Nejlepší jarní nápady na ozdobení domova

Po dlouhé a pochmurné zimě začíná být ve vzduchu opět cítit jaro. Při cestě do práce už je vidět, večer se stmívá čím dál později, příroda se začíná probouzet a zdobí se. Jak si jarní náladu vnést snadno a jednoduše i do svého domova a jak vám s tím mohou pomoci námi nabízené rolety Den a noc? 

pradelni-kos-a-ruze-ve-vaze

Na toto období se zřejmě tešila většina z nás. Zima se pomalu chýlí ke svému konci a začíná přicházet dlouho očekávané jaro. Těšení na něj si nyní navíc můžete zkrátit drobnou výzdobou interiéru, která Vám nezabere příliš času ani nestojí mnoho peněz, ale přitom působí velmi efektivně. 

Jaro u Vás doma

Jak je tedy možné vnést kousek jara i do svého domova? Možností je mnoho, stačí si pouze vybrat. 

loznice-s-kvetinami

Začněte úklidem

Konec zimy a začátek jara je spojován s novotou a čistotou. Jestli ještě máte na policích vánoční dekorace, už je opravdu čas je schovat do krabice a odnést na půdu. A když už v tom budete, naplánujte si na jeden víkend jarní úklid.. Všechny kouty vyluxovat, zbavit se pavučin, utřít prach a samozřejmě také umýt okna. Po zimě se to opravdu hodí. Pokud máte na oknech rolety Den a noc, víte, že je velmi snadné je tu chvíli sundat, umýt okno, a zase je zpátky nasadit. Do takto uklizené a čisté domácnosti se pak jarní dekorace budou pěkně usazovat.

Kdy už jsme u čistoty, ta se dá vyjádřit i vůní. Můžete klidně zapálit voňavou svíčku nebo kápnout do aroma lampy nějaký éterickým olej. Nejlépe s vůní květin. Veškeré textilní doplňky jako polštářky na pohovce, deky, záclony, ubrusy a prostírání slaďte do jarních barev. Oblíbené odstíny jsou zelené, žluté, oranžové, růžové nebo lehce fialové. Když je doplníte šedou a zářivě bílou, které se hodí ke všemu, nemůžete udělat chybu. Uvidíte, jak jaro vstoupí k vám domů. Dbejte i na výběr materiálů. Těžké deky a masivní závěsy na oknech by jarní náladu určitě nevytvořily. 

Pořiďte si rolety Den a noc od Fexi

Jelikož je jaro symbolem slunce, světla a života, rozhodně byste měli co možná nejvíce denního světla vpustit i do interiéru svého domu. Jarní sluneční paprsky vdechnou Vašemu domovu nový život, nádherně ho rozzáří a vytvoří v něm velice příjemnou atmosféru, která je pro tyto měsíce typická. A právě s ideálními světelnými podmínkami u Vás doma Vám mohou skvěle pomoci rolety Fexi

Rolety Den a noc od Fexi jsou jednou z nejlepších možností, jak regulovat světlo v interiéru, která je zároveň elegantní, nadčasová, minimalistická a decentní. Do interiéru propouští pouze požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Velice snadno se ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů. Díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru. A to i do toho jarního. 

kvetiny-a-svicka-na-stolku

Nezapomeňte na jarní květiny

Jen máloco dokáže vdechnou do interiéru pocit jara tak, jako jarní květiny. MDŽ je takový klasický den v roce, kdy snad každý zamíří do květinářství. Ale není nutné čekat na nějakou výjimečnou příležitost, abychom si mohli dovolit potěšení z čerstvých květin. Půjdete-li tedy příště okolo květinářství, rozhodně si domů nějaký hyacint, tulipán nebo brambořík pořiďte. Nejen, že ve Vašem domově bude krásně vypadat, ale navíc ho také příjemně provoní. 

A pokud máte to štěstí, že žijete v domku se zahradou, můžete se po jarních květinách porozhlédnout přímo tam. Zřejmě už tam na Vás budou čekat první narcisky, bledule či fialky

Rozhodně se ale nemusíte vyhýbat ani umělým květinám. Většinou jsou na první pohled od těch živých téměř k nerozeznání a zároveň se u nich nemusíte obávat, že Vám zvadnou. Pouze se budete muset obejít bez jejich vůně. Jarní atmosféru u Vás doma Vám pomůže naladit i čerstvá zeleň, například tedy vysetá pšenice nebo ječmen.

Dejte prostor vzdušným látkám

Jaro je zároveň ideální čas na odložení těžkých přehozů z umělé kožešiny, tkaných přikrývek a chlupatých polštářů a jejich výměnu za jemnější materiály, jako je například bavlna, hedvábí nebo len. Interiér Vašeho domu tak bude působit daleko více vzdušnějším a svěžejším dojmem

Využijte nové dekorace

Vpusťte do svého domu nádech jara také pomocí bytových dekorací. Mezi nejoblíbenější doplňky se řadí především jarní květiny nebo předměty s mláďaty zvířat, motýli či různé barevné stužky. S příchodem Velikonoc se pak může jednat také o dekorace s touto tematikou. 

Vsaďte na jarní odstíny

Ať už budete do svého interiéru momentálně pořizovat cokoliv, vždy dávejte přednost především jarním barvám, které celý interiér příjemně rozveselí. Opomíjet byste pak obzvláště neměli růžové, zelené, oranžové či žluté odstíny

Pokud se navíc rozhodnete pořídit si nové rolety od Fexi, tak i ty si u nás můžete zakoupit v jarních barvách. Jak už jsme zmiňovali výše, škála barev našich rolet je skutečně velmi bohatá a ten pravý odstín si pro svůj domov vybere skutečně každý

koupelna-s-roletami-den-a-noc

Rolety Fexi v jarních barvách

Co se týče designu látek rolet Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. Ovšem i blackout látky Vám na našich stránkách nabízíme ve světlejších odstínech, aby si ty své pravé pro svůj domov vybral skutečně každý.

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. 

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat.

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemné regulaci denního světla a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Konkrétně si rolety Fexi můžete pořídit například ve světle růžové, oranžové, žluté, zelené či fialové barvě, které jsou pro jaro naprosto typické.     

A jestliže si náhodou nebudete během výběru nových jarních rolet vědět s čímkoliv rady, můžete nás kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin.