Výhody rolet den a noc v POLO kazetě

Rolety den a noc jsou velmi oblíbené řešení pro zastínění bytů, domů i kanceláří. Kombinují výhody rolet a klasických horizontálních žaluzií, přičemž nepřebírají žádné z jejich nevýhod. Roleta den a noc obsahuje pruhy látky, připomínající žaluzie, ale také se vysouvá a zatahuje do kazety, jako normální roleta. Kazeta je umístěna buď na okně nebo na zdi.

Rolety den a noc dodáváme ve 3 provedeních: Otevřená kazeta, POLO kazeta a MAXI kazeta. Dnes si osvětlíme, jaké jsou výhody rolet den a noc v POLO kazetě.

blog_polo_clanek

Pevnost

POLO kazeta je opatřena hliníkovým profilem, který zpevňuje záda rolety. Roleta tak lépe odolává tlakům a silám, která vznikají při práci s roletou. Není proto problém mít roletu den a noc o šířce až 210 cm, aniž bychom se museli bát nějakých deformací či prověšení rolety. I boční plastové díly jsou větší a pevnější.

Lehkost

lehkost je další devizou rolet den a noc v POLO kazetách. O něco těžší, než otevřené kazety samozřejmě jsou, ale nijak výrazně. V poměru k získané pevnosti je hmotnost stále vynikající. Nižší lehkost opět přispívá k tomu, že rolety mohou mít ta velkou šířku.

Zadní hliníkový profil

Tento prvek činí roletu pevnou, a díky hliníku i lehkou. Teoreticky jsou to stejné výhody, jaké jsme zmínili výše, ale považujeme je za natolik významné, že je zmiňujeme znovu, jen z jiného pohledu.

Horní hliníkový kryt

Kromě zadního hliníkového profilu, má roleta den a noc v POLO kazetě i horní hliníkový kryt. Ten tvoří takovou stříšku, která zabraňuje usedání prachu a jiných nečistot. Navíc je to další prvek, který podporuje celkovou pevnost celé rolety den a noc.

Vrtání do stropu

Pokud se rozhodnete přivrtat roletu v POLO kazetě ke stropu, pak se horní kryt stane předním krytem. Pootočíte vlastně celou kazetu o 90° směrem k sobě a samotná roleta tak bude krytá zepředu z pohledové strany.

Všechny komponenty jsou sešroubované

Šroubové spoje jsou výhodné, jelikož jsou rozebiratelné. Kdykoli je možné cokoli upravit. Kazetu ale nemusíte sešroubovávat sami – pošleme ji už zkompletovanou.

3 možnosti připevnění

Velkou výhodou rolet den a noc v otevřené kazetě je možnost pouze zavěsit kazetu s roletou na okenní rám. Montáž je velice snadná a celý proces je hotový do 5 minut. Ale i rolety v POLO kazetách můžete pohodlně připevnit, a to třemi způsoby: vrtáním do okenního rámu, přivrtáním do stěny a přivrtáním do stropu. Strop je vlastně stejný jako stěna, jen se roleta pootočí o 90° směrem k vám.

Velká variantnost šířek

Standardně nabízíme šířky rolet od 30 cm do 210 cm. Chybí vám v tomto rozmezí nějaká šířka, kterou potřebujete? Kontaktujte nás mailem či telefonicky a vše osobně domluvíme. Jsme schopni přizpůsobit šířku i na atypická okna a rozměry.

Varianty výšek

Výška rolety není až tak kritická, jako její šířka. Pokud je roleta vyšší než okno, prostě jen zůstane zbytek v kazetě. Vybírejte z výšek 150 cm, 220 cm nebo i 240 cm. Zakryjete tak jakékoli okno, či prosklené dveře.

Barevné varianty

Kazety nabízíme ve dvou barevných variantách – bílá a hnědá. Zvolte si barvu kazety, jaká lépe ladí k vašemu interiéru a vybrané barvě rolety. Chcete, aby barvi více ladily, či naopak měly vyšší kontrast? Můžete si vybrat.

Výhody rolet den a noc v POLO kazetách jsou opravdu přesvědčivé. Navštivte e-shop fexi.cz a vyberte si ze stovek variant rolet den a noc. Barevné vzorky vám zdarma zašleme k vyzkoušení. Rolety dodáme již složené, takže vám odpadnou starosti s kompletací.