Nápady na vánoční výzdobu

I když to i letos opět vypadá, že nadcházející Vánoce nebudou tak úplně standardní, rozhodně to není žádný důvod k tomu, abychom je nějak bojkotovali. Naopak, pojďme si tu pravou pohodovou vánoční atmosféru vykouzlit alespoň doma. Jak na to se Vám pokusíme poradit v nadcházejícím článku. 

clanek_001

Vánoce jsou svátky pokoje, štěstí a rodinné pohody. Jejich historie sahá až do dávných časů příchodu Ježíška a vycházejí z tradice křesťanství. Symbolem Vánoc ve většině domácností je vánoční stromeček, vánoční výzdoba a nejrůznější vánoční dekorace. Města i vesnice jsou v tomto čase povětšinou plné tradičních vánočních trhů s typickými výrobky či punčem nebo svařeným vínem, které k našim Vánocům rovněž neodmyslitelně patří.

Čím dál častěji, a obzvláště pak v této nelehké a nejisté době, bývají Vánoce doprovázeny stresem a shonem. Místo toho, abychom si všichni v poklidu vychutnávali vánoční atmosféru, trávíme čas nekonečnými nákupy a obavami, zda do Vánoc stihneme vše dokonale připravit a nachystat. 

Pojďme letos společně vyměnit stres za příjemné těšení se a v poklidu si pojďme vychutnat nadcházející svátky v kruhu svých nejbližších. Tím prvním krokem na cestě za pohodovými Vánocemi může být například vánoční výzdoba Vašeho domu. A právě vánoční výzdobě interiéru jsme se v tento předvánoční čas rozhodli věnovat dnešní článek. Navíc si také můžete v dnešním článku přečíst, jak Vám s vytvořením té pravé vánoční atmosféry mohou pomoci i námi nabízené rolety Den a noc Fexi.

Vánoční výzdoba

Je to totiž právě vánoční výzdoba, která k Vám domů vnese tu nádhernou adventní atmosféru a dotvoří kouzlo Vánoc. Způsobů, jak můžete svůj dům vánočně vyzdobit, je opravdu mnoho.

Dokonale bílé Vánoce

Už se k Vám možná doneslo, že barvou letošních Vánoc je bílá barva

Bílá barva symbolizuje čistotu, eleganci, jednoduchost a rozjasňuje prostor. Pokud tedy budou letošní Vánoce opět blátivé, Vy rozhodně smutnit nemusíte. Zářivě bílé barvy si totiž během letošních Vánoc užijeme dostatek. 

Dále se letos do módy kromě bílé barvy vrací i modrá barva, která navozuje pocity harmonického klidu a značí dobrosrdečnost

Jelikož se k sobě bílá a modrá perfektně hodí, během vánoční výzdoby tak můžete bez obav použít hned obě tyto barvy najednou. Rozhodně to však není žádná nutnost. I decentní bílo-stříbrná kombinace může vypadat naprosto oslnivě. Záleží samozřejmě pouze na Vašem vkusu. 

Vždy ovšem dbejte na to, abyste u všech dekorací ideálně použili maximálně dvě barvy. Dosáhnete tak elegantnějšího a decentnějšího dojmu, který se k Vánocům hodí více než přílišná pestrost.

Dotek přírody

Kromě okouzlující bílé a modré barvy pak budou letos v oblibě také tradiční dřevěné/přírodní ozdoby. Celkově budou letošní Vánoce zaměřené spíše na minimalismus a jednoduchost, takže přezdobeným a přeplácaným interiérům se snažte raději vyhnout.

Je-li řeč o přírodních dekoracích, skvělou volbou mohou být například ozdoby vyrobené z ořechů nebo sušené plátky pomeranče. Vánoční stromeček či adventní věnec můžete rovněž ozdobit i skořicí či anýzem, které Vám krásně provoní celý dům.

Jednoduchost a elegance 

Jestliže navíc nejsou pestré ozdoby a barevná světýlka nic, co by ve Vás evokovalo pohodu Vánoc, budete letos skutečně nadšeni. I takové jednoduché tvary, bílá a šedá barva v kombinaci s lesklými materiály, jako je sklo a ušlechtilá ocel, totiž dokáží zajistit skutečně elegantní a pohodovou vánoční atmosféru. Tento typ vánoční výzdoby bude obzvláště působivě vypadat v minimalisticky zařízeném interiéru.

Pestrost a hravost

Pokud ovšem naopak dáváte přednost barevným a výrazným dekoracím, baňkám a světýlkům, tak hurá do toho. I když je barvou Vánoc 2021 bílá, neznamená to, že letos musí být všechny domácnosti vyzdobeny do bíla. Právě naopak. Vánoce by neměly být o trendech, ale především o štěstí. Pokud jsou tedy pro Vás symbolem šťastných Vánoc veselé barvy a hravost, tak se nebojte dát na svůj vánoční stromek ozdoby klidně ve třech barvách. Pokud se u takového stromku budete cítit skutečně šťastní, tak to je to nejdůležitější. 

Hra se světlem

Ať už tedy letos vyzdobíte svůj dům do bíla, zlata či červena, nezapomínejte na to nejdůležitější. Na světlo. Je to totiž právě světlo, které každý interiér nádherně zútulní a vytvoří v něm jedinečnou atmosféru

Obzvláště pak v tomto ročním období, které je charakteristické krátkým dnem a dlouhou nocí, je potřeba světla obzvlášť velká. V místnosti můžete například použít spoustu malých světelných zdrojů, které se postarají o jedinečnou atmosféru, v níž se budete cítit skutečně dobře. Ať už to bude oheň v krbu, světlo svíček, světelný řetěz nebo svítící vánoční dekorace, hra světel vnese do Vašeho domu útulnost a pocit klidu.

S vytvořením dokonalé světelné atmosféry u Vás doma Vám kromě svíček, světelných ozdob a menších světelných zdrojů mohou pomoci také rolety Den a noc od Fexi

Jsou to totiž právě rolety Fexi, které se opravdu velmi snadno ovládají. Během chvilky Vám tak pomohou jakkoliv přizpůsobit světelné podmínky ve Vašem domě a jednoduše u Vás doma vyčarují přesně takovou atmosféru, po které toužíte. Ať už tedy sníte o příjemném přítmí, nebo naopak o prostoru plném světla, s roletami Fexi není nic problém. 

Tipy na vánoční výzdobu interiéru

Bez ohledu na to, co je letos trendy, jaké barvy budou letošní zimu v kurzu a co doporučují interiéroví designéři, dovolujeme si Vám nastínit, jak by například mohly letošní Vánoce u Vás doma vypadat. Pokud tedy ještě stále váháte, v jakém stylu chcete letošní Vánoce prožít, nechte se inspirovat:

 

 

clanek_002

Vznešené Vánoce plné elegance

Ušlechtilé foukané a ručně malované ozdoby neutrálních tónů, zlaté a stříbrné odlesky, jemná vůně svíček, dřevo praskající v krbu a světýlka všude okolo. Právě tak by například mohly vypadat Vaše Vánoce, pokud dáváte přednost eleganci a luxusu

clanek_003

Útulné a půvabné Vánoce

Dáváte-li přednost něžnosti a půvabu, zkuste letos například vsadit na decentní ozdoby a spousty světýlek. Místo zlatých řetězů dejte raději přednost dekoracím z přírodních materiálů a celou atmosféru pak můžete ještě podtrhnout lucernami, které rozmístíte po domě.

clanek_004

Hravé a veselé Vánoce

Jsou součástí Vaší rodiny menší děti, které touží po veselých a hravých Vánocích? Tak i pro Vás máme představu, jak by mohl Váš dům během letošních Vánoc vypadat. 

Zkuste vsadit na bohatě vyzdobený interiér, který je plný barevných ozdob, zářivých světýlek, skřítků, saní, sobů a zkrátka všeho, co k Vánocům v dětských představách neodmyslitelně patří. Jsou to totiž především malé děti, které kouzlu Vánoc dodávají tu největší jiskru. I když tedy nejsou přezdobené interiéry letos úplně trendy, pokud to naše malé ratolesti potěší, tak to je to nejdůležitější. 

clanek_005

Klasické a tradiční Vánoce

A rozhodně jsme nezapomněli ani na milovníky přírody a tradic. I pro Vás máme pár nápadů. 

Jestliže tedy dáváte přednost tradičním Vánocům, rozhodně by ve Vašem domě neměly chybět tradiční slaměné či ručně šité ozdoby, sušené ovoce, dekorace z přírodnin, svíčky a vůně purpury

Rolety Fexi a Vánoce

A skvělou zprávu máme i pro všechny, kteří si od nás zakoupili námi nabízené rolety Den a noc od Fexi

Jsou to totiž právě rolety Fexi, které představují minimalistický, jednoduchý a elegantní způsob regulace světla, a skvěle se tak hodí do každého prostoru. Ať už jste se tedy rozhodli vyzdobit letos Váš dům do bíla, zlata či červena, naše rolety celou výzdobu perfekně dotvoří, vykouzlí v interiéru dokonalou světelnou atmosféru a zkrátka do dané místnosti skvěle zapadnou

clanek_006

A pokud už i u Vás doma postupně vánoční přípravy vrcholí, nezoufejte, ale naopak si celý proces přípravy na letošní Vánoce snažte maximálně užívat.