To je vše, co k tomu opravdu potřebujete, a změnu, kterou u Vás doma uvidíte, si zamilujete. Nemusíte ale vyrážet na louky pro petrklíče a rozkvetlé kočičky. V květinářství si jistě vyberete řezanou květinu, případně nějakou v květináči.

Výměna dekorací

Pokud máte rádi různé tematické dekorace, měníte je pravděpodobně spolu se změnou ročního období. Možná Vám doma ve váze zůstává pár suchých borovicových větviček spolu s červenými šípky. Třeba je ještě na garnyži nad okny zavěšeno pár sněhových vloček. Je čas na změnu!

Jaro je oslavou života a je plné barev, mízy, květů a mláďat. Živé květiny, které jsme zmínili výše, jsou jen základ. Podle jejich barev volte další doplňky jako různé závěsné ozdoby, barvy květináčků, prostírání, ubrousky apod.