Jaro v interiéru

Po dlouhé zimě je tady opět jaro! Slunce nabírá na síle a dny se prodlužují. Jarní svěžest a radost by neměla chybět ani v našich interiérech. Rozjasněte svůj domov barvami, zábavnými dekoracemi a květinami. Inspirujte se našimi tipy na oživení interiéru.

Tulipány ve váze na stole

Bez květin to nejde

Čerstvě nařezané květiny nesmí v jarním interiéru chybět. Právě ony jsou tím, co mu dodá podobu rozkvetlého jara. Za hlavní posly tohoto ročního období jsou považovány sněženky a bledule. Ty se však do interiéru nehodí. Rychle vám uvadnou a sněženka je navíc chráněná rostlina. Je však spousta dalších jarních květin, se kterými můžeme v interiéru čarovat.

Pokud už máte vykvetlé rostliny v květináčích, stačí je ozdobit barevnou stuhou nebo přidat pěknou ozdobu na špejli. Z řezaných květin jsou pro jaro typické gerbery, narcisy, tulipány nebo hyacinty. Mnoho z nich najdete kvést volně v přírodě. Na stůl do vázy můžete dát také různé větvičky. Interiér krásně rozzáří například zlatý déšť a použít můžete také kočičky nebo jiné zelené větvičky. Pro větší a barevnější efekt dejte květiny do hravé a originální vázy.

kuchyňská lavice

 

Závěsy a záclony

Těžké závěsy a záclony vyměňte za nové. Měly by být jemnější, lehčí a průsvitnější, aby propustily dostatek světla. Zvolte třeba květinové a rostlinné motivy. Bát se nemusíte ani barev. Pokud vás závěsy a záclony omrzely, můžete zvolit také praktické rolety Den a noc. Najdete je u nás v mnoha barevných odstínech a provedeních. Interiér ozvláštní a jsou hlavně velmi praktické a snadné na údržbu. 

Povlečení

Velkou parádu dokáže udělat také změna povlečení. Opět bychom měli zvolit světlejší barvy. Nejlépe bílé, krémové nebo třeba žluté. Povlečení by mělo být lehčí a vzdušnější. Motivy vybírejte květinové, rostlinné nebo třeba s drobným ptactvem.

ložnice

Barvy

Hrajte si s barvami. Jarní interiér by měl působit světlým a vzdušným dojmem. K jaru se nejvíce hodí jemné pastelové tóny, odstíny světle zelené a žluté. Vyvolají v nás veselejší náladu a dodají nám energii. 

zákoutí v kuchyni

Drobné dekorace

Jestliže nechcete do jarní proměny investovat mnoho peněz ani času, využijte pouze drobné dekorace. I ty pomohou interiér krásně osvěžit. Pořídit můžete třeba novou lampičku, prostírání, vázu, polštářky a další.

Vyzdobte si interiér třeba ručně vyráběnými dekoracemi. Z březových větviček se dají splétat krásné věnce nebo třeba hnízdečka. Zasadit můžete také jarní travičku. Natrhané větvičky kočiček nebo zlatého deště nezapomeňte ozdobit různými stuhami. Fantazii se meze nekladou.

velikonoční dekorace

Přejeme krásné jaro!