Rolety Den a noc – perfektní volba pro váš domov i kancelář

Ve chvílích, kdy je venku slunečno a do domu, bytu nebo kanceláře se nám dostávají sluneční paprsky ohřívající celý prostor, může být v místnosti za pár hodin nesnesitelně. Proto je důležité pořídit si kvalitní zastínění oken. V dnešní době se ale na stínění kladou už vyšší nároky. Musí tedy nabízet i jiné skvělé funkce než jen prostou zábranu před slunečními paprsky.

fexi03

Zajistí nám například soukromí před nechtěnými pohledy kolemjdoucích a obyvatel z okolních vysokých domů, když v noci rozsvítíte, umožní regulovat míru přirozeného světla přicházejícího zvenčí, chrání vybavení před UV zářením, které ho poškozuje a interiér částečně zajišťuje, a to před zloději, kteří se rádi podívají, co všechno uvnitř nemovitosti by bylo vhodné k odcizení.

Možností, jak okna zastínit, máme několik. Ke stále oblíbenějším však patří rolety Den a noc, které si u FEXI můžete pořídit ve standardních rozměrech, nebo si je nechat vyrobit na míru přesně pro vaše okna, aby nikde nevznikly mezery. Lze je nainstalovat do každého okna a práce to není nijak těžká. Máte dokonce možnost instalace rolet bez vrtání do okenního rámu nebo do zdi. Rolety prostě jen zavěsíte pomocí háčku na okenní rám.

Kam se hodí rolety Den a noc?

Zajímá vás, kam se roleta Den a noc hodí, v jakém prostředí se uplatňuje nejvíc? Je možné ji použít do soukromých i pracovních prostor, a to díky tomu, že je k dispozici v mnoha variantách. Ať už hledáte roletu elegantní, nenápadnou, téměř splývající s místností, nebo veselou, výraznou, pestrou, která oživí danou místnosti, vyberete si přesně tu, která splní vaše očekávání.

Je dobré vědět, že žaluzie Den a noc nikdy nezatemní místnost úplně na 100%. To ale neznamená, že by se vám v ložnici nespalo příjemně. Platí zde, že je dobré do místností, kde spíme, zvolit rolety FEXI v tmavých barvách a s vyšší gramáží látky. Nejvyšší úroveň zastínění mají rolety s označením blackout.

fexi02

Díky roletám Den a noc se vám hravě podaří vytvořit správné světelné podmínky v interiéru pro vaši naprostou spokojenost. Pestrý sortiment rolet Den a noc propouští požadované množství denního světla, reguluje míru slunečních paprsků a téměř úplně lze s jejich pomocí pokoj zatemnit.

Jinou roletu zvolte do obývacího pokoje, jinou do pracovny, jinou do ložnice a další může být v dětském pokoji. To, jakou roletu do které místnosti použijete, většinou ovlivňuje požadovaná barva nebo vzor, spolu s úrovní zatemnění, jakou ta která látka poskytuje.

Jak fungují rolety Den a noc?

Moderní a vkusné rolety Den a noc fungují na principu překrývání průhledných a neprůhledných pruhů látky. Ty se pravidelně střídají a tvoří tak celou roli. Na okně se roleta odvíjí ve dvou vzájemně se překrývajících vrstvách. Postupným odvíjením látky z kazety dochází ke vzájemnému překrývání průhledných a neprůhledných pruhů látky.

Žaluzie Den a noc lze tedy zatáhnout tak, aby fungovala jako plnohodnotná látková roleta – neprůhledný pruh ve spodní vrstvě je překrytý průhledným pruhem v horní vrstvě, takže při pohledu na roletu vidíte jen neprůhlednou látku, která okno zcela zakrývá.

Oproti tomu lze ale malým posunem zařídit, aby se ve spodní i v horní vrstvě nastavily průsvitné pruhy tak, aby skrze ně bylo vidět ven. Těmito průzory pak můžeme vpustit slunko do pokoje. Jestliže je pak ale sluníčka moc, opět přenastavíme vzájemnou pozici pruhů v obou vrstvách látky, čímž průzor zmenšíme na požadovanou velikost. Vždy tedy máte plnou kontrolu nad množstvím světla v místnosti.

Díky velké paletě barev si vybere správný odstín pro domov i svoji firmu skutečně každý zájemce. Rozhodnout se můžete pro jednobarevné látky, látky se vzorem, přírodní dekor, až po barevné kombinace velmi elegantních rolet v řadě Duo.

Pečlivý výběr rolety Den a noc vám usnadní vzorky ZDARMA

Abyste si rolety Den a noc správně vybrali, je možné nechat si poslat až 8 vzorků látek ZDARMA. Tím se budete moci přímo v dané místnosti rozhodnout, který typ a barva s ní nejvíc ladí. Jak vzorky získat? Můžete na to jít dvěma cestami:

  • Prohlížejte si rolety jednu po druhé. Na našem e-shopu si prostě procházíte kategorie, filtrujete podle barev nebo typu kazet apod. Jakmile se vám nějaká látka zalíbí, zapište si její kód. Takových kódů můžete nasbírat až 8.
  • Prohlédněte si všechny látky najednou. Na stránce se vzorky vidíte všechny naše látky. Když vás nějaká látka zaujme, můžete na ni kliknout a prohlédnout si detail rolety – jak vypadá na okně, v režimu den i noc, detail látky. Opět si poznamenejte kód látky.

Jakmile máte až 8 látek, jděte na stránku se vzorky zdarma a do formuláře vložte vaše jméno, email a kódy látek. Samozřejmě nezapomeňte na svou poštovní adresu, abychom věděli, kam máme vzorky poslat.

Konkrétně? Dejme tomu, že se vám líbí Roleta Den a noc, Nature cappuccino, A 026. Její látka má kód A 026. Tento kód tedy vložte do formuláře pro objednávku vzorků zdarma.

Jakmile vzorky přijdou, zkuste látku vždy přiložit k oknu a zhodnoťte, jak celkově zapadá do interiéru pokoje. Dejte si na čas a zkuste to přes den i večer, za slunečného i sychravého počasí, abyste se mohli správně rozhodnout.

Bezpečnost pro děti a rolety Den a noc

Fexi myslí i na bezpečnost dětí, a tak rolety splňují normu ČSN EN 13120, která upravuje zajištění bezpečnosti dětí před uškrcením v nebezpečných smyčkách, které mohou vznikat při ovládání vnitřních žaluzií a rolet řetízkem. Tuto normu je třeba dodržet tam, kde mají přístup děti ve věku do 42 měsíců. 

Nejlepší ale stejně je, když je řetízek umístěn tak, aby na něj děti nedosáhly, případně je opatřen bezpečnostní pojistkou na řetízky žaluzií a rolet.

Okna před koupí rolet Den a noc pečlivě změřte

Než se pro rolety Den a noc rozhodnete a zaplatíte objednávku, je třeba změřit okna, abyste věděli, jaký rozměr rolet přesně potřebujete. Změříte na výšku i šířku každé okno, vše si poznačíte a budete postupovat dál.

fexi01

Při měření je třeba myslet také na způsob uchycení rolety Den a noc. Rolety mohou být upevněny zavěšením a vrtáním na okno, vrtáním nad okno do zdi nebo vrtáním do stropu. Pokud nenajdete požadovaný rozměr v nabídce, stačí z nabídky vybrat nejbližší větší rozměr a do poznámky pro prodejce ve 3. kroku objednávky vepsat skutečnou šířku. Tato služba je ZDARMA a nebudete za ni platit nic navíc.

Pro každý způsob montáže máme v naší poradně jednoduchý návod, jak změřit okno podle vámi zvoleného uchycení rolet. Zvládne to každý, ale i tak nám klidně zavolejte, pokud potřebujete mít jistotu.

Fexi si zakládá na kvalitní podpoře svých zákazníků. Proto vám s výběrem rolet Den a noc ochotně pomůžeme a poradíme, budete-li si to přát. Ostatně díky propracovanému zákaznickému servisu i kvalitě zboží má hodnocení 99% spokojenosti od zákazníků, kteří nakoupili před vámi. 

Nahlédněte na Fexi.cz a vyberte si z mnoha krásných a kvalitních rolet, které se hodí do soukromých i komerčních prostor. Zajistěte si příjemné prostředí domova, kanceláře či ordinace.