Vytvořte si domácí spa

Kdy jindy si dopřát jenom to nejlepší než během podzimních pochmurných dnů? Právě proto jsme si pro Vás připravili několik tipů, jak si můžete rychle a snadno vytvořit koupelnové SPA i u sebe doma. Možná budete překvapeni, ale pomoci Vám v tom mohou i rolety Fexi.

clanek_001

Jak si vytvořit domácí SPA? 

Domácí SPA je skvělým řešením, díky kterému si dokonale odpočinete, a zároveň ze sebe odplavíte všechen nahromaděný stres. Jak si ovšem takové SPA vytvořit? Ideálně by Vaše nové domácí SPA mělo být v koupelně, která je pro to doslova stvořená. Následně stačí pár drobných detailů a máte hotovo. 

 

Nenechte se nikým rušit

Chtěli byste si domácí SPA vychutnat skutečně naplno? Nenechte se nikým a ničím rušit. V koupelně za sebou zavřete dveře, zamkněte zámek, vypněte si mobilní telefon, zaklapněte počítač a buďte chvíli jenom sami se sebou. Jenom ve chvíli, kdy budete ve stoprocentním klidu, si můžete domácí SPA skutečně užít. 

Nezapomeňte na podmanivé vůně

Vůně jsou hlavním aspektem k tomu, aby bylo Vaše SPA skutečně jedinečné. Kromě voňavé pěny do koupele podpořte atmosféru aroma difuzérem, vonnou tyčinkou nebo aroma lampou, do kterých nakapete několik kapek oblíbeného vonného oleje. Dejte přednost zejména relaxačním vůním, mezi které se řadí levandulové, vanilkové nebo mátové tóny

clanek_002

I na drobnostech záleží

Kromě vůně záleží také na samotném designu koupelny. Dolaďte proto svou koupelnu vkusnými dekoracemi, které ještě více umocní atmosféru SPA. Co by Vám v koupelně tedy rozhodně nemělo chybět? Speciální masážní sprchová hlavice, praktické poličky, koupelnové doplňky, měkoučké ručníky, hřejivý župan a taky vhodná tělová kosmetika. 

Vsaďte na speciální kosmetické procedury

Hlavní podstatou každého SPA by mělo být hlavě rozmazlování. A to nejen rozmazlování těla, ale také mysli. Zkuste se proto hýčkat různými kosmetickými procedurami. Naneste si domácí pleťovou masku, osvěžte své oči plátky čerstvé okurky, proveďte peeling svého celého těla nebo si dopřejte masáž chodidel. Záleží pouze na Vás, co je Vám nejvíce příjemné. 

clanek_003

Do domácího SPA zapojte všechny své smysly

Pokud se chcete ve svém SPA cítit opravdu výjimečně, měli byste do něj zapojit všech pět smyslů. Do své koupelny proto zařaďte prvky, které zároveň potěší Váš zrak, sluch, chuť, hmat i čich. Ideálně si napusťte horkou vanu, přidejte do ní voňavou sůl do koupele, zapněte tlumené osvětlení, zapalte vonnou svíčku nebo tyčinku, pusťte si relaxační hudbu a nezapomeňte mít po ruce něco dobrého na zub.

S výběrem vhodné vonné svíčky nebo pěny do koupele si budete muset poradit sami. Ovšem s vytvořením vhodných světelných podmínek v koupelně Vám poradíme my

clanek_004

Vhodné koupelnové osvětlení

Vybrat vhodné rolety do koupelny nemusí být tak úplně snadné. Varianta zastínění do koupelny totiž musí splňovat hned několik zásadních požadavků. Rolety v koupelně by měly propouštět dostatek denního světla, ale zároveň by se měly dát snadno zatemnit, aby mohly jednoduše vytvořit potřebné soukromí. Měly by být stylové, snadno ovladatelné, a především také otíratelné. Měly by perfektně ladit s interiérem koupelny i celého domu.

Rolety Den a noc Fexi nejen do koupelny

Rolety Den a noc jsou v jistých ohledech velmi podobné běžným roletám – látka různých barev a vzorů, která zajišťuje regulaci příchozího světla a paprsků, se vysouvá a zasouvá do kazety, jež je zpravidla umístěna nad oknem. Tato látka ovšem nevisí volně ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc by Vám mohly rovněž připomínat také klasické žaluzie. Stejně jako žaluzie se totiž i rolety Den a noc skládají z jednotlivých „lamel“. I princip fungování je u obou těchto možností zastínění velice podobný – jednoduše se totiž můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak ke stažení až dolů a okno zakrýt. 

I přesto ovšem rozdíly mezi běžnými žaluziemi a roletami Den a noc existují. Při stažených žaluziích regulujete průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou dovolíme paprskům a světlu procházet.

Látka na roletách Den a noc, která reguluje průchod světla do interiéru, je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů. Prvním pruhem je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nijak nebrání. Druhý pruh pak tvoří neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. 

Co se týče konkrétní průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem do jisté míry propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte Blackout rolety

Ovšem pozor, i když jsou rolety Fexi skutečně velmi kvalitní, neměly by se zbytečně úplně namáčet. Pokud se tak stane, musí zůstat rozvinuté, ať pořádně uschnou. Zároveň tedy doporučujeme v koupelně větrat, ať nejsou neustále vystavovány vlhkému prostředí.

Regulace světla a soukromí v jednom

To, proč si zřejmě plánujete rolety Den a noc pořídit, je možnost plynulé regulace světla v jakékoliv místnosti. Ony toho však nabízejí daleko víc. 

Rolety Fexi regulují příchozí světlo, čímž perfektně chrání Váš dům před ostrým sluncem a horkými letními dny. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo znamená, že Vám pomohou snížit účty za energii, protože mohou zadržovat teplo v zimě, a naopak odrážet teplo v létě.

Zároveň Vám však mohou rolety Fexi během celého roku poskytnout dostatek požadovaného soukromí, pokud okna Vaší koupelny (či jakékoliv jiné místnosti ve Vašem domě) směřují například do rušné ulice. Rolety tak snadno v daném interiéru vytvoří právě takovou atmosféru, po které toužíte.

Obecně bychom Vám však doporučili volit v koupelně co nejmenší míru zatemnění, aby zůstala co možná nejvíce prosvětlená. 

clanek_005

Jak vybrat rolety do koupelny?

Již na samotném začátku výběru nových rolet Fexi je důležité si uvědomit, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedny a ty samé rolety se proto nemusí hodit do koupelny i do dětského pokoje. Vždy proto musíte dopředu pečlivě zvážit, co vlastně od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. Zda mají pouze příjemně regulovat sluneční svit, nebo mají danou místnost úplně zatemnit. V koupelně se s největší pravděpodobností bude jednat o správnou míru regulace světla a vytvoření dostatečného soukromí.

Tím vůbec nejdůležitějším krokem při výběru nových rolet je volba vhodného designu. Neboť to, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí právě od designu a barev látek

Přednost byste v tomto případě měli dát spíše světlejším látkám, které snadno splynou s dalšími prvky v koupelně, příjemně ji zútulní a nebudou na sebe zbytečně upoutávat příliš pozornosti. 

Světlé i barevné koupelnové rolety

Světlejší rolety působí vzdušně, čistě, nadčasově, ale zároveň dokáží v koupelně vytvořit požadovanou atmosféru. Perfektně v koupelnách vypadají například béžové, krémové, bílé či šedé rolety, které budou trendy i za řadu let. Roletami v těchto neutrálních barvách nemůžete nic pokazit.

Výběr konkrétní barvy koupelnových rolet by se měl samozřejmě odvíjet od designu interiéru domu, a především pak koupelny. Rolety by měly s koupelnou příjemně ladit. Měly by být v harmonii s barvami, které se v koupelně nejvíce vyskytují. Neměly by být zbytečně výrazné a neměly by se stát dominantou celé koupelny. 

Pokud je Vaše koupelna laděná do bílého elegantního designu, je ideální vsadit na čistě bílé rolety, které prostor perfektně dotvoří. Pokud se ve Vaší koupelně vyskytují například béžové či šedé prvky, můžete vsadit právě na béžové či šedé rolety, a vytvořit tak designově perfektně vyladěnou místnost.

Čím dál častěji se ovšem v koupelnách objevují i pestřejší barvy. Více a více populární začínají být například výrazné kachličky a barevné stěrky na zeď. V koupelnách je tak možné vidět i barvy, jako je například modrá, zelená, fialová či červená. V takovém případě máte dvě možnosti. Buďto vsadit na neutrálnější barevné tóny rolet (krémová, bílá), nebo využít naší pestré nabídky barev a do své koupelny si pořídit rolety v takovém tónu, který by dokonale ladil s výraznější barvou ve Vaší koupelně (modrá, zelená, červená, …). V tomto případě si dejte pouze pozor, aby nebylo dané barvy v koupelně až příliš. I přes použití pestřejších barev by měla koupelna stále působit čistě, harmonicky a elegantně.