Jak s roletami Den a noc proměnit dětský pokoj na pokoj pro teenagery?

Pomalu, ale jistě se z Vašeho dítěte stává teenager, a Vy tak přemýšlíte, jak snadno a jednoduše bez větších investic proměnit jeho pokoj? Nechte se inspirovat našimi radami, které Vám v tom jistě pomohou.

Chvíle, kdy se z Vašeho dítěte stává teenager, si žádá mnoho změn. A jednou takovou změnou je bezpochyby také renovace jeho dětského pokoje v pokoj pro dospívající. Jak této změny snadno dosáhnout, aniž byste museli utrácet velké peníze? Máme pro Vás pár tipů. Kromě nové výmalby či nového nábytku můžete vsadit také na nové rolety od Fexi

clanek_001

Pokoj pro teenagery

Čím bude Vaše dítě starší, tím více bude růst jeho potřeba osobního prostoru. Jistě už nebude chtít trávit čas v pokojíčku, který je plný plyšových hraček, barevných obrázků a kreseb na stěnách. 

Pokoje náctiletých musí sloužit hned k několika účelům. Ten nejdůležitější je samozřejmě odpočinek a spánek. Protože jsou to právě mladí lidé, kteří potřebují ke svému vývoji opravdu mnoho spánku. Zároveň je také teenagerovský pokoj místem, kam si budou Vaše ratolesti zvát své přátelé a kamarády. A v neposlední řadě by měl pokoj sloužit samozřejmě také ke studiu.

Každý správný pokoj pro puberťáky by tak měl mít dostatek sedacího prostoru, vhodný pracovní stůl, správnou židli, pohodlnou postel, značné množství úložného prostoru, a pokud chcete, aby se v místnosti Vaše dítě cítilo skutečně dobře, můžete ji doplnit o nějaké originální prvky, jako jsou například graffiti na stěnách nebo plakáty oblíbených kapel. 

Jak proměnit dětský pokoj v pokoj pro teenagery?

Možností, jak můžete proměnit dětský pokoj v pokoj pro teenagery, je opravdu mnoho. Přinášíme Vám alespoň některé z nich.

clanek_002

Odstraňte všechny nepotřebné věci

Prvním krokem na cestě za ideálním pokojem pro teenagery je odstranění všech zbytečných a nepotřebných věcí. Knížky, hračky, obrázky či oblečení, které již dítě nebude dál potřebovat, je tak lepší z pokoje oddělat. Věci, které mají pro dítě nějakou hodnotu, můžete uschovat na půdě a zbylé můžete věnovat například na charitu, kde mohou dále skvěle posloužit. 

Vymalujte zdi a vsaďte na graffiti

Skvěle dokáže proměnit daný prostor také nová výmalba či tapety. V původním růžovém, zeleném či fialovém pokoji se Váš teenager již zřejmě nebude cítit dobře, takže vymalování zdí bude zřejmě nezbytné. 

Budete-li volit novou barvu do pokoje, dejte přednost spíše méně výrazným a neutrálním barvám, se kterými se Vám bude snadněji kombinovat nábytek, a hlavně se v nich bude dítě cítit komfortně ještě hodně dlouhou dobu a jen tak se mu neokoukají.

Vsadit můžete také na nejrůznější graffiti či tapety, které udělají pokoj mnohem více osobitý.

Vyhněte se zbytečným kobercům

Během proměny pokoje myslete především na praktičnost. Žádný teenager se nechce otravovat s dlouhým a nezábavným úklidem. Co se týče podlah, dávejte proto přednost takovým materiálů, které se snadno udržují. Huňaté koberce proto rozhodně nejsou těmi pravými. Nejen, že se v nich drží prach, ale v případě zašpinění je jen těžko vyčistíte. 

Pořiďte vhodný nábytek

Budete-li do pokoje pořizovat nový nábytek, je dobré vsadit na takový, který bude především praktický a vydrží Vašemu dítěti ideálně až do dospělosti. Vsaďte proto na nábytek s dostatečným úložným prostorem a v neutrálním designu, který pak může dítě použít například do budoucí pracovny či ložnice. Dostatek úložného prostoru v pokoji pro dospívající je důležitý především z toho důvodu, aby se dítě nemuselo zabývat zbytečným úklidem věcí na povrchu, ale vše mohlo mít takticky a rafinovaně schované ve skříních. 

Kromě běžných skříní můžete pořídit také nejrůznější police, které mohou dítěti sloužit jako knihovna či štendr na oblečení, který působí vzdušně a originálně. 

Nezapomeňte na dostatek sedacího prostoru

Jak už jsme zmiňovali výše, teenagerský pokoj by měl především obsahovat velké množství odpočinkového prostoru, kde by Vaše dítě mohlo společně se svými přáteli trávit volný čas

Naprosto ideální jsou například sedací vaky, polštáře nebo menší pohovky, které mohou rovněž sloužit i jako lůžko pro přespání. Zapomenout však nesmíme ani na kvalitní postel pro samotného teenagera. Ideální je již volit větší postel, která pro něj bude mnohem komfortnější, a zároveň bude v interiéru působit značně dospělejším dojmem. 

Zvolte vhodné zastínění

A v neposlední řadě nesmíme opomenout ani vhodné stínění do teenagerského pokoje. Jednou takovou ideální variantu vhodného zastínění představují i námi nabízené rolety Den a noc od Fexi. 

clanek_003

Proč jsou rolety Fexi vhodné do pokojů pro teenagery?

Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou, minimalistickou a elegantní variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru.

Jaké rolety Fexi vybrat do teenagerského pokoje?

Pokud jste se tedy již rozhodli, že právě rolety Den a noc od Fexi budou těmi pravými, které budou v pokoji Vašeho teenagera regulovat přicházející světlo, pojďme se společně podívat na to, jaký typ zvolit, abyste byli Vy i Vaše děti s našimi roletami co možná nejvíce spokojeni. 

Co se týče průhlednosti látek Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Do dětských pokojů a ložnic, tedy do místností určených ke spánku, se doporučují používat takové rolety, které dokáží místnost co možná nejvíce zatemnit. Ideální je tedy zvolit již výše zmiňované zatemňovací rolety. Přes den můžete tyto rolety využít pouze k vhodnému zastínění a příjemné regulaci světla, ovšem večer, kdy se teenager chystá spát, může místnost snadno zatemnit – jednoduchým zatažením řetízku (dálkovým ovládáním v případě elektrických rolet).

Konkrétní barvu pak vybírejte především dle požadavků teenagera a dle toho, jaký odstín se do interiéru nejvíce hodí. V naší rozsáhlé nabídce jistě najdete takové, které se budou hodit právě i do Vašeho pokoje. Za ideální řešení se však považují neutrální světlejší barvy, které do interiéru pokoje pro teenagery skvěle zapadnou a nebudou v něm působit nepřirozeně. Takové rolety jsou zároveň velmi nadčasové, takže i ve chvíli, kdy například dítě opustí Vaše rodinné hnízdo a Vy jeho pokoj přetvoříte v rodinnou pracovnu či pokoj pro hosty, Vám budou v místnosti skvěle sloužit. 

A jestliže byste si během výběru nových rolet Den a noc Fexi do pokoje pro teenagera nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit