Máte rádi černou? Nebojte se ji zakomponovat do interiéru s pomocí rolet Fexi

Černá se dlouhodobě řadí mezi nejpopulárnější barvy vůbec. A i když se ve spojení s interiérovým designem jedná o méně tradiční odstín, pokud ji máte rádi, nebojte se ji do svého domova zakomponovat. Jak na to a jak Vám v tom mohou pomoci námi nabízené rolety Fexi? 

Na někoho může působit příliš ponuře, v někom může vyvolávat smutek, a někdo ji naopak přímo zbožňuje. Pokud se černá barva řadí mezi Vaše oblíbené, zkuste ji v rozumné míře vnést i do svého domova. 

clanek_001

Černá barva jako nestárnoucí klasika

Ženy většinou milují černou barvu z toho důvodu, že opticky zeštíhluje. To je důvod, proč ji tak rády volí do svých šatníků. I když tedy byla v minulosti černá barva považována za jakési synonymum temnoty, dnes se řadí mezi nejvíce módní barvu vůbec. 

Bavíme-li se o černé barvě, z fyzikálního hlediska ji vlastně ani nelze tak úplně nazývat barvou. Černá totiž vzniká pohlcením světla. A kde tedy není světlo, nemůže být ani barva. To je ovšem možná právě ten důvod, proč je tak oblíbená, a zároveň budí mnoho rozpaků

V moderní společnosti je černá barva vnímána jako elegantní a prestižní. Pouze je třeba pamatovat, že nic se nemá přehánět. A s černou barvou to platí dvojnásob. 

Jak vnést černou barvu do interiéru svého domova?

Jistě se najdou tací, kteří Vás budou od využití černé barvy v interiéru odrazovat, protože se jedná o lehce výstřední barvu, která nezůstává bez povšimnutí. Nenechte se ovšem zviklat, protože černá dokáže v interiéru působit opravdu skvěle. Možná tomu neuvěříte, dokud to Vy sami nevyzkoušíte. 

Způsobů, jak můžete vnést černou barvu do svého obývacího pokoje, je navíc nespočet. Vsadit můžete na nejrůznější černé doplňky, nábytek, černou výmalbu či například i na černé rolety Den a noc Fexi

clanek_002

Černé rolety Den a noc Fexi

Jednou z největších výhod rolet Den a noc Fexi je, že jsou k dostání ve skutečně pestré barevné škále, a snadno si tak mezi nimi ty pravé pro svůj domov vybere úplně každý. Ať už tedy hledáte jakýkoliv odstín, u nás ten vysněný zaručeně najdete. 

Rolety Den a noc Fexi představují minimalistickou, elegantní a nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Je vyrobena z prvotřídních materiálů a skvěle se hodí do každého interiéru. 

Pokud tedy i Vy hledáte jedinečné tmavé rolety, u nás si je můžete pořídit například v odstínu černý dub či Origin černá

clanek_003

Černá výmalba 

Skvěle může v interiéru fungovat také černá výmalba. Rozhodně tedy není dobré vsadit na černou barvu pro všechny stěny v místnosti. Takový pokoj by skutečně mohl působit až příliš depresivně. Pokud ovšem světlejší místnost s pár černými doplňky ozvláštníte o jednu černou zeď, chybu rozhodně neuděláte. 

clanek_004

Černý nábytek či doplňky

Jestliže jsou na Vás černé stěny až příliš extravagantní, můžete méně nápadný interiér pouze doplnit o několik černých doplňků, jako jsou černé povlaky na polštáře, černé rámečky na fotky nebo černé květináče

Nebojíte-li se dát prostor i větším prvkům v černém odstínu, ideální je černý nábytek. Černé skříně, komody a police jsou totiž poslední dobou skutečně velkým hitem. 

clanek_005

Jak vhodně kombinovat černou barvu? 

A je-li řeč o černé barvě, která je sama o sobě velmi výrazná, je třeba myslet především na kombinaci této barvy s dalšími odstíny, aby výsledný dojem z celého interiéru byl co nejlepší, a nepůsobil lacině či kýčovitě. 

Existuje však velmi jednoduchý způsob, jak ve svém domě můžete snadno vytvořit vyváženou kombinaci barev, ze které budete nadšeni. Jedná se o pravidlo 60-30-10

Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem. Zkrátka vybrané barvy bychom měli kombinovat v poměru 6:3:1.

Největší podíl v místnosti by měla mít barva tvořící jakési „hlavní pozadí”. Je tedy vhodné aplikovat ji na větší plochy, jako jsou například stěny, koberce, pohovka nebo velké kusy nábytku.

Sekundární barvě bychom měli věnovat zhruba poloviční množství prostoru než již zmiňované barvě hlavní. Vhodné je zvolit takový odstín, který dominantní barvu podpoří, ale zároveň sám vynikne. Použít ho můžeme například na závěsy, jednotlivé kusy menšího nábytku nebo židle.

Poslední barvu použijeme v nejmenším množství jako hravý akcent, který místnosti dodá jedinečný a originální šmrnc. Tato barva by se měla ideálně objevit na detailech, jako jsou polštáře, umělecké předměty či drobné dekorace.

S jakými odstíny kombinovat černou? 

Co se týče konkrétně černé barvy, skvěle funguje například s lahvově zelenou, šedou či béžovou

Dáváte-li ovšem přednost klasice, bíločernou kombinací nemůžete nikdy nic pokazit. 

clanek_006

Nechte si zaslat vzorky rolet až k Vám domů zcela zdarma

A jestliže si nejste jisti, jaké černé rolety Den a noc Fexi zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v obývacím pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém obýváku. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

A jestliže byste si náhodou během výběru nových rolet Den a noc Fexi nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.