Chyby, kterým je třeba se vyhnout při kupování nových rolet

Rozhodli jste se pořídit si nové rolety Den a noc od Fexi? Vyvarujte se chybám, které se při pořizování nových rolet často dělají. Jaké to jsou? 

clanek_001

Výběr nových rolet nemusí být vždy snadný. Pokud však dáte na naše níže zmiňované rady, lehce tak předejdete častým chybám a vyberete takové rolety, se kterými budete maximálně spokojeni i za řadu let.

Kterým chybám se vyvarovat při pořizování nových rolet?

Jak tedy při výběru nových rolet postupovat, abyste byli s jejich výslednou funkčností maximálně spokojeni? 

Přizpůsobte rolety Vašim oknům

Tím vůbec nejdůležitějším krokem při výběru nových rolet je zohlednění typů oken. Tedy výběr takových rolet, které budou perfektně pasovat na Váš typ oken. Ne všechny rolety se totiž hodí pro všechna okna. 

Pokud Váš dům zdobí například kulatá nebo půlkulatá okna, je třeba dobře zvážit vhodný výběr a následné upevnění rolet. V tomto případě lze za jednu ze skvělých variant považovat rolety Den a noc Fexi, které pomocí vrtání snadno upevníte do stropu nebo do stěny

Čím dál více populárnější jsou také výklopná a otočná okna. V tomto případě lze za jedno z řešení považovat upevnění rolet přímo na okno. Takové rolety se pohybují s oknem, a zachovávají si tak svou užitečnost a funkčnost. I v tomto případě můžete sáhnout po našich roletách Fexi

Velmi často se u otočných a výklopných oken může stát, že mají panty nahoře, a pak nelze roletu na okno upevnit. V tu chvíli se nebojte využít naší služby Bez starostí, pošlete nám fotografie svých oken a celou situaci s námi v klidu prokonzultujte.

Zvolte dostatečně zatemňující rolety do ložnice

Při výběru nových rolet byste rovněž měli dbát na správný výběr látek a barev. Neboť právě látky a barvy mohou výslednou funkčnost rolet velmi ovlivnit. Barvy totiž rozhodně neplní pouze funkci estetickou. 

Než se pustíte do podrobnějšího výběru látek, tak byste měli určitě vědět, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Zároveň je zapotřebí zmínit skutečnost, že všechny látky rolet Den a noc Fexi částečně propouští světlo a nezatemní danou místnost na 100 %. Maximálního zastínění snadno dosáhnete pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží látky. Největší míru zastínění získáte díky zatemňovacím roletám Den a noc z řady Blackout. Obzvláště tmavší látky z řady Blackout dokáží místnost dokonale zatemnit. Takže i když je roleta složena z jednotlivých lamel, mezi kterými může procházet světlo, do místnosti se ho dostane opravdu naprosté minimum. 

Do ložnic se obecně hodí spíše tmavší látky. Takové látky snadno zajistí, že do ložnice pronikne jen velmi malá část slunečních paprsků a pouličního světla. Rázem tak tmavší rolety snadno vytvoří ideální podmínky pro klidný a ničím nerušený spánek. 

clanek_002

Vyvarujte se průhledným roletám v koupelně

Co se týče například rolet do koupelny, vždy volte takové, které nejsou příliš průhledné

Při výběru rolet do koupelny také berte v potaz, že se jedná o místnost s vyšší vlhkostí. Dávejte proto přednost vysoce kvalitním roletám, které tyto podmínky bez problému zvládnou. 

Přes námi nabízení rolety Fexi z prvotřídních materiálů rozhodně vidět není, a tak jsou do koupelny jako stvořené. A co se týče vystavení rolety vlhkému prostředí, je v dané místnosti zapotřebí často větrat a nikdy vlhkou roletu nenamotávat nahoru. Tím můžete snadno předejít její deformaci a ponížení. 

A pokud byste si při výběru rolet náhodou nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte nás kontaktovat