Rolety Den a noc od Fexi vs. z obchodního řetězce

Rozhodli jste se pro nákup rolet Den a noc? Pak jste jistě zvážili všechny jejich výhody oproti jiným stínicím systémům, jako jsou třeba látkové rolety či klasické žaluzie. Ještě se ale vyplatí popřemýšlet nad tím, od jakého dodavatele si rolety Den a noc objednáte. Rolety na míru od FEXI nebo již hotové z nějakého obchodu?

clanek_001

Každé rozhodnutí má své klady i zápory. Najít řešení, které nemá žádnou vadu na kráse, je asi nemožné. Klady by ale měly převažovat nad zápory. A přitom to, co je pro jednoho nevýhoda, druhého vlastně netrápí. Čili výčet výhod a nevýhod jednotlivých způsobů neberte úplně doslovně. Jde jen o pár pohledů na problematiku výběru dodavatele rolet Den a noc.

Úmyslně vynecháváme výhody a nevýhody rolet Den a noc samotných, jako je třeba plynulá regulace světla, možnost úplného zatemnění, vysoký stupeň estetického působení na straně výhod a třeba nemožnost zatáhnout okno zespodu jako zástupce nějaké nevýhody. Je totiž jedno, jakého dodavatele vyberete – rolety Den a noc se vlastně v principu neliší. Nám jde o rozlišení různých dodavatelů rolet.

Rolety vyrobené na zakázku u FEXI

Začneme výhodami a nevýhodami, pokud si rolety objednáte od nás na e-shopu fexi.cz.

Výhody:

  • Rolety obdržíte již složené. Toto je naprosto zásadní výhoda našich rolet. Nemusíte roletu nijak kompletovat. Nehrozí, že se nějaký dílek zakutálí, zlomí, nebo ho nasadíte opačně. Stačí jen složenou roletu vybalit a namontovat.
  • Nakupovat můžete z pohodlí domova na e-shopu v čase, který Vám vyhovuje. Náš e-shop pravidelně testujeme a upravujeme pro co největší vstřícnost k zákazníkům. Nákupní proces je jednoduchý a nečekají Vás žádná překvapení.
  • Velké množství látek, barev a motivů Vám dovoluje přizpůsobit svůj výběr každému interiéru. Máme skladem až 130 druhů látek.
  • Díky zakázkové výrobě jsme schopni dodat i nestandardní rozměry rolet. Při objednávce jen zadáte naměřené rozměry okna a dostanete roletu v přesných rozměrech.
  • Nabízíme odborníky na telefonické zákaznické lince. V jakémkoliv okamžiku výběru, měření oken, nákupu či montáže nám můžete zavolat a my se vším poradíme a pomůžeme.
  • Na našem webu najdete množství manuálů a návodů ve formě textu, obrázků nebo videí.
  • Pro pohodlnější výběr látky zasíláme až 8 vzorků látky zdarma. Můžete si doma vyzkoušet ještě před nákupem, jak budou rolety vypadat v té které místnosti.
  • Jako naši zákazníci můžete využívat různé slevy jako doprava zdarma, množstevní slevy, věrnostní slevy a další akční nabídky.

Nevýhody:

  • Výroba na míru znamená, že po odeslání objednávky musíte čekat na dokončení výroby. To představuje dodací lhůty až 10 dní, ačkoliv v průměru je to spíše 5 dní.
  • Nákup probíhá výhradně na e-shopu, takže zboží si nemůžete osahat a prohlédnout na živo.
  • Před nákupem musíte změřit okna a vzít v úvahu i způsob montáže, kterou plánujete provádět. Chybný rozměr, který uvedete v objednávce, není důvodem k reklamaci.
  • Cena bývá o něco vyšší než u sériově vyráběných rolet.

Nákup rolet v obchodních řetězcích

clanek_002

Rolety Den a noc můžete pořídit i při návštěvě obchodních řetězců jako Jysk, Baumax a další. Jak je to s nimi?

Výhody:

  • Rolety vidíte a můžete si je osahat. Přesně tedy víte, co si kupujete a jak to bude vypadat.
  • Cena takových rolet bývá podle očekávání o něco příznivější.
  • Některé řetězce vyrábí rolety pro typizované rozměry oken známých výrobců. V těchto případech tedy nemusíte okna vůbec měřit.

Nevýhody:

  • Typicky je v nabídce dost omezený výběr barev a dekorů. V obchodě se sice občas objeví nová barva, ale většinou vystřídá nějakou ze současné nabídky, a ta se již v nabídce neobjeví. Může tedy nastat situace, kdy koupíte třeba jen 2 rolety s tím, že další dokoupíte z následující výplaty a ouha - už nejsou v nabídce.
  • Většina těchto obchodních řetězců se věnuje i jinému sortimentu, takže najít odborníka přímo na rolety Den a noc je obtížné.
  • Rozměry jsou pevně dané. Pokud Vám žádní přesně nevyhovuje, nemáte možnost to změnit.
  • Najdete také jen několik málo kombinací rozměrů. Kupříkladu jen 8 různých šířek pro výšku 150 cm, doplněné o jeden rozměr pro výšku 215 cm. 
  • Roletu v obchodě sice vidíte složenou, ale jde jen o ten vystavený kus. Zakoupenou roletu si doma budete muset složit sami.

Nákup rolet na e-shopech různých obchodů

clanek_003

Většina řetězců s nabídkou rolet Den a noc, pokud ne všechny, provozují e-shop, na kterém se dají rolety koupit i bez návštěvy kamenného obchodu.

Výhody:

  • Nemusíte navštěvovat kamenný obchod a nakoupíte z domu.
  • Při nákupu přes e-shop je většinou nižší cena, ačkoliv pravidlem to není.
  • Na e-shopu mohou být dostupné i ty rolety, které třeba kvůli místu nejsou vystaveny v obchodech.

Nevýhody:

  • E-shopy řetězců bývají dost nepřehledné, jelikož musí vyhovovat potřebám mnoha typů dalšího sortimentu. Filtry tak třeba neobsahují nastavení rozměrů, nebo jsou nepřesné, co se týká barev.
    Například u Jysku vidíte v nabídce DUO rolet (což je jen jiné obchodní označení rolet Den a noc) pouhých 6 kusů rolet. Přitom ve filtrech, které jsou mimochodem jen 2, čtete o nabídce 15–30 rolet! Nemůžete vybírat ani podle barev, úrovně stínění, prostě nic.
    Baumax už má filtrování vyřešeno lépe, ale i tak je nabídka rolet na e-shopu matoucí. Například ve skupině barev „lososová“ vidíme 9 rolet. Ve skutečnosti ale nejde o 9 různých barev, nýbrž o jedinou látku! Je tu jen 9 různých rozměrů jedné a té samé rolety.
  • Všechny nevýhody daného dodavatele, které vidíme v kamenném obchodě, se většinou opakují i na e-shopu.

Zakázková výroba u jiných specialistů na rolety

Ačkoliv je Fexi jedničkou na trhu rolet Den a noc, nejsme samozřejmě jediní, kdo tyto rolety dodává. Jako jedni z mála se ale nenecháváme rozptylovat jinými typy stínění a specializujeme se výhradně na rolety Den a noc.

Díky naší specializaci si můžeme dovolit mít nejnižší ceny v porovnání s konkurencí. Samozřejmě, že máme na mysli jen tu konkurenci, která se zabývá výhradně roletami na míru.

Udělali jsme malý experiment: zadali jsme do vyhledávače výraz „rolety den a noc“. Na prvním místě se objevuje web fexi.cz a pod ním níže několik konkurentů. Když vynecháme různé srovnávače zboží a pak obchodní řetězce bez specializace na rolety, dostaneme zajímavé srovnání.

Porovnat přesně nabídky různých výrobců nelze – každý jinak označuje řady svých výrobků, mírně se liší i nabízené rozměry. Vybrali jsme tedy podobnou látku, barvu i rozměry a porovnali ceny rolet. Z pochopitelných důvodů nebudeme uvádět názvy konkurentů ke konkrétním cenám, ale pro představu naší cenové politiky to postačí:

Naše roleta pro porovnání je Roleta Den a noc, Origin bílá, A 001b. Zvolili jsme výšku 220 cm, šířku 80 cm a bílé ovládání umístěné vlevo.

  • Cena Fexi: 771 Kč
  • Konkurent č. 1: 1153 Kč
  • Konkurent č. 2: 1159 Kč
  • Konkurent č. 3: 3063 Kč

K tomu všemu ještě započtěte skutečnost, že jako jediní Vám roletu při výrobě už složíme, takže montáž Vám v tom nejjednodušším případě, tedy u montáže zavěšením, zabere zhruba 2 minuty.

Nakupujte rolety s rozumem

Rolety Den a noc jsou jistě vynikajícím pomocníkem v domácnosti i v kanceláři. Mají skvělé vlastnosti při stínění a tvoří zajímavý designový prvek. Jejich pořízení nemusí být ani finančně náročné, pokud si zvolíte správného dodavatele.

Jak jsme ukázali výše, ceny se mohou značně lišit a někdy výrobce požaduje i více než čtyřnásobek. To by ještě pro někoho nemusela být překážka, ale jen tehdy, pokud by výrobce nabízel další benefity, aby takovou cenu obhájil.

Víme, že samochvála vždy trochu zapáchá, ale jsme přesvědčeni, že Fexi je tou nejlepší volbou, pokud hledáte seriózního a cenově dostupného výrobce rolet Den a noc. A nemyslíme si to sami, jak ukazují reference od našich spokojených zákazníků.

Rolety Fexi jsou prostě sexy.