Rolety Den a noc FEXI – nejlepší poměr mezi kvalitou a cenou

Historie zastínění je opravdu dlouhá. Sahá až k jeskynním lidem, kteří si vchod do jeskyně zastiňovali kožešinami, přes obyvatele starověké Mezopotámie a Egypta, kde se používaly rákosové rohože, čínské papírové zástěny, až k látkovým stahovacím textilním roletám, se kterými přišel Řím. V každém období dějin se využívalo to nejlepší, co bylo k dispozici.

Moderní zastínění

Moderní doba nabízí mnoho možností. Možná jste i vy zažili staré béžové rolety v panelácích, které se stahovaly za šňůrku uprostřed. Nebyly moc pěkné na pohled, ale před ostrým sluncem uměly tak nějak ochránit. 

Hodně velkou nevýhodou byl celkem složitý mechanismus uvnitř rolety. Když jste roletu stahovali dolů, rozhodli jste se kam až má dosahovat a pak jste šňůrku pustli. Občas nezafungovala brzda, která roletu držela na místě a roleta se s rachotem vyrolovala nahoru. 

Nebo jste naopak chtěl roletu zasunout, a to byl ještě větší nervák – muselo se krátce potáhnout směrem dolů, čímž se uvolnila brzda, a pak pomalu pouštět nahoru. Někdy jste ale jen roletu posunul o pár centimetrů dolů a brzda roletu opět zastavila. Místo zasunutí rolety do kazety jste ji vlastně po kouskách stahovali stále níž a níž.

Následovala éra žaluzií. To byl velký krok kupředu. Nejen, že jste si mohl zastínit jen půlku okna, ale polohováním lamel žaluzií jste mohl řídit množství světla, pronikajícího skrz žaluzie. Navíc bylo k dispozici spousta barevných odstínů, a dokonce obrázkových motivů. Museli jste si ale pořádně rozmyslet, jakou barvu či motiv vybrat. Pozdější změna už byla složitá.

Montáž žaluzií byla kvůli složitému ovládání práce pro odbornou firmu. Byla to spousta vrtání, tahání provázků a lanek, navlékání řetízků a ovládacích tyček. Vzniklo spousta firem, které se živily výhradně montáží okenních žaluzií.

Používáním žaluzií se tyto časem často poškodily – zamotaly a přetrhaly se šňůry či řetízky, ohnuly se ovládací tyče, zohýbaly se lamely nebo se různě zkřivily a nešlo je stáhnout či vytáhnout. A vzít si s sebou žaluzie při stěhování do nového bytu? S tím se rozlučte.

Rolety den a noc – to nejlepší z rolet i žaluzií

Rolety den a noc

Poslední dobou zažívají velký rozkvět rolety Den a noc. Kombinují výhory klasických rolet a žaluzií, aniž by s sebou nesly nějaké jejich nevýhody:

  • umožňují snadnou montáž i bez odborné firmy
  • mají velmi jednoduché ovládání jedním řetízkem
  • nabízí k výběru opravdu mnoho typů a barev látek
  • látka nebo celá roleta se dá velmi snadno vyměnit
  • umožňují velice plynule měnit množství světla, které do místnosti propouští
  • lehce je lze vybavit elektrickým ovládáním i dodatečně

Rolety Den a noc FEXI jsou na tom, co se týče poměru cena / výkon, ještě o mnoho lépe než konkurenční značky. Rolety od FEXI vám přijdou již složené a vy je jen zavěsíte na okenní rám nebo přivrtáte. Prozatím jsme nenašli cenově srovnatelnou konkurenční nabídku již složených rolet.

Ve skutečnosti budete schopni po rozbalení naše rolety nainstalovat doslova za 2 minuty. Při vrtání je to možná 5 minut, ale většinu času vám zabere vyměřit umístění šroubku.

Při nákupu se většina lidí řídí hlavně cenou. Nedoporučujeme však kupovat to nejlevnější zboží. Za tu cenu totiž obdržíte často velmi nekvalitní látky, které se na okrajích třepí, jsou nebezpečné z protipožárního hlediska, jsou nakřivo ustřižené, mohou vyblednout, mohou mít malinkaté dírky apod. Levné nesložené kazety se často při používání kroutí a deformují, zejména při větších šířkách.

To si nevymýšlíme. To máme ověřeno. A nejen z různých diskusí, kam píšou jejich zklamaní zákazníci. Konkurenci samozřejmě bedlivě sledujeme, abychom měli jistotu, že za své peníze dostanete to nejlepší, co na trhu rolet Den a noc existuje. A sledujeme je tak pečlivě, že si občas koupíme něco z jejich nabídky. Ačkoliv se považujeme za odborníky, tak námi složená roleta od konkurence se nám už párkrát prostě rozpadla a spadla nám z okna na zem. Je to především konstrukcí rolety. Roleta od FEXI má zadní nosný profil, který je již od výroby sešroubovaný. To u konkurence chybí, roleta proto není tak pevná.

Takže ano – každý si může napsat na svůj web, že má rolety s nejlepším poměrem cena / výkon. My se ale můžeme opřít o fakta a důkazy:

  • rolety dodáváme již složené
  • používáme jen kvalitní látky
  • máme zpevněné kazety, které se nekroutí
  • provozujeme nadstandardní zákaznickou podporu
  • vždy ověřujeme každou objednávku telefonicky
  • věrných zákazníků si umíme vážit

Tím největším důkazem jsou ale naši spokojení zákazníci, mezi které, doufáme, budete patřit i vy.