Pozvěte k sobě domů léto aneb tipy na letní výzdobu bytu

Léto je již snad definitivně tady, a tak nastal nejvyšší čas pustit ho i k sobě domů. Aneb jak si letně vyzdobit interiér svého domova a jak Vám v tom mohou pomoci rolety Fexi? 

clanek_001

Tipy na letní výzdobu interiéru 

Jak lze interiér svého domova snadno a jednoduše vyzdobit tak, abyste v něm vytvořili tu pravou letní atmosféru? 

Čerstvé květiny

Vsaďte na dotek přírody u Vás doma. Aneb až příště půjdete na procházku, natrhejte si do vázy na jídelní stůl květiny, které nejen, že budou krásně vypadat, ale zároveň Váš domov příjemně provoní. Pokud ovšem cestu do přírody v nejbližších dnech neplánujete, můžete využít také květinářství či supermarkety a pořídit si svazek řezaných květin či květinu v květináči

clanek_002

Fotky a suvenýry z dovolených 

Vytvořit si doma tu správnou letní atmosféru můžete rovněž pomocí vhodných interiérových dekorací a doplňků. Ideální bude, pokud vsadíte na osobní předměty, které jste si například zakoupili během poslední dovolené u moře či fotografie z loňské dovolené. Kromě toho, že tedy takové předměty nádherně dotvoří letní výzdobu, zároveň Vám budou připomínat krásné okamžiky, které jste prožili. 

clanek_003

Veselé barvy

Ať už si domů zakoupíte svazek tulipánů či na zdi v obývacím pokoji vytvoříte koláž fotek z letních dovolených, jestliže do interiéru svého domova nevpustíte trochu veselých barev, letní atmosféra se Vám bude navozovat skutečně obtížně. Béžové přehozy tak vyměňte za ty s květinovými vzory, černé fotorámečky přetřete na růžovo či modro a tmavě vínové závěsy s hnědou výšivkou na pár měsíců schovejte do skříně. Léto si žádá trochu pestrosti, hravosti a sytějších barev. 

Dostatek světla 

Kromě barev byste pak neměli zapomínat také na dostatek denního světla. Temné a ponuré místnosti mohou jen stěží působit letně. Zároveň však během léta nezapomínejte svůj domov chránit před ostrými slunečními paprsky a teplem. Právě s tím Vám mohou pomoci rolety Den a noc Fexi. 

Čistá okna

Pokud je řeč o světle v interiéru, úzce s tímto tématem souvisí také mytí oken. Navíc letní měsíce jsou k čištění oken naprosto ideální. Okna totiž myjte zvenku zásadně na jaře nebo v létě. V mrazivém zimním počasí půjde špína mnohem hůře dolů (jestliže tedy vůbec), voda Vám bude zamrzat a Vy si navíc koledujete o prochladnutí. 

Tipy, jak efektivně umývat okna:

  • Čistá okna jsou tou nejlepší vizitkou každé domácnosti. I když se tedy tato činnost řadí mezi ty méně oblíbené, nepodceňujte ji.
  • Než začnete okna umývat, dobře zvažte, kdy je umyjete, a také se na mytí připravte. Jak už bylo zmíněno výše, neumývejte okna v mrazech.
  • Před samotným mytím si připravte vodu s přípravkem na mytí oken, odstraňte věci a rostliny z parapetů, připravte si pevné schůdky nebo malý stabilní žebřík a hurá do toho.
  • Když už se do umývání oken pustíte, tak se vším všudy. Prvně si proto otřete stěny a strop od prachu a pavučin a následně umyjte parapety.
  • Rámy umyjte vlhkým hadříkem či utěrkou, kterou namočíte do vody s jemným saponátem (pozor, nepoužívejte abrazivní prostředky).
  • Skla následně umyjeme z obou stran. Ideální je použít stěrku, na kterou nasadíme návlek z mikrovlákna. Ten namočíte do vody s přípravkem na mytí oken, kam můžeme přidat trochu octu. Ocet funguje jako přirozený odmašťovač a také leštidlo. Pro dokonalý výsledek beze šmouh můžete použít také takzvaný vysavač na okna, který z okna vysaje všechnu vodu a zanechá je zářivě čistá. Je velmi pravděpodobné, že po použití vysavače už nebudete muset okna nikterak leštit. Jestliže tedy není mytí oken Vaší nejoblíbenější domácí prací, s vysavačem na okna Vás to jistě začne bavit. 

 

clanek_004

Rolety Fexi vhodné nejen na léto

Obzvláště během letních dnů, kdy dokáží být sluneční paprsky opravdu velmi ostré, je výběr vhodné stínicí techniky skutečně důležitý. Rolety Den a noc Fexi jsou minimalistické, elegantní, nadčasové, bezpečné, cenově snadno dostupné a oceníte je po celý rok. Vyrobeny jsou výhradně z prvotřídních materiálů a do interiéru Vašeho domu skvěle zapadnou díky pestré nabídce jedinečných barev.

To, proč si rolety Fexi především pořizujete, je možnost plynulé regulace světla v jakémkoliv interiéru. Jelikož se rolety opravdu velmi snadno ovládají, regulace světla se rázem stane otázkou chvilky. Rolety Fexi však nabízejí mnohem víc, než je vytvoření ideálních světelných podmínek v interiéru. 

  • Izolace – díky svým dvěma vrstvám jsou rolety Den a noc Fexi ideální variantou, jak můžete ochránit svůj dům před ostrým sluncem a horkými letními dny. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo mezi jejich dvěma vrstvami znamená, že Vám pomohou snížit účty za energii, protože mohou zadržovat teplo v zimě, a naopak odrážet teplo v létě.
  • Stín – v létě jsme jistě všichni často vděční za trochu stínu. Zvláště pak tehdy, když jsme byli vystaveni teplu po celý den. Vytvořte si proto i Vy doma ideální množství stínu pomocí jednoduše ovladatelných rolet Fexi. 
  • Soukromí a atmosféra – zároveň Vám také mohou rolety Fexi během celého roku poskytnout dostatek soukromí, pokud okna Vašeho domu směřují například do rušné ulice, a skvěle tak v daném interiéru dotvořit právě atmosféru, po které toužíte.

Kontaktujte nás a nechte si zaslat až 8 vzorků zdarma

Jestliže tedy i Vy zvažujete, že si s blížícím se létem rolety Fexi pořídíte, nechte si nejprve zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ty správné přímo z pohodlí svého domova. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak. Proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás.