Kupujete rolety poprvé? Tady jsou tipy, na co se zaměřit

Plánujte si pořídit nové zastínění do Vaše domu, ale nejste si jisti, na co se přesně zaměřit? Přinášíme Vám hned několik tipů, na co byste při pořizování nových rolet neměli zapomenout. 

clanek_001

Hezky od začátku

Ještě předtím, než se pustíte do jakéhokoliv bližšího výběru, tak je dobré si říct, co vlastně hledáte. Vhodné zastínění? Příjemnou regulaci světla? Úplně zatemnění ložnice? S tím vším Vám mohou hravě pomoci rolety Den a noc od Fexi

Během výběru vhodných rolet je třeba se zaměřit hned na několik faktorů, neboť správný a pečlivý výběr je důležitý pro funkčnost, design a zkrátka Vaši celkovou spokojenost. Ač by se to nemuselo zdát, tak rolety dokážou naprosto proměnit celkový dojem z dané místnosti, vnést do domu novou atmosféru či Vám díky své funkčnosti usnadnit život. Proto rolety vybírejte vždy velmi důkladně. 

Na co se při pořizování rolet zaměřit? 

Faktorů, na které je třeba se při výběru rolet zaměřit, je hned několik. Pokusíme se je všechny postupně probrat. Aby totiž rolety mohly svoji funkci plnit na 100 %, je třeba vybrat ty nejvhodnější. 

Různé rolety do různých místností

Na samotný začátek je dobré si uvědomit, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se rozhodně nemusí hodit do ložnice, koupelny i pracovny. Zkrátka s roletami, se kterými budete spokojeni v ložnici, nemusíte být spokojeni v pracovně. 

Ložnice slouží primárně k odpočinku a spánku během noci. Naopak obývací pokoje či pracovny jsou nejvíce využívány přes den k práci a relaxaci. A ještě k úplně jiným účelům slouží kuchyně a koupelny. 

Zkrátka vždy musíte dopředu pečlivě zvážit, co od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. 

Design rolet 

To, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od designu rolet. Rolety Den a noc od Fexi se Vám nabízí hned v několika odlišných variantách. Rozdíly mezi jednotlivými roletami Den a noc jsou především v typu látky, její gramáži a také v šířce a zpracování průhledného pruhu. Obecně ovšem platí, že čím tmavší tkanina, tím větší zastínění

Je dobré zmínit fakt, že všechny látky rolet Den a noc Fexi částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění dosáhnete pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míru zastínění získáte díky zatemňovacím roletám Den a noc z řady Blackout. (Pokud byste se o těchto roletách rádi dozvěděli více informací, můžete si je přečíst zde.) 

Co se tedy týče konkrétní barvy, tak ji vždy vybírejte tak, aby co nejlépe splňovala Vaše požadavky na regulaci a propustnost světla. Zároveň by však barva měla příjemně ladit s celkovým designem domu. Rolety Fexi se Vám nabízí v opravdu pestré škále prémiových barev a látek

Závěrečný výběr barvy tedy záleží pouze na Vás. A pokud se nemůžete pro tu jednu konečnou barvu stále rozhodnout, můžete využít našich jedinečných služeb a zaslat si domů několik vzorků na ukázku úplně zdarma.

2909_den

Ovládání a upevnění rolet

Pokud máte vybraný typ rolet i barvu, tak máte jeden velmi důležitý krok úspěšně za sebou. Nyní přichází na řadu výběr dalších nezbytností. Tedy výběr typu upevnění a ovládání rolet

Co se týče upevnění, rolety Den a noc Fexi Vám nabízí 3 typy kazet, které přináší 5 způsobů upevnění. Mezi ten vůbec nejoblíbenější způsob se řadí jednoduché zavěšení rolety na okno. Zvolit ovšem můžete také vrtání kazety do okna, stropu či zdi. 

A jelikož i na detailech záleží, tak je dobré vyladit výběr rolet až do samého konce. A to konkrétně vhodným výběrem správné barvy, typu a strany mechanismu pro ovládání.

Volit můžete ze dvou způsobů ovládání a tří barevných variací. Konkrétně tedy můžete vybírat mezi klasickým řetízkem a elektrickými roletami. Záleží pouze na vás, čemu dáte přednost. Barvu mechanismu volte vždy dle barvy Vašeho okna nebo zdi. V naší nabídce Vám mechanismy nabízíme v barvě bílé, hnědé a stříbrné. 

Čištění a údržba

Obzvláště ženy při výběru rolet jistě zajímá, jak náročná bude péče o ně. Dámy, ničeho se nebojte. Údržba a čištění rolet Fexi není nic náročného. Drobné znečištění lze vyčistit i bez demontáže rolet pomocí suchého či vlhkého hadříku nebo můžete k čištění rolet použít vysavač. Bližší informace o údržbě rolet Fexi naleznete zde

Nezapomínejte na bezpečnost

Pokud pořizujete rolety do domácnosti, kde žijí děti nebo nějací domácí mazlíčci, tak byste měli klást zvýšený důraz na bezpečnost. Největší riziko mohou pro děti i zvířata představovat řetízky pro ovládání rolet. V takovém případě se doporučuje upřednostnit elektrické rolety s dálkovým ovládáním, a snadno tak předejít možným neštěstím. 

Pokud byste přeci jen raději upřednostnili ovládání pomocí řetízku, můžete si ho objednat v kratším provedení tak, aby na něj děti ani zvířata nedosáhla. Tento požadavek stačí jednoduše zadat do poznámky ve třetím kroku objednávky. 

Důkladné a přesné měření 

Pokud jste vše dobře zvážili, pečlivě vybrali a rozhodli se si nové rolety Den a noc od Fexi skutečně pořídit, přichází na řadu důkladné a přesné měření. Přesné měření je pro budoucí funkčnost a estetiku rolet opravdu velmi důležité. Rozhodně se však nejedná o žádnou vědu. Pokud budete přesně a detailně postupovat podle našeho návodu, tak pro Vás bude měření hračka. 

BH67_den_stazena

Do 10 dnů máte rolety doma

Jestliže již máte rolety Den a noc Fexi vybrané, změřené i objednané, tak se můžete pouze těšit, až Vám přijdou domů a Vy si je budete moci snadno namontovat. Průměrně Vám rolety doručíme do 5 dnů od telefonického ověření objednávky. Nejpozději garantujeme doručení do 10 dnů.

A v případě, že byste si náhodou nevěděli s čímkoliv během výběru, měření i montáže rady, můžete nás kontaktovat a my Vám se vším ochotně poradíme.