Jak vnést teplo do šedé místnosti s roletami Den a noc

Šedé pokoje rozhodně nemusí působit nudně a nezajímavě. Stačí se zaměřit na pár detailů a pokoj bude rázem působit daleko útulněji. Jak tedy vnést teplo a pocit pohodlí do šedých pokojů. 

Máte-li strach, že čistě šedý prostor bude působit neútulně a až příliš chladně, zkuste se zaměřit na různě detaily. Vsadit můžete například na různé textury, živé rostliny, či námi nabízené rolety Den a noc Fexi

clanek_001

I šedé pokoje mohou působit útulně

Rozhodně nelze říct, že šedé pokoje jsou nudné, chladné a pochmurné. Vhodně zařízený a vybavený šedý pokoj dokáže působit elegantně, nadčasově a velice příjemně. Je pouze důležité během zařizování pokoje myslet na základní pravidla pro jednobarevné interiéry a pokoj snů vytvoříte během chvilky. 

Jak vnést teplo do šedých pokojů?

Jak tedy snadno a bez větších investic rozzářit a prosvětlit šedé pokoje? Nechte se inspirovat našimi radami níže. 

Vsaďte na více textur i odstínů

Tím vůbec nejdůležitějším pravidlem pro šedé místnosti, a vlastně pro všechny jednobarevné pokoje, je pořizování více odlišných textur a odstínů. Jednoduše tak v pokoji navodíte pocit různorodosti. 

Jelikož není šedá jako šedá, zkuste během zařizování pokoje dávat přednost různým odstínům této stylové barvy. Paleta odstínů šedé je skutečně nekonečná, a pokud tak do šedého interiéru zařadíte alespoň pár prvků v různých intenzitách šedé, místnost bude působit daleko zajímavěji, a především méně nudně. 

To samé platí i o texturách. Ty jsou možná ještě mnohem důležitější než odstíny. Různé textury mají tu moc, že dokáží pokoj opticky zcela proměnit. Pokud například do hladké a čisté šedé ložnice v jedné linii vložíte sametově šedou postel a lesklé šedé noční stolky, místnost získá naprosto nový rozměr. To samé ovšem platí i u dalších šedých místností. Buďto můžete zvolit výraznější šedý prvek s originální a výraznou texturou, například sametovou postel či pohovku, nebo naopak dát přednost více menším dekoracím s odlišnými povrchy. Upozornit můžete třeba na chlupaté polštářky, dřevěné fotorámečky, lesklé svícny, či strukturované květináče

Kromě různých textur a odstínů můžete dát prostor i dalším barvám, jako například bílé, černé či hnědé

clank_002

Nezapomínejte na rostliny

Pokud chcete do čistě šedých prostorů vnést trochu barev, pak rozhodně nezapomínejte na živé rostliny. Jestliže do místnosti pořídíte nějakou živou rostlinu, je to, jako byste jí vdechli úplně nový život. 

Zelená barva rostlin navíc působí v kombinaci s šedou velmi efektně. Jedná se o dvě uklidňující a neagresivní barvy, které ve Vás navodí pocit pohody. Navíc si tak můžete k sobě domu vnést trochu přírody, i když třeba bydlíte ve městě. 

A pokud nevíte, jakou rostlinu si do interiéru svého domu či bytu pořídíte, máme pro Vás pár tipů. Tohle jsou ty nejžádanější pokojové rostliny, které se obzvlášť hodí do šedých interiérů:

  • Monstera – královna moderních interiérů 
  • Juka – pokojovka podobná palmám
  • Fíkus – krásný, ale nenáročný
  • Kaktus – trocha exotiky u Vás doma
  • Zamiokulkas – nenáročná pokojovka do všech interiérů
  • Pilea – oblíbená pokojová rostlina s originálním vzhledem
  • Orchidej – nejoblíbenější pokojovka 

Vpusťte do místnosti dostatek světla

Aby šedý interiér mohl působit prosvětleným, útulným a veselým dojmem, je do něj třeba vnést dostatek světla. Pořídit si tak můžete kromě hlavního osvětlení i menší zdroje světla, jako například světelné řetězy, lampy, lucerny či svíčky. Velmi útulně může například v šedém obýváku působit také oheň plápolající v krbu

Kromě umělého světla je třeba do šedého interiéru pustit také dostatek toho denního. S tím Vám mohou skvěle pomoci rolety Den a noc od Fexi, které příjemně regulují ostrý sluneční svit, propouští do interiéru požadované množství denního světla a zároveň se během chvilky dají prakticky zcela zatemnit. Rolety Fexi se velice snadno ovládají, jsou vyrobeny z luxusních prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru. Ty pravé pro svůj šedý interiér si tak vybere skutečně každý. 

clanek_003

Rolety Fexi vhodné do šedých místností

Rolety Den a noc od Fexi představují elegantní, stylovou, minimalistickou a nadčasovou variantu zastínění, a pokud jste se tedy i Vy již rozhodli, že právě tyto rolety budou ve Vašem interiéru regulovat světlo, pojďme se nyní společně podívat na to, jaký typ a odstín zvolit, abyste byli s našimi roletami co možná nejvíce spokojeni.

Co se týče průhlednosti látek rolet Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. Ovšem i blackout látky Vám na našich stránkách nabízíme ve světlejších odstínech, aby si ty své pravé pro svůj domov vybral skutečně každý.

Světle šedé rolety versus tmavě šedé rolety

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice či dětského pokoje? 

 

  • Rolety do šedé kuchyně – rolety plní v kuchyni především funkci ideálního zastínění. Co se týče této místnosti, tak za ideální řešení proto můžeme považovat světlejší typy látek a látky s nižší gramáží, které průchod světla do kuchyně příjemně regulují, ale zároveň místnost zbytečně nezatemní. Skvěle v kuchyni fungují také žíhané rolety, na kterých jsou daleko méně vidět všemožné skvrny. Pokud tedy i Vy vsadíte při výběru rolet do kuchyně na světlejší barvy, jistě nebudete litovat. Tyto rolety do prostoru vpustí dostatek světla, které je v kuchyni obzvlášť žádoucí, ale zároveň vytvoří dostatečné soukromí, pokud okna Vaší kuchyně směřují například do rušné ulice. Zvolit můžete například rolety v odstínu šedá bříza nebo světlá bříza
  • Rolety do šedé koupelny – požadavky na ideální rolety do koupelny jsou dost podobné těm na rolety do kuchyně. Rolety do koupelny musí propouštět dostatek denního světla, zároveň by se měly dát snadno zatemnit a měly by vytvářet potřebné soukromí. To vše mohou snadno splnit světlejší typy rolet, kterých v naší nabídce naleznete opravdu veliké množství. Ideální mohou být kupříkladu rolety v tónech béžový melír
  • Rolety do šedé ložnic – naopak takové rolety do ložnic a vlastně všech místností, kde spíme, by měly být oproti roletám do kuchyně a koupelny o něco tmavší. A to především proto, aby danou místnost co nejvíce zatemnily, a snadno tak vytvořily ideální podmínky pro klidný a nerušený spánek. Tmavší rolety v ložnici vykouzlí perfektní prostředí vhodné ke spánku, dodají ložnici příjemné soukromí a zároveň do ní během dne propustí dostatek světla. Skvěle mohou v ložnici vypadat třeba antracitové rolety
  • Rolety do šedého obývacího pokoje – při výběru rolet do obývacího pokoje je velmi důležitým faktorem umístění oken. Jestliže jsou okna přímo naproti televizi nebo monitoru, zvolte takové zastínění, které místnost více zatemní, a vytvoří tak ideální podmínky pro sledování televize či počítače. Perfektně Vám v tom mohou pomoci stříbrné či černé rolety. 

 

 

 

clanek_004

Kontaktujte nás a nechte si zaslat vzorky zdarma

A pokud si náhodou nebudete během výběru vhodných rolet do šedého interiéru s čímkoliv jisti, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál je tu pro Vás k dispozici každý všední den od 8 do 16 hodin a se vším Vám ochotně pomůže. Zároveň si také můžete nechat zaslat několik vzorků rolet až k Vám domů.

Jestliže si tedy nejste jisti, jaké rolety Den a noc od Fexi zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma a vyberte si ten pravý odstín přímo z pohodlí domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v ložnici působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe. V případě, že si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat.