Za rok 2020 jsme podpořili hospic Ondrášek částkou 27 023 Kč

Sliby by se měly plnit celoročně; nejen o Vánocích. Ale konec roku je vhodný čas na bilancování. Ve Westlogic s.r.o. jsme se zavázali, že z každé objednávky, která bude provedena na libovolném z naší rodiny e-shopů, věnujeme jednu korunu na podporu mobilního hospicu Ondrášek. Hrdě hlásíme: „Splněno!“.

clanek_foto-ondrasek

V současné době provozujeme 2 projekty:

  • FEXI - jde o e-shop, na kterém si můžete pořídit velmi kvalitní a již složené rolety Den a noc.
  • ZUTY - toto je e-shop pro volný čas a relaxaci pro každého pomocí malování podle čísel.

Kromě České republiky provozujeme tyto e-shopy i na Slovensku, v Německu a Polsku. V tuto chvíli připravujeme vstup na další zahraniční trhy.

Možná, že někomu přijde jedna koruna málo, a přišlo by mu nepatřičné zavazovat se k takovému způsobu dobročinnosti. Zkušenosti ale ukazují, že 80 % peněz, které různé dobročinné spolky a organizace obdrží, pochází z drobných dárců a samo o sobě zanedbatelných částek.

Není zapotřebí se tu chlubit, jak jsme štědří. To si ani nemyslíme a ani pro nás není důležité, aby si to o nás mysleli ostatní. Spíše se do podobných projektů zapojujeme proto, abychom i druhým ukázali, že smysl má jakákoliv pomoc, i ta nejmenší.

Částku 27 023 Kč jsme předali

Ve středu 16. 12. 2020 náš zástupce předal symbolický šek v hodnotě 27 023 Kč paní Bronislavě Husovské, moc milé dámě a ředitelce Ondrášku. To je celkový počet objednávek na našich e-shopech za rok 2020 a tedy celková částka, kterou jsme odeslali na účet Ondrášku.

Na fotografii z předání jsou oba aktéři v roušce kvůli bezpečnosti a vzájemné ochraně a soustředí se na fotografa. Ale ty úsměvy pod rouškami určitě byly.

Co dál?

Do konce roku 2020 ještě pár dní zbývá. Objednávky přijímáme stále a do 18. 12. 2020 do 10:00 je i předáváme dopravcům. Dá se čekat, že pár jednokorun bychom ještě měli předat. Nebojte - Ondrášek o nic nepřijde. Všechny zbývající objednávky sečteme a peníze odešleme v lednu 2021.

S paní ředitelkou jsme se ale domluvili na tom, že spolupráci nebudeme ukončovat. Budeme pokračovat ve stejném duchu i v roce 2021. Máme tedy krásné novoroční předsevzetí, že z každé další objednávky opět schováme jednu korunu pro hospic Ondrášek.

Naše ochota rozdělit se o část našeho zisku je ale vlastně úzce spojena s našimi zákazníky. Každý, kdo letos nakoupil buď roletu Den a noc nebo nějaký pěkný obrázek pro vymalování podle čísel, se spolu s námi podílel na této pěkné akci.

Chcete se přidat? Můžete! Přímo na stránkách Ondrášku jsou uvedeny způsoby, jak lze mobilní hospic podpořit. Máte možnost poslat finanční dar, poskytnout hmotnou pomoc, koupit jejich propagační předměty, případně je podpořit nějakou vlastní iniciativou.

Nebo je Vám bližší jiný projekt, který byste chtěli podpořit? Je opravdu velmi mnoho potřebných, kteří Vaši pomoc uvítají - handicapovaní sportovci, týrané děti či ženy, lidé s různými vzácnými nemocemi atd. Stačí jen chtít a udělat ten první krok k nalezení těch, pro které má vaše pomoc smysl.

V každém případě ale vězte, že i z Vašeho nákupu na fexi.cz a zuty.cz během roku 2021 poputuje jedna koruna na účet mobilního hospicu Ondrášek.

Děkujeme Vám.