Navoďte si norskou pohodu - rolety Den a noc v barvě imitace dřeva

Ne nadarmo se Norové a Dánové řadí mezi nejšťastnější národy. Jedním z faktorů, proč tomu tak je, je zřejmě skutečnost, že žijí v souladu s přírodou. Jaký vliv může mít příroda na naši psychiku, jak vytvořit skutečně pohodový interiér inspirovaný norskými zvyky a jak Vám v tom mohou pomoci rolety Fexi?

clanek_001

Šťastný život díky Koselig

Není pochyb o tom, že šťastný život začíná doma. A přesně to si myslí i Norové. Právě proto vynalezli mnoho způsobů, jak učinit život Koselig – pohodlným, příjemným, relaxačním a prostě takovým, aby se v něm člověk cítil skutečně dobře.

Koselig je pro Nory něco, jako je Hygge pro Dány. Recept na takový interiér přitom není nikterak složitý. Jde především o to, abyste se v něm Vy sami cítili skutečně dobře. Pomoci k tomu mohou především světlé barvy a přírodní materiály, mezi nimiž vždy dominuje dřevo

Jak tedy do svého domu zavést Koselig? Je to opravdu jednoduché. Uspořádejte své bydlení tak, aby vybízelo ke společným činnostem a chvilkám odpočinku s Vaší rodinou a nejbližšími. 

clanek_002

Hygge u Vás doma 

Jak už bylo zmíněno, Koselig je pro Nory to stejné, co pro Dány Hygge. Co Hygge představuje? 

Hygge podstatě zahrnuje vše, co se týká příjemných pocitů. Může to být odpolední šálek horké a voňavé kávy, příjemný večer s přáteli, dechberoucí okamžiky na vysněné dovolené nebo jedinečné chvilky, kdy se na chvíli ponoříte sami do sebe, a prostě si jen tak užíváte života. 

K hygge stylu patří třeba i oblíbené filmy, útulná atmosféra v pohodlném domácím oblečení nebo například bytové dekorace, které v nás vzbuzují příjemné pocity. Zkrátka vše, co v nás vyvolává pocit skutečného štěstí, lze nazvat hygge.

K tomu, abyste si doma vytvořili pravou atmosféru hygge, toho příliš nepotřebujete. 

K navození domáckého pocitu pohody postačí i jen několik málo věcí. Mezi nimi by však rozhodně neměly chybět například svíčky, které svým jasným světlem zútulní každý prostor. Dále se pak o příjemný pocit jednoduše postarají také heboučké deky a přehozy.

Hygge je absolutním trendem i v oblasti dekorací a bytového designu. Což rozhodně není žádným překvapením. Bydlení je v Dánsku nedílnou a velmi důležitou součástí životního stylu.

K útulné atmosféře přispívá především nostalgicky působící styl, jako je především ten klasický venkovský. Pro tuto kulturu bydlení je charakteristická spousta světlého dřeva, nepřímé osvětlení a jemné přírodní barvy.

Jednotlivé kusy nábytku ve venkovském stylu nebo dekorační předměty působí po boku moderního zařízení obzvlášť útulně. Díky tomu může tento idylický styl, který je úzce propojen s blahodárnou přírodou, přetvořit i dříve chladně působící bytové prostory či venkovská stavení na skutečnou oázu klidu a štěstí.

clanek_003

Vliv přírodních materiálu na lidskou psychiku

Když je řeč o nábytku a doplňcích z přírodních materiálů, je důležité zmínit také to, že je vědecky prokázáno, že právě pobyt v přírodě dokáže velmi příznivě ovlivňovat lidský organismus. Kolik času ovšem v přírodě reálně trávíme? Spojení s krajinou lidem v dnešní době skutečně chybí. Lidské tělo přitom vnímá i to, kdy mu je kontakt s přírodou zajištěn i zprostředkovaně. Tedy i tehdy, pokud se v přírodě přímo nenachází, ale je obklopeno věcmi z přírodních materiálů. Pořízení přírodních doplňků nebo doplňků, které vypadají, že jsou z přírodních materiálů vytvořeny, je pro šťastný život tedy opravdu klíčové. 

clanek_004

Rolety Den a noc v barvě imitace dřeva

A právě i rolety Den a noc Fexi Vám mohou s navozením skvělé atmosféry u Vás doma jednoduše pomoci. Nejen, že vytvoří ideální světelné podmínky, ale zároveň si je můžete pořídit i v barvě imitace dřeva, která evokuje přírodu

Rolety Den a noc Fexi představují nadčasovou a cenově dostupnou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit, a zároveň se dá během chvilky prakticky zcela zatemnit. 

Rolety Fexi se velice snadno ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a díky široké nabídce barev se skvěle hodí do každého interiéru a lze v ní nalézt i takové odstíny, které evokují dřevo

Co se týče průhlednosti látek rolet Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte Blackout rolety. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. Ovšem i blackout látky Vám na našich stránkách nabízíme ve světlejších odstínech, aby si ty pravé pro svůj domov vybral skutečně každý.

Konkrétní odstín pak vybírejte především dle svých požadavků. Co se týče našich rolet, nabídka je skutečně velmi pestrá. Kromě odstínu kaštan či eben si můžete pořídit rolety v barvě lískový oříšek, tmavě hnědá třešeň nebo světle hnědá jabloň.

Kam se hodí světlejší rolety?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se rolety ve světlejších barvách imitace dřeva hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Kam se hodí tmavší rolety? 

Naopak tmavší odstíny se hodí zejména do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. A právě díky tomu jsou tmavé rolety vhodné do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Vzorky zdarma pro lepší představu

A pokud si nebudete jisti, jaké rolety Fexi pořídit, nechte si domů zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v interiéru působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

A jestliže byste si náhodou během výběru nových rolet nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.