Kousek přírody u Vás doma s roletami od Fexi

Jestliže toužíte po skutečně harmonickém a pohodovém domově, rozhodně by v něm neměl chybět dotek přírody. Jak toho docílit, a jak Vám v tom mohou pomocí rolety Den a noc od Fexi? 

clanek_001

Je to právě příroda, která má na psychiku člověka ohromný vliv. Příroda pomáhá eliminovat stres, a naopak pomáhá navodit pocit pohody, klidu a harmonie. Pokud se právě takto chcete cítit i u sebe doma, je zapotřebí vnést si do domu kousek přírody

Dotek přírody v interiéru

Možností, jak můžete vnést do svého domu trochu přírody, je opravdu nespočet. Záleží pouze na Vás, jaké prvky z přírody jsou Vám nejbližší a jaké tak chcete u sebe doma mít. 

clanek_002

Ideální světelné podmínky díky roletám Fexi

Jedním z nejdůležitějších prvků každého harmonického domova je bezpochyby dostatečné množství denního světla. Je to totiž právě světlo, které je s přírodou tak úzce spjato a pro komfortní žití je naprosto nezbytné. To je rovněž důvod, proč má většina novostaveb velká okna. Aby do interiéru mohlo proudit dostatek světla. Temné a ponuré místnosti většinou nebývají zárukou spokojeného domova. Jestliže tedy i Vy toužíte po idylickém domově, určitě byste na dostatek denního světla neměli zapomínat. 

S ideálními světelnými podmínkami u Vás doma Vám pak mohou pomoci především námi nabízené rolety Den a noc od Fexi, které představují minimalistickou, elegantní a nadčasovou variantu zastínění, jež do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru.

clanek_003

Dostatečné množství zeleně

Je-li řeč o přírodě, jednou z jejích základních složek je nepochybně zeleň. Velké množství zeleně. Jestliže si tedy plánujete zařídit svůj domov ve spojení s přírodou, živé rostliny by měly tvořit její nedílnou součást. 

Kromě toho, že zelená barva uklidňuje a navozuje pocit pohody, navíc vnesou rostliny do místnosti život a dodají jí nový rozměr. V místnostech, kde je dostatečné množství květin, se Vám bude mnohem lépe relaxovat, odpočívat a celkově žít. Nějakou tu rostlinu byste si tak do svého domova rozhodně měli pořídit. Naprosto ideální jsou například velké rostliny do rohu místností, závěsné rostliny či menší květiny na parapet

Kromě běžných živých rostlin mohou být zajímavou alternativou i nejrůznější tapety s motivy rostlin či fotografie rostlin. Právě i díky těmto originálním prvkům můžete do interiéru svého domu vnést kousek poklidné oázy, i když třeba zrovna bydlíte v rušnější čtvrti. 

A jestliže zrovna nepatříte mezi velké pěstitele, s aloe vera, lopatkovcem či kaktusy chybu rozhodně neuděláte. 

clanek_004

Přírodní odstíny barev 

Aby celý interiér působil harmonicky a příjemně, je třeba volit vhodné odstíny barev, které jsou v souladu s přírodou. Výrazné a syté umělé barvy by nemusely být nejlepší volbou. 

Přednost dávejte takovým barevným tónům, které jsou v přírodě běžně k vidění. Rozhodně to však neznamená, že tak musíte volit pouze odstíny zelené či hnědé, ale je třeba dávat si pozor na zbytečné překombinování výraznějších barev. I v přírodou inspirovaném interiéru se samozřejmě může objevit například světlý odstín meruňkové či tyrkysové, jen je třeba dané barvy vhodně zkombinovat. 

S tím, jak vhodně kombinovat jednotlivé odstíny v interiéru, Vám může pomoci jednoduchý trik. Jedná se o pravidlo 60-30-10. Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem. Zkrátka vybrané barvy bychom měli kombinovat v poměru 6:3:1.

Obecně se dá však říct, že v interiéru by měly převažovat neutrální barevné odstíny, jako béžová, krémová, bílá, šedá, hnědá či khaki.

Co se týče barev u rolet Fexi, možností je opravdu nespočet, záleží pouze na Vás, jakému odstínu dáte přednost. Obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínů a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Čím světlejší daná látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že zatemňující látka rovněž nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat.

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemné regulaci denního světla a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Obzvláště vhodné mohou být pro interiéry s dotekem přírody rolety z řady GOLD. V této řadě najdete především rolety neutrálních barev, které jsou pro takový interiér naprosto ideální. Konkrétně se pak může jednat například o rolety v odstínu bambus, dub či len

clanek_005

Výrobky z přírodních materiálů 

Chcete-li se u sebe doma skutečně cítit jako v přírodě, rozhodně nesmíte opomenout dekorace vyrobené z přírodních materiálů. Tím nejlepší materiálem je pak především dřevo. Jen máloco dokáže evokovat pocit přírody tak jako pohled na surové dřevo. Doplňky ze dřeva, dřevěný nábytek, dřevěný rám zrcadla či dřevěné police jsou zkrátka skvělou volbou. 

Vsadit můžete i na další materiály, jako je kůže. Taková kombinace dřevěného nábytku a koberce z hovězí kůže stojí rozhodně za vyzkoušení.

Co se týče dřevěného nábytku, rozhodně nemusíte investovat velké peníze do toho nově pořízeného. Skvěle vypadá i starší, renovovaný nábytek. Ten celému interiéru navíc vdechne jakousi jedinečnou atmosféru. Mate-li tedy na půdě či chalupě starší dřevěný nábytek, který už k ničemu není, rozhodně mu zkuste dát druhou šanci. 

Budete-li chtít interiér doplněný o dřevěné prvky nějak obohatit, zkuste vsadit na kámen, kov či beton. Ty totiž působí v kontrastu se dřevem naprosto skvěle. 

clanek_006

Možností, jak můžete vykouzlit dotek přírody i u Vás doma, je opravdu mnoho. Pokud se rozhodnete vsadit na námi nabízené rolety Fexi a nebudete si během jejich výběru vědět s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.