Pracovní stůl snů

Dobře zorganizovaný pracovní stůl dokáže hotové zázraky. Jak si tedy ideálně své pracovní místo zařídit, co by Vám na něm nemělo zaručeně chybět, na co je dobré nezapomenout a proč byste si do své kanceláře či pracovny měli pořídit rolety Fexi?

clanek_001

Pořádně svůj stůl pokliďte

Vaše vlastní poznámky, materiály od kolegů nebo klientů, důležité dokumenty a spousty dalších papírů mohou zapříčinit, že za chvíli nezůstane na Vašem pracovním stole ani malý kousek volného místa. Udělat si pořádek na stole přitom není zase tak náročné. Základem všeho je důkladné třídění

Jakmile všechny nepotřebné věci vyhodíte a důležité věci roztřídíte, vyberte si, jaký typ úložného prostoru se hodí na Váš stůl nejlépe. Existuje celá řada typů šanonů, šuplíků nebo košíků, které jsou speciálně určené pro uchování dokumentů. Důležité je pouze to, abyste každý nový papír řádně zařadili do vhodné přihrádky či složky a jen tak ho nepohodili na stůl, aby na něm opět nevznikal nepřehledný nepořádek. 

clanek_002

Co o Vás prozradí Váš pracovní stůl? 

To, jak Váš pracovní stůl vypadá, o Vás mnohé prozrazuje. Je na Vašem stole vždy perfektně uklizeno, nebo je tomu přesně naopak? 

  • Chaotik – Hrnek od kávy, svačina, krém na ruce, staré obaly od sušenek, klíče od auta, parfém, nespočet propisek a mnoho dalších nepotřebných věcí? Pokud i Váš pracovní stůl vypadá nějak takhle, pak jste jasný chaotik
  • Praktik Praktik přesně ví, co ke své práci skutečně potřebuje a co nikoliv. Jeho stůl tvoří perfektně srovnané skutečně důležité věci a vše nepotřebné nemá na jeho pracovním místě co dělat. 
  • Designér – Pracovní stůl designéra byste si mohli snadno splést s profesionálně vyladěnou fotografií v kreativním magazínu z kancelářského prostředí. Právě na stole designéra je vše krásně srovnané, a dokonce i barva nůžek dokonale ladí s barvou diáře. Jedná se zkrátka o skutečnou pastvu pro oči. 

clanek_003

Nezbytnosti pracovního stolu

Základem každého pracovního stolu, by kromě věcí potřebných k práci, jako je například notebook, tablet či mobilní telefon, měly být také psací potřeby, poznámkový blok a nabíječka na telefon či nástěnka

Chybět by Vám určitě neměla ani tiskárna, skartovačka, sešívačka, kancelářské sponky, sluchátka a luxusní pero k podepisování těch nejdůležitějších dokumentů. Konkrétní seznam potřebných věcí se samozřejmě liší v závislosti na Vašem povolání. 

Doplňky na pracovní stůl

Velmi důležitou součástí pracovního místa jsou i nejrůznější doplňky

Právě i drobné detaily mohou značně pomoci, aby se Vám na daném místě lépe pracovalo a citili jste se na něm skutečně příjemně. Obzvláště pak pracovní stoly žen bývají zdobené květinami, úložnými košíčky, krabičkami na kapesníky, elegantními stojánky na tužky, pohledy z cest či fotografiemi dětí

Světlo jako základ efektivní práce

Dalším podstatným doplňkem každého pracovního místa by mělo být také osvětlení. Stylová stolní lampička by proto neměla chybět na žádném stole

Kromě umělého světla byste neměli zapomínat ani na přirozené denní světlo. Právě přirozené světlo totiž dokáže značně ovlivňovat kvalitu našeho života, naši náladu, naše zdraví, duševní pohodu i pracovní nasazení. Dostatek přirozeného světla je tak pro efektivní práci skutečně nezbytný. Umělým světlem přitom přirozené světlo nahradit nelze. Umělé světlo se nikdy nemůže ani zdaleka vyrovnat tomu dennímu. Je skutečně prokázané, že dostatek denního světla působí pozitivně nejen na dětskou psychiku, ale i na psychiku dospělých. Díky tomu pak mnohem lépe snášíme každodenní povinnosti, jsme méně podráždění a máme více energie pro zvládání každodenních pracovních úkolů. 

 

clanek_004

Rolety Den a noc Fexi do každé kanceláře i pracovny

S vytvořením ideálních světelných podmínek v každé kanceláři Vám skvěle pomohou rolety Fexi

Rolety Den a noc Fexi představují minimalistickou a elegantní variantu zastínění, která do Vaší pracovny propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. 

Rolety Fexi se velice snadno ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a díky bohaté nabídce barev a odstínů se perfektně hodí do každého prostoru. Jestliže tedy hledáte nové kancelářské zastínění, jistě si z naší nabídky vyberete právě takové rolety, které se do něj budou perfektně hodit. 

Co se týče průhlednosti látek rolet Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi však částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete snadno docílit pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte Blackout rolety. Ovšem i blackout látky Vám na našich stránkách nabízíme ve světlejších odstínech, aby si ty pravé vybral skutečně každý.

Čištění a údržba rolet Fexi

Pokud si plánujete pořídit rolety Fexi do kanceláře, kde trávíte mnoho času, jistě Vás také zajímá, jak náročná je péče o ně. K obvyklé údržbě a čištění rolet Fexi není zapotřebí nic speciálního. Hravě Vám postačí obyčejný vlhčený hadřík nebo vysavač. Díky těmto snadno dostupným pomocníkům můžete své rolety Den a noc Fexi udržovat stále krásné a čisté.

 

 

Rolety čistěte na okně

Během běžného čištění nemusíte rolety sundávat, díky čemuž si ušetříte demontáž a následnou montáž. Při čištění a odstraňování větších nečistot však můžete rolety bez obav demontovat.

Suchý nebo vlhký hadřík?

Není to žádná věda ani alchymie, rolety Den a noc vyčistíte snadno. Pro menší fleky Vám postačí suchý hadřík. Pokud bude znečištění větší, použijte vlhký hadřík. Vyčištěné místo nechte následně důkladně proschnout.

Použití čisticích prostředků

V případě potřeby můžete použít šetrné čisticí prostředky, které nezmění barvu rolety a ani ji nijak nepoškodí. Než se pustíte do čištění, vždy si nejprve otestujte čisticí prostředek na malém kousku látky, který není tolik vidět. Část látky vždy zůstává namotaná nahoře v místě kazety, nikdy se nevymotává a nikdy tedy není vidět. Právě toto místo je ideální na otestování přípravku.

Vsaďte na vysavač

K čištění rolet Den a noc můžete bez problémů použít také vysavač. Pokud je to možné, vždy ovšem snižte jeho výkon na minimum.

Rolety neperte ani nežehlete

Rolety Den a noc doporučujeme neprat v běžné pračce ani nežehlit, ale v případě potřeby můžete odnést rolety Fexi do čistírny. 

Rolety nerolujte mokré 

Pokud je roleta po čištění mokrá, rolujte ji, až bude usušená. Pro čištění rolet je dobré si vybrat i pěkné slunečné počasí. Vidíte všechny nečistoty mnohem lépe a také Vám roleta po čištění mnohem snáz vyschne.

clanek_005

Nechte si zdarma zaslat vzorky rolet 

A jestliže si nejste jisti, jaké konkrétní rolety Den a noc si do kanceláře pořídit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. A i když na našem e-shopu fexi.cz uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin