Proč se vyplatí zastínit všechna okna najednou

miniatura_FB-novostavby

Pokud nemáte zrovna neomezený rozpočet, musíte při vybavování novostavby či u plánovaných rekonstrukcí zvažovat priority. Do něčeho je nutné investovat hned, něco je naopak doplňkem, bez kterého se ještě obejdete, a některé věci se rozhodnete doplňovat či obměňovat postupně. Jak si v tomto rozhodování stojí stínění oken? 

Proti slunci i zlodějům

Vnitřní stínění oken mnoho lidí řadí až k nákupu posledních dekorativních doplňků. Z části k tomuto máme pochopení, protože moderní designové rolety mohou svádět k tomu, že se jedná o krásnou dekoraci. Stínění oken má však mnohem důležitější funkce, než jen vkusně doladit vaše obydlí. Primárním účelem stínicí techniky je regulace slunečního svitu a jeho využívání ve vlastní prospěch a zároveň ochrana soukromí a majetku.

Právě díky těmto vlastnostem je důležité, aby bylo stínění oken jednou z Vašich priorit. Stínicí technika zajišťuje zejména teplotní komfort v domě. Nadneseně řečeno to znamená, že zamezuje tomu, aby se Váš domov proměnil v permanentní saunu. Především v letních měsících toto opravdu hrozí. Pronikající světlo Vás může také rušit při spánku a nejde pouze o spaní přes den, ale také o nepříjemnou záři venkovního osvětlení. Stínění Vám pomůže vytvořit dokonalou tmu, aby byl Váš spánek co nejkvalitnější

Pokud navíc bydlíte v přízemí nebo je Váš dům situován do frekventovanější ulice, jistě oceníte také soukromí, které Vám vnitřní stínění může poskytnout. Stínicí techniku jednoduše zatáhnete a zamezíte tak nenechavým pohledům sousedů, kolemjdoucích i případných zlodějů. 

Rolety Den a noc do každé místnosti

Jakmile se pro stínící techniku rozhodnete, čeká Vás ještě jedno důležité rozhodnutí vybrat si ten správný typ. Nabídka na trhu je opravdu bohatá, vybírat můžete z nejrůznějších typů rolet, žaluzií či posuvných panelových stěn. Jednou ze skvělých a velmi praktických možností jsou rolety Den a noc. Jejich základním principem je textilie, která se vysouvá a zasouvá do kazety umístěné nad oknem.

V praxi mechanismus funguje tak, že roletu tvoří jednotlivé pruhy látky – průhledná síťka a neprůhledná či lehce průsvitná látka. Při vytahování rolety dochází k vzájemnému překrývání materiálů, díky kterému můžete světlo regulovat. Díky tomu, že Vám roleta umožní přesné nastavení výšky mezery, můžete skvěle regulovat teplotní komfort, aniž byste například strádali na soukromí.

otevrena

Rolety Den a noc se hodí do jakékoliv místnosti, můžete je tak využít v obývacím pokoji, pracovně, kde je využijete například při četbě, práci na PC či večerním sledování filmů. Přesnou regulaci světla oceníte také v kuchyni, dostatek soukromí, které rolety vytvářejí, uvítáte zejména v koupelně a ložnici. Tlumené světlo ocení také děti, a to nejen při spánku, ale také při učení, psaní úkolů nebo hraní.

Do ložnice také doporučujeme zatemňující rolety, které Vám vytvoří absolutní tmu pro kvalitní spánek. Zvážit můžete také elektrické rolety, které jsou skvělou vychytávkou například do obývacího pokoje.

TIP: Nevíte si rady s výběrem barev? Sepsali jsme pro Vás článek, kde se dozvíte, jak barvy správně nakombinovat a zvolit do jednotlivých místností. 

85-5_roleta-den-a-noc--origin-levandule--a-009-den

Výhody komplexního zastínění interiéru

Abyste dosáhli co nejlepšího teplotního komfortu v celém domě, je velmi důležité opatřit rolety na všechna okna najednou. Pokud byste zvolili postupné nakupování rolet, teplo se bude stále kumulovat ve vybraných místnostech a šířit napříč obydlím. To znamená, že ani v místnosti, do které jste si rolety pořídili, nemusí být příjemně, jestliže do ní proudí příval horkého vzduchu z dalších pokojů. 

Samozřejmě chápeme, že hromadný nákup rolet je finančně nákladnější, nicméně této investice rozhodně nebudete litovat. Pokud navíc zvolíte rolety Den a noc od FEXI, ušetříte díky nízkým pořizovacím cenám, výhodným množstevním slevám a dopravě zdarma. Hromadné zastínění oken Vás tak nakonec bude stát mnohem méně, než postupné nakupování.

Znáte všechny výhody, které nákup u FEXI přináší? Přečtěte si 25 důvodů, proč si pořídit právě naše rolety Den a noc.