Jak správně lenošit

Pojem work-life balance se v posledních letech skloňuje čím dál častěji. Jedná se o pojem, který specifikuje rovnováhu mezi pracovním a osobním životem. Jak takové rovnováhy docílit, proč je balanc mezi těmito dvěma sférami tak důležitý a jak Vám v tom mohou pomoci rolety Fexi?

clanek_001

Work-life balance

Rovnováha mezi kariérou a soukromím není jakkoliv měřitelná a každý si ji musí najít sám. Každý člověk je jiný a má zcela odlišné potřeby. Rovnováha tak neznamená, že všichni bychom měli trávit v práci 10 hodin denně, 2 hodiny denně věnovat výhradně sobě, 8 hodin spánku a 4 hodiny rodině. Jen my sami nejlépe víme, co je pro nás nejlepší. 

Už dávno není v módě obětovat kariéře celý svůj osobní život. Čím dál více si lidé uvědomují, jak je důležité vést pestrý život. Právě ten totiž přispívá k duševnímu zdraví, lepší výkonnosti ve všech oblastech života a celkové vyrovnanosti daného člověka.

 

Přestaňte lpět na detailech

Je to právě přehnaný perfekcionismus, který mnohým z nás ubírá na spokojeném životě. Touha po dokonalosti má za následek, že právě perfekcionisté velmi často končí vyhořením nebo se pod tíhou stresu zcela zhroutí. 

Naučte se proto, že všechno, co děláte, ať už v pracovním či soukromém životě, nemusí být vždy dokonalé. Zkuste přijmout heslo, že něco prostě občas stačí. Jediné, co by mělo být skutečně perfektní, je Vaše štěstí. Ne vždy je ovšem klíč ke spokojenému životu skvěle uklizený byt a dokonale odvedená práce. 

clanek_002

Nebojte se říct NE

Častým problémem bývá kromě přehnaného perfekcionismu také fakt, že se bojíme říkat ne. Je přitom tak moc důležité, aby se našimi prioritami nestávaly potřeby druhých. Nedělejte ze sebe mučedníka a naučte se říkat ne pokaždé, pokud pro Vás daná věc není skutečně důležitá. Uvidíte, že se vlastně nic zas tak zásadního nezmění. Jen Vy budete zase o kousek spokojenější. A navíc si tak vybudujete přirozený respekt a úctu druhých. Abyste tedy našli správnou rovnováhu v životě, je zkrátka skutečně důležité naučit se říkat ne bez sebemenšího pocitu viny, a to pokaždé, když Vám daný závazek vůči druhému způsobuje jakýkoliv stres či časovou tíseň.

Buďte svou největší prioritou

Uvědomte si, že abyste mohli kvalitně odvádět svou práci a žít skutečně šťastný život, musíte být v celkové pohodě. Buďte proto sami pro sebe tou vůbec největší prioritou, hýčkejte se a nebojte se potěšit malými radostmi. Není to žádné sobectví, ale nutná sebezáchova. 

Víkendy nejsou nutně od toho, abyste během nich doháněli všechny resty pracovního týdne a veškerou energii věnovali úklidu, rodině a vaření. Vždy do svých víkendových plánů zahrňte čas pro sebe a hlavně věci, které Vás osobně těší a nabíjejí. 

Rovněž také neodkládejte různá potěšení a radosti až na víkendy či dovolené, ale i během pracovního týdne dělejte maličkosti, které Vás těší. Nebojte se v úterý zajít na jógu či ve čtvrtek s kamarádkou na víno. Nebo si jednoduše každé pondělí odpoledne zpříjemněte sladkým dezertem. Uvidíte, že pokud se budete cítit v klidu a pohodě, i práce Vám půjde mnohem lépe od ruky. 

clanek_003

Pohoda doma i v práci

Najít správný balanc mezi pracovním a soukromým životem bývá někdy skutečně náročné. A to obzvlášť tehdy, pokud nemáte pevnou pracovní dobu, ale například pracujete sami na sebe. Ať už jste ovšem v práci či doma, vždy si snažte dané místo co nejvíce zútulnit, abyste se v něm za všech okolností cítili opravdu příjemně. 

Vyzdobte si ho předměty, které ve Vás evokují hezké pocity, doplňte ho o vonné svíčky a nezapomínejte na správnou světelnou atmosféru, která je pro spokojený život skutečně nezbytná. S vytvořením vhodných světelných podmínek Vám mimo jiné mohou pomoci rolety Fexi. 

clanek_004

Rolety Fexi do kanceláře i domů

Rolety Den a noc Fexi představují minimalistickou a elegantní variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit

Rolety Fexi se velice snadno ovládají, jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a díky bohaté nabídce barev a odstínů se skvěle hodí do každého interiéru. Pokud tedy hledáte nové zastínění do kanceláře, obýváku či kuchyně, jistě si z naší nabídky vyberete právě takové rolety, které se do daného interiéru budou perfektně hodit. 

Co se týče průhlednosti látek rolet Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte Blackout rolety. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. Ovšem i blackout látky Vám na našich stránkách nabízíme ve světlejších odstínech, aby si ty pravé pro svůj domov vybral skutečně každý.

Kam se hodí světlejší rolety?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlé rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Kam se hodí tmavší rolety? 

Naopak tmavší odstíny se hodí zejména do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. A právě díky tomu jsou tmavé rolety vhodné do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

clanek_005

Jak správně čistit rolety Fexi?

Pokud se tedy i Vy rozhodnete, že právě rolety Den a noc Fexi budou těmi, které budou u Vás doma či v práci regulovat světlo, nemusíte se bát, že by jejich údržba byla nějak náročná. 

K obvyklé údržbě a čištění rolet Fexi není zapotřebí nic speciálního. Hravě Vám postačí obyčejný vlhčený hadřík nebo vysavač. Díky těmto snadno dostupným pomocníkům můžete své rolety Den a noc Fexi udržovat stále krásné a čisté.

Rolety čistěte na okně

Během běžného čištění nemusíte rolety sundávat, díky čemuž si ušetříte demontáž a následnou montáž. Při čištění a odstraňování větších nečistot však můžete rolety bez obav demontovat.

Suchý nebo vlhký hadřík?

Není to žádná věda ani alchymie, rolety Den a noc vyčistíte snadno. Pro menší fleky Vám postačí suchý hadřík. Pokud bude znečištění větší, použijte vlhký hadřík. Vyčištěné místo nechte následně důkladně proschnout.

Použití čisticích prostředků

V případě potřeby můžete použít šetrné čisticí prostředky, které nezmění barvu rolety a ani ji nijak nepoškodí. Než se pustíte do čištění, vždy si nejprve otestujte čisticí prostředek na malém kousku látky, který není tolik vidět. Část látky vždy zůstává namotaná nahoře v místě kazety, nikdy se nevymotává a nikdy tedy není vidět. Právě toto místo je ideální na otestování přípravku.

Vsaďte na vysavač

K čištění rolet Den a noc můžete bez problémů použít také vysavač. Pokud je to možné, vždy ovšem snižte jeho výkon na minimum.

Rolety neperte ani nežehlete

Rolety Den a noc doporučujeme neprat v běžné pračce ani nežehlit, ale v případě potřeby můžete odnést rolety Fexi do čistírny. 

Rolety nerolujte mokré 

Pokud je roleta po čištění mokrá, rolujte ji, až bude usušená. Pro čištění rolet je dobré si vybrat i pěkné slunečné počasí. Vidíte všechny nečistoty mnohem lépe a také Vám roleta po čištění mnohem snáz vyschne.

clanek_006

Kontaktujte nás a nechte si zaslat 8 vzorků zdarma

Jestliže si náhodou nebudete jisti, jaké rolety si máte pořídit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve své ložnici. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás.