Léto je tady! Pusťte se do výběru vhodných rolet

Horké letní dny jsou stále tady, a tak možná i Vy řešíte, jak v interiéru svého domova snadno a jednoduše zachovat příjemný chládek. Zkuste vsadit na rolety Den a noc Fexi, jenž Vám mohou s vhodným zastíněním interiéru nejen během léta skvěle pomoci. 

Během letních dnů, kdy dokáží být sluneční paprsky opravdu velmi ostré, je správné zastínění interiéru skutečně důležité. Jestliže vsadíte na rolety Fexi, máte vyhráno! V čem jsou tyto rolety tak výjimečné a proč stojí za to si je pořídit?

clanek_001

Rolety Den a noc Fexi

Rolety Den a noc Fexi jsou v jistých ohledech podobné klasickým roletám – látka se vysouvá a zasouvá do kazety, která bývá umístěna nad oknem. Regulaci příchozího světla tedy zajišťuje látka různých vzorů, barev a průsvitnosti. Tato látka nevisí volně ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc by Vám rovněž mohly připomínat běžné žaluzie. Stejně jako žaluzie se totiž i rolety Den a noc Fexi skládají z jednotlivých „lamel“. I princip fungování je u obou těchto variant zastínění velmi podobný. Jednoduše se totiž můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru, a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak ke stažení až dolů a okno zakrýt. 

I přesto však rozdíly mezi žaluziemi a roletami Den a noc existují. Při stažených žaluziích regulujete průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou dovolíme světlu procházet.

Samotná látka na roletách Den a noc je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů

První je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nebrání. Druhý pruh je neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. 

Rolety Fexi se velice snadno ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a díky bohaté nabídce barev a vzorů se skvěle hodí do každého prostoru. Jedná se zkrátka o elegantní, minimalistický, bezpečný, funkční a jednoduchý způsob regulace světla vhodný do každého interiéru za velmi příznivé ceny.  

Co se týče průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete snadno dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte Blackout rolety

clanek_002

Rolety Fexi v létě obzvlášť oceníte

A právě díky svým dvěma vrstvám jsou rolety Den a noc Fexi ideální variantou, pomocí které můžete ochránit svůj dům před ostrým sluncem. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo mezi jejich dvěma vrstvami znamená, že Váš domov před teplem chrání skutečně efektivně. 

  • Izolace – díky svým dvěma vrstvám jsou rolety Den a noc Fexi ideální variantou, jak můžete ochránit svůj dům před ostrým sluncem a horkými letními dny. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo pomáhá snížit účty za energii, protože mohou zadržovat teplo v zimě, a naopak odrážet teplo v létě.
  • Stín – v létě jsme jistě všichni často vděční za trochu stínu. Zvláště pak tehdy, když jsme byli vystaveni teplu po celý den. Vytvořte si proto i Vy doma ideální množství stínu pomocí jednoduše ovladatelných rolet Fexi. 

Další výhody rolet Den a noc Fexi

Jaké další nesporné výhody u rolet Fexi zaručeně oceníte?

Ovládání a upevnění rolet

Co se týče upevnění, rolety Den a noc Fexi Vám nabízíme ve 3 typech kazet, které přináší 5 způsobů upevnění. Mezi ten vůbec nejoblíbenější způsob se řadí jednoduché zavěšení rolety na okno. Zvolit ovšem můžete také vrtání kazety do okna, stropu či zdi. 

A jelikož i na detailech záleží, tak je dobré vyladit výběr rolet až do samého konce. A to konkrétně vhodným výběrem správné barvy, typu a strany mechanismu pro ovládání. Volit můžete ze dvou způsobů ovládání a tří barevných variací. Konkrétně tedy můžete vybírat mezi klasickým řetízkem a elektrickými roletami. Záleží pouze na Vás, čemu dáte přednost. Barvu mechanismu volte vždy dle barvy Vašeho okna nebo zdi. V naší nabídce Vám mechanismy nabízíme v barvě bílé, hnědé a stříbrné

Čištění a údržba

Obzvláště ženy při výběru rolet jistě zajímá, jak náročná bude jejich údržba. Dámy, ničeho se nebojte. Údržba a čištění rolet Fexi není nic náročného. Drobné znečištění lze vyčistit i bez demontáže rolet pomocí suchého či vlhkého hadříku nebo můžete k čištění rolet použít vysavač

Bezpečnost na prvním místě 

Jestliže pořizujete rolety do domácnosti, kde žijí děti nebo domácí mazlíčci, tak byste měli myslet především na bezpečnost. Největší riziko mohou pro děti i zvířata představovat řetízky pro ovládání rolet. 

Jednou z variant je tedy pořízení kratšího řetízku pro ovládání, na které by Vaše dítě nedosáhlo. Požadavek na kratší řetízek můžete snadno připsat do poznámky ve třetím kroku objednávky. 

Opačné řešení si žádá situace, pokud plánujete pořídit nové rolety do pokojíčku pro dítě, které je již dokáže samo bezpečně ovládat. V tu chvíli je důležité, aby dítě na řetízek snadno dosáhlo. Pokud by byl řetízek příliš krátký a dítě by na něj nedosáhlo, rázem by se pro něj mohly stát nebezpečné všechny židle a stoličky, které by používalo k vyvýšení. 

Výhodou je, že si můžete vhodnou délku řetízku kdykoliv doobjednat. Jak tedy bude Vaše dítě růst, můžete snadno přikupovat nové řetízky s vyhovující délkou. 

Předejít všem neštěstím, která jsou spojená s ovládacím řetízkem, můžete také pomocí bezpečnostní kladky, jež zabraňuje volnému pohybu řetízku a vytvoření smyčky. Kladku lze přilepit nebo navrtat na okno či do zdi. Bezpečností kladky jsou součástí všech rolet. 

Pokud se chcete ovládacímu řetízku úplně vyhnout, můžete vsadit na elektrické rolety s dálkovým ovládáním

clanek_003

Nechte si zdarma zaslat vzorky rolet nebo nás kontaktujte

A jestliže si nejste jisti, jaké konkrétní rolety Den a noc si pořídit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo u Vás doma. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak. Proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás. 

Jak dále je možné byt před horkem ochránit? 

Na závěr Vám přinášíme 5 praktických rad, jak můžete snadno a jednoduše během horkých letních dnů ochladit Vás domov

 

  • Během dne zbytečně neotvírejte okna.
  • Větrejte výhradně brzy ráno a v noci.
  • Snažte se okna maximálně zatemnit vhodným typem zastínění. 
  • Pozor na elektroniku a spotřebiče (TV, žehlička, varná deska počítač), které mohou být nežádoucím zdrojem tepla.
  • Rozvěste po místnostech vlhké ručníky.