Jak u nás balíme rolety

Kolikrát se vám stalo, že jste z nějakého e-shopu objednali zboží, a to dorazilo poškozené? To je velká nepříjemnost. Slušný prodejce vám samozřejmě poškozený kus vymění. Nelze se ale hlásit k odpovědnosti, pokud je poškození způsobené přepravou. Nad tím totiž výrobce nemá žádnou moc.

Pokud při přebírání zásilky zjistíte, že je obal porušený, a máte podezření, že by mohlo dojít i k poškození rolety uvnitř, zásilku si nepřebírejte. Jinak pak jen těžko dokazujete, že jste zboží nepoškodili sami neodbornou a nešetrnou manipulací.

FEXI se snaží tyto sporné situace aktivně řešit s přepravcem. Pokud objevíte poškozený díl, vyměníme jej. Je-li ale zničena celá zásilka, činíme odpovědným dopravce. Vám pak náleží buď nové zboží, či vrácení peněz.

Ve FEXI každou objednávku pečlivě ručně zabalíme do několika vrstev, abychom zásilku co nejvíce ochránili při přepravě.

A jak přesně to vlastně děláme?

  1. Namotané rolety nejprve pevně obtočíme úzkou stretch folií, aby se nerozmotaly.
  2. Na celofán nalepíme štítek, na kterém je popsáno, o jakou roletu jde. Ještě, než ji začnete rozbalovat, už rovnou víte, o jakou konkrétně roletu jde.
  3. Pokud objednáváte více kusů rolet, dají se většinou dvě k sobě. Tvoří tak pevnější těleso, které je při přepravě méně náchylné na poškození.
  4. To celé pak důkladně zajistíme bublinkovou fólií s důrazem na konce rolety a případný náraz.
  5. Celý balíček opět omotáme stretch folií, aby bublinková folie držela na místě.
  6. K roletě pak přidáme návod k montáži a slevové kupóny. Ty můžete rozdat v rodině nebo využít na další nákup.
  7. Takto zabalená roleta nebo rolety se dají do pevného plastového rukávu, který se hermeticky uzavře. Vše je tedy vodotěsné – už se nám stalo, že balíky nechal dopravce ležet na dešti. Kartonová přepravní krabice se mohla trochu rozmočit, ale na zabalené rolety to žádný vliv nemělo.
  8. K roletám v rukávu přidáme díly pro montáž a také se hermeticky uzavřou. Díly jsou v jiném oddíle rukávu než samotné rolety. Opět tím minimalizujeme vzájemné otírání při pohybu.
  9. Nakonec všechno vložíme do pevné kartonové krabice, kterou dle potřeby ještě vysteleme bublinkovou fólií, aby se obsah zbytečně neposouval v krabici.
  10. Nakonec na krabici už jen nalepíme nálepku FEXI s číslem vaší objednávky a nálepku s adresou pro dopravce.

Proč balíme tak komplikovaně? Není to proto, abyste museli trhat krabici, stříhat konce igelitů, párat stretch folie a škubat bublinkové folie, abyste se konečně dostali k roletám a mohli je pověsit. Účelem je ochránit rolety při přepravě na co nejvyšší míru.

Konec konců – podívejte se do naší výroby, jak balíme rolety den a noc pro expedici: