Příslušenství k roletám Den a noc

Při zakoupení našich rolet Den a noc obdržíte v balení vše, co budete potřebovat. Roleta s ovládacími řetízky, lanky a krytkami je už složena a montážní sada s háčky a šroubky je vždy přiložena k Vámi objednané roletě. Aby ale bylo vše v pořádku, měli byste věnovat pozornost několika důležitým věcem před odesláním objednávky, aby veškeré příslušenství k roletám přesně plnilo svůj účel.

clanek_001

Zvolte si typ kazety

Sadu příslušenství nejvíce ovlivňuje volba typu kazety. Ty existují ve třech provedeních:

  • Otevřená kazeta. Její největší předností je lehkost a možnost montáže bez vrtání. Má samozřejmě zadní profil, který kazetu zpevňuje, ale ten při pohledu na kazetu nijak neruší a vlastně není vidět. Je vhodná pro šířky 30 cm až 160 cm.
    clanek_002

  • POLO kazeta. Ta je díky hornímu krytu látky o něco pevnější než otevřená kazeta, ale stále ještě dost lehká. Dosáhneme s ní šířky až 210 cm. Není určena pro montáž bez vrtání, takže je nutné ji k okennímu rámu či zdi přivrtat.
    clanek_003

  • MAXI kazeta. Představujeme Vám nejvyšší řadu kazet. Luxus, elegance, výkon. Celý navíjecí systém je ukryt, takže roleta je lépe chráněna před prachem a díky maximálnímu vyztužení můžeme mít až 240 cm širokou roletu. Kazetu opět nemůžeme jen zavěsit; je nutné ji přivrtat.
    clanek_004

Zvolte způsob montáže

Jak jsme již nastínili, existuje několik typů montáže. Otevřenou kazetu lze montovat bez vrtání prostým zavěšením na okenní rám i přivrtat. Vrtání je možné do okenního rámu, do zdi, případně do stropu. Takto se montují rolety v kazetách POLO a MAXI.

Rozhodněte se tedy při objednávce rolet, jakou montáž hodláte použít. Nemusíte se trápit tím, jestli následně zvolíte správné doplňky a sadu pro montáž – to vše pro Vás přichystáme automaticky na základě zvoleného typy montáže a kazety. Vše potřebné najdete v balení s roletou.

Co když jste ale v minulosti koupili sadu pro zavěšení na okno, ale nyní se okolnosti změnily tak, že chcete roletu přivrtat ke zdi? Nic náročného – můžete si objednat sadu pro vrtání do zdi a do stropu. Jiná sada zase slouží pro přivrtání na okenní rám. A máte-li otevřenou kazetu, kdykoliv si můžete objednat sadu pro zavěšení rolety na okenní rám.

Při objednání sad pro upevnění rolety je ale vždy důležité vybrat si správnou kombinaci kazety a způsobu montáže. K dispozici tedy máte:

Zvolte barvu příslušenství

Rolety FEXI dodáváme ve dvou základních barvách ovládacích prvků a krytek – hnědá a bílá. Při objednávce je to jedna z voleb, kterou je potřeba zvolit. Pokud dokupujete příslušenství pro rolety později, máte možnost zvolit si stejnou barvu. V některém případě můžete mít háčky a úchyty i ve stříbrné barvě.

Zvolte si typ pohonu a ovládání

Drtivá většina námi dodávaných rolet je ovládána manuálně. Při montáži tedy potřebujete ovládací řetízek pro Vámi vybraný typ kazety v odpovídající barvě, možná nějaké těžítko neboli olivu pro lepší napnutí řetízku nebo napínací kladku, která navíc zajistí, aby řetízek jen tak nevisel a neplandal. 

Máte ale možnost objednat si rolety, které budou na elektrický pohon a na dálkové ovládání. Ale i když už doma nějaké FEXI rolety máte, a prozatím je ovládáte ručně řetízkem, můžete si pohodlí elektrických rolet dopřát dodatečně.

Objednejte si jen motorek pro Váš typ rolety spolu s nabíječkou, sadu pro upgrade na elektrické rolety a jedno, dvou, či patnácti kanálový dálkový ovladač. Elektrifikaci rolety můžeme buď provést na požádání my (stačí, když nám své rolety zašlete) nebo využijte náš návod, podle kterého to jistě zvládnete.

Příslušenství pro rolety Den a noc

Při používání rolet se občas může stát, že se přetrhne řetízek, zlomí se háček na zavěšení nebo cokoliv nečekaného. Na našem e-shopu najdete vše potřebné, abyste snadno mohli vyřešit jakýkoliv problém s roletami Den a noc.