Jak vnést moderní vzhled do Vašeho zastaralého domova

Sníte o nádherném a moderním domově, ve kterém se budete cítit maximálně šťastní? Přinášíme Vám několik tipů, jak toho můžete snadno a rychle dosáhnout i bez větších investic.

Pořízení nového domu či rozsáhlá rekonstrukce může stát opravdu velké peníze. Váš dům přitom může vypadat moderně a stylově i bez větších úprav. Občas stačí dům pouze důkladně uklidit, vyházet několik nepotřebných věcí, vymalovat nebo si například pořídit nové rolety Fexi. Přesvědčte se sami. 

clanek_001

  1. Odstraňte z domova přebytečné věci

    Aby Váš domov působil moderně a dle nejnovějších trendů, je v první řadě zapotřebí zbavit ho všech zbytečných a nepotřebných věcí.

    Vyhoďte ze svého domu vše, co již dávno nepotřebujete. Zbavte se všeho, co Vám doma překáží a zabírá místo. Soustředit se přitom nemusíte pouze na věci viditelné na první pohled. Důkladnou čistku můžete dopřát také svému šatníku či spíži. 

    Takto precizně vyčištěný domov bude rázem působit daleko více atraktivnějším dojmem, a zároveň se Vám v něm bude daleko pohodlněji žít.

    Jak zaplnit prázdné místo?

    Snažte se prázdná místa po vyřazených předmětech ihned nezaplnit zbytečnostmi. Pokud Vám ovšem doma vzniklo více volného prostoru, máme pro Vás několik tipů, jak můžete svůj domov snadno a stylově vyzdobit i bez větších investic

    Za nové dekorace do domácnosti nemusíte nutně utrácet přehnané částky. Nové moderní dekorace do svého domova můžete pořídit v nejrůznějších slevách, kterých jsou plné kamenné i internetové obchody. Díky takovým slevám si snadno můžete pořídit svou oblíbenou dekoraci i za výrazně nižší cenu. 

    Kromě výhodných slev a akcí, které probíhají v obchodech i na internetu, můžete při pořizování nových bytových doplňků vyzkoušet také nákupy v bazarech a na bleším trhu.

    I na těchto místech se totiž dá sehnat nespočet krásných věcí, které kolikrát vypadají jako nové. 

    Pokud ovšem nechcete za dekorace a výzdobu do Vašeho domu utratit opravdu ani korunu, tak i pro Vás máme skvělý tip. Vsaďte na osobní předměty

    Všichni máme bezpochyby doma nějakou tu dekoraci či svíčku, kterou jsme dostali od někoho blízkého, nebo například mušle, které jsme si přivezli z dovolené od moře. A právě všechny tyto věci mohou skvěle posloužit k výzdobě Vašeho domu. 

    Vystavit si bezpochyby můžete i všemožné medaile, trofeje či poháry, které vyhrály Vaše děti nebo například i Vy sami. I takové předměty dodají Vašemu domovu jedinečnou atmosféru, krásně ho vyzdobí, a přitom nestojí ani korunu. 

  2. Pořádně dům ukliďte

    Každý prostor působí daleko lepším dojmem, pokud je čistý

    Jestliže jste tedy důkladný úklid svého domu poslední dobou spíše odkládali, teď nastal ten správný čas to napravit. Obzvláště tyto pochmurné zimní dny jsou k takových dlouhým úklidům jako stvořené. 

    clanek_002

  3. Vyměňte tapety a vymalujte zdi

    Pokud chcete interiéru svého domu vdechnout nový život, odstraňte staré tapety a vymalujte ho

    Odstraněním tapet a vymalováním interiéru Vašeho domu docílíte, že se Vám v něm bude daleko lépe dýchat a dojem z celého prostoru bude daleko čistší. 

    Pokud tedy budete vybírat novou výmalbu či tapetu, dávejte přednost spíše světlejším tónům. Ty Váš domov udělají opticky mnohem prostornější. Dále také upřednostňujte spíše neutrální odstíny, se kterými následně daleko snadněji zkombinujete vybavení domu. A je-li řeč o výmalbě, je třeba myslet především na kombinaci jednotlivých barev, které mohou naše pocity ovlivnit daleko více, než by se na první pohled mohlo zdát.

    Existuje však jednoduchý způsob, jak ve svém domě můžete snadno vytvořit vyváženou paletu barev. Jedná se o pravidlo 60-30-10

    Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva nebo textura a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem. Zkrátka vybrané barvy bychom měli kombinovat v poměru 6:3:1.

    Největší podíl v místnosti by měla mít barva tvořící jakési „hlavní pozadí”. Je tedy vhodné aplikovat ji na větší plochy, jako jsou například stěny, koberce, pohovka nebo velké kusy nábytku.

    Sekundární barvě bychom měli věnovat zhruba poloviční množství prostoru než již zmiňované barvě hlavní. Vhodné je zvolit takový odstín, který dominantní barvu podpoří, ale zároveň sám vynikne. Použít ho můžeme například na závěsy, jednotlivé kusy menšího nábytku nebo židle.

    Poslední barvu použijeme v nejmenším množství jako hravý akcent, který místnosti dodá jedinečný a originální šmrnc. Tato barva by se měla ideálně objevit na detailech, jako jsou polštáře, umělecké předměty či drobné dekorace.

  4. Nezapomínejte na osvětlení 

    Základem každého moderního interiéru je světlo. Velké množství světla. To je také důvod, proč má většina nových domů velká okna. Vy tedy rozhodně nyní nemusíte měnit svá okna, naprosto bude stačit, pokud do interiéru svého domu pořídíte dostatečné množství nejrůznějšího osvětlení

    Kromě běžného osvětlení, jako jsou například lampičky, bodová světla či světelné řetězy, nezapomínejte ani na světlo svíček, které Váš domov nádherně zútulní.

    S vytvořením dokonalé světelné atmosféry u Vás doma Vám kromě světelných zdrojů mohou pomoci také námi nabízené rolety Den a noc od Fexi. Právě rolety Fexi totiž dokáží do Vašeho domu propustit přesně tolik světla, kolik potřebujete.

  5. Pořiďte si rolety Den a noc Fexi

    Kromě toho, že Vám rolety Den a noc od Fexi pomohou s vytvořením dokonalých světelných podmínek u Vás doma, zároveň také dodají Vašim oknům nový vzhled, eleganci a styl.

    Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru

    Jedná se zkrátka o elegantní, minimalistický, bezpečný, funkční a jednoduchý způsob regulace světla vhodný do každého interiéru za velmi příznivé ceny.  

Jaké rolety si pořídit? 

Samotná látka na roletách Den a noc Fexi je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů

První je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nebrání. Druhý pruh je neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. Co se týče průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete

Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavších odstínů a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice či dětského pokoje? 

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že zatemňující látka nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Naopak blackout látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Jak už bylo výše zmíněno, tyto látky nemají schopnost zatemnit místnost na 100 %, ale míra jejich zastínění je opravdu velmi přijatelná. Je totiž dobré si uvědomit, že se ještě stále jedná o rolety, které jsou přidělány na okně, 100% míru zatemnění tedy ani nelze očekávat. 

A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou blackout rolety Den a noc vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

A pokud byste si během výběru nových rolet náhodou nebyli s čímkoliv jisti, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Rádi Vám se vším poradíme.