Rolety den a noc bez vrtání

Jeden z hlavních problémů při rozhodování o koupi rolety, je její složitá montáž a následné zavěšení. A tady vám představíme naše unikátní řešení – rolety den a noc od FEXI dodáváme již složené. Podle srozumitelného návodu je dokáže nainstalovat jakákoli hospodyňka, jelikož není zapotřebí nikam vrtat. Rolety prostě zavěsíte.

Čtěte dál a zjistíte, jak snadno se to dá řešit instalací rolety den a noc bez vrtání.

002

Nejrozšířenějším způsobem uchycení rolet Den a noc je montáž bez vrtání. Doporučujeme nevrtat si do oken. Moderní okna už jsou skoro inteligentní, takže mají třeba vlastní mikroventilaci, která předchází jejich zamlžování. Pokud se ale rozhodnete rolety přivrtat, i to je možné. Nicméně dobře si zjistěte, kam bude bezpečné díru do okna vyvrtat. Špatně vyvrtaná díra do zdi se zamázne sádrou, na okno stačí tmel či bílá páska, ale lepší je tomu předcházet.

Když nikam nevrtáte, nedochází k poškození oken. Navíc nebudete potřebovat vrtačku a vše zvládnete sami. Dojde pouze k tomu, že se lehce přehne těsnění. Tato guma je tvárná a je na okně minimálně dvakrát. jednou přímo na křídle a jednou na rámu okna. Nemusíte se tak bát, že Vaše okna budou propouštět teplo nebo chlad. Jde o stejný princip jako u sítí proti hmyzu, které těsnění také mírně ohnou, ale na funkci okna to nemá žádný vliv.

Velkou výhodou je, že roletu můžete velmi jednoduše z okna opět sundat. To je výhodné například tehdy, když potřebujete jednou za čas otevřít okno co nejvíce (např. větrání peřin) nebo kvůli čištění. Představte si, že by bylo možné Vaše staré žaluzie sundat a celé okno dokonale umýt. To by byla paráda! Se zavěšenými roletami? Žádný problém.

K žaluziím Den a noc od FEXI dostanete háčky, pomocí kterých rolety jednoduše pověsíte za rám okna, prosklených dveří, či balkonových dveří. Opravdu takhle jednoduché to je.

Navíc nemusíte rolety skládat z desítek dílků jako je tomu u konkurenčních dodavatelů - za stejnou cenu, jako jinde prodávají rolety rozložené na prvočinitele, dostanete od nás rolety na nalepení již složené. Máte-li 5 minut času, tak spusťte stopky a začněte rozbalovat krabici s roletou. Až složenou roletu pověsíte, a zatáhnete, stopky zastavte. Víc než 5 minut na nich nebude :-)

Přesvědčte se sami, jak je to snadné:

Navíc výhodou rolety, kterou takto snadno zavěsíte na okno, je, že při otevření okna na ventilaci, se roleta neprověsí.

Pokud nevěříte, že háčky budou držet, vyzkoušejte to alespoň na první roletě a ostatní můžete dokoupit později. Háčky na zavěšení rolet jsou navrženy tak, aby vydržely větší zátěž, než jakou představuje váha rolety, kterou mají nést. Přesto může háček někdy prasknout. Nezoufejte - ihned posíláme nový. 

Co když roleta pověsit nejde?

Opět se nic neděje. Jestli zjistíte, že na vaše okna roleta pověsit nejde, nebo pokud budete v budoucnu chtít rolety přivrtat z jiného důvodu, i to je možné! Stačí si dokoupit sadu na vrtání a vyměnit si systém uchycení. Není potřeba kupovat celou roletu.

Na některé typy oken a balkonů opravdu není možné rolety zavěsit a je třeba počítat s vrtáním. Nemáte možnost roletu zavěsit na okno? Nevadí. Prohlédněte si náš návod, pro vrtání rotety na okno nebo můžete rolety přivrtat do zdi.

Ale oken, na která rolety nepověsíte, je minimum. Háčky spolehlivě fungují pro klasická euro okna. Plastová i dřevěná. Pokud máte doma atypická okna, či dveře, pošlete nám prosím fotku na info@fexi.cz a Vaše kontaktní údaje. Rádi se s Vámi spojíme, poradíme a vysvětlíme. Jsme si jisti, že pro Vás najdeme nejlepší řešení.