Učení Feng Shui

Pojem Feng-Shui je poslední dobou možné slyšet čím dál častěji. Co si pod ním představit, co může přinést do našeho domova a jak s tímto tématem souvisí naše rolety Den a noc Fexi

Co je to Feng-Shui?

Feng-Shui (neboli feng-šuej) je umění, které se zabývá vztahem člověka a jeho životního prostoru v čase. Pomáhá nastolit harmonii v prostoru, jako může být dům, byt, kancelář či zahrada. A ačkoliv je umění Feng-Shui staré tisíce let, v posledních letech se do povědomí lidí dostává čím dál častěji.

Lidé praktikující Feng-Shui jsou přesvědčeni o tom, že díky osvojení si několika zásadních principů, se mohou zlepšit všechny aspekty jejich života.

10 tipů, jak vnést do interiéru harmonii s Feng-Shui 

Pokud tedy i Vy toužíte po harmonickém a energií nabitém domově, připravili jsme si pro Vás pár rad a tipů. 

clanek_001

  • Vchodové dveře udržujte čisté
  • Nezapomeňte uklidit chodbu
  • Pořádek v ložnici
  • Dřez a sporák nemohou být naproti sobě
  • Rozmístění nábytku v obývacím pokoji
  • Neutrální ložnice
  • Pozor na odchod energie skrze Vaši toaletu
  • Mandaly a duchovní obrazy pro umocnění pohody
  • Pracovní stůl zlepší Vaši finanční prosperitu
  • Budiž světlo s roletami Fexi

Vchodové dveře udržujte čisté

Vchodové dveře do Vašeho domova představují bohatství, a proto by měly být skutečně v perfektním stavu. Pokud jimi navíc chcete přitáhnout do domu co nejvíce energie, umístěte vedle nich květinu či nějaký keřík a nechte je dobře osvětlené.

Nezapomeňte uklidit chodbu

Vaše chodba poukazuje na Vaše možnosti. Měla by proto být vždy uklizená a měla by v ní být dobrá energie. Bundy a boty ukliďte do skříní a botníku. Pokud navíc chcete ze své chodby skutečně vytěžit maximum, umístěte do ní zrcadlo a čerstvé květiny.

Pořádek v ložnici

Zapomínat byste rozhodně neměli ani pořádek v místnostech, kde spíte. Především pak tedy v ložnici. Hromada nesloženého prádla může bránit rotaci energie po pokoji, a především pak Vašemu klidnému spánku.

clanek_002

Dřez a sporák nemohou být naproti sobě

Kuchyně je životně důležitým prostorem každého domova, neboť její energie představuje pro obyvatele výživu a od ní se odvíjející harmonii. Zkontrolujte proto, zda ve své kuchyni náhodou nemáte proti sobě umístěný dřez a varnou desku. To by totiž stavělo elementy vodu a oheň do nechtěné opozice.

Rozmístění nábytku v obývacím pokoji

Rovněž se také ujistěte, že nábytek ve Vašem obývacím pokoji je úměrný danému prostoru. Neblokuje žádné dveře a gauč je umístěn ke zdi. Jen tak Vám totiž může pohovka poskytnou dostatečnou oporu. Chcete-li v místnosti navíc aktivovat energii hojnosti a bohatství, do rohu obýváku umístěte lampu.

Neutrální ložnice

Chcete-li se ve své ložnici cítit skutečně komfortně a povzbudit klidný spánek, měla by být zařízena v neutrálních barvách. Postel by pak měla mít čelní desku, která bude umístěna u zdi. V ideálním případě by postel neměla být v jedné linii s dveřmi ložnice.

Po stranách postele umístěte noční stolky, čímž poskytnete lůžku oporu. Pro umocnění romantické atmosféry položte na noční stolky lampy a svíčky s nevtíravou vůní.

Pozor na odchod energie skrze Vaši toaletu

Pozor si dávejte také na odklopené záchodové prkénko. Tím Vám z domova může unikat bohatství. Proto ho vždy zavírejte a udržujte svou koupelnu v čistotě.

clanek_003

Mandaly a duchovní obrazy pro umocnění pohody

Klid a harmonii v interiéru Vašeho domova mohou rovněž umocnit i nejrůznější mandaly, duchovní obrazy nebo osobní fotografie či předměty

Pracovní stůl zlepší Vaši finanční prosperitu

Jestliže pracujete z domova, můžete svou finanční prosperitu zlepšit položením figurky šťastné kočky nebo žáby na Váš pracovní stůl.

Budiž světlo s roletami Fexi

A v neposlední řadě je ke klidnému a spokojenému domovu potřeba také světlo. Dostatek světla. Pokud ovšem nejsou světelné podmínky u Vás zrovna ideální, zkuste vsadit na rolety Fexi.

clanek_004

 

Rolety Den a noc Fexi

Jestliže tedy i Vy potřebujete se světelnými podmínkami u Vás doma pomoci, máme pro Vás řešení – rolety Den a noc Fexi

Rolety Den a noc Fexi představují nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru.

Vysoké versus nízké zatemnění rolet

To, jak bude světlo v dané místnosti regulováno, se odvíjí především od samotného designu rolet. Samotná látka na roletách Den a noc Fexi je pak tvořena pruhy ze dvou různých materiálů, kdy první je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nebrání. Druhý pruh je naopak neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. Co se týče průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete

Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínů a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. 

Z hlediska estetického obecně platí, že světlejší barvy opticky zvětšují prostor. Navíc mají světlejší barvy tu výhodu, že se esteticky hodí téměř všude, neboť například taková bílá či béžová barva skvěle zapadne do každého interiéru. Světlé látky zkrátka působí čistě, elegantně a vzdušně. Skvěle se kombinují s dalšími prvky v místnosti a zároveň na sebe zbytečně neupoutávají pozornost. 

Ovšem i látky blackout mají mnoho výhod. Tmavší barvy totiž dokáží zútulnit každý prostor a díky své nápaditosti se hravě stanou skvělým doplňkem, který neplní pouze funkci praktickou, ale také estetickou. 

Kam se hodí světlejší rolety?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do tech místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Kam se hodí tmavší rolety? 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat. 

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Nechte si zdarma zaslat vzorky rolet nebo nás kontaktujte

A pokud si náhodou nejste jisti, jaké konkrétní rolety Den a noc si do svého harmonického domova pořídit, nabízíme Vám možnost nechat si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vybrat si tak ten pravý odstín přímo u Vás doma. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás.