Jak si zařídit útulnou kuchyň

Plánujete rekonstrukci svého domu či dokonce stavíte nový a nevíte, jak vhodně zařídit kuchyň, aby vypadala útulně a zároveň byla praktická? Vsaďte na rolety Den a noc Fexi. 

clanek_001

Rolety od Fexi nejen do kuchyně

Rolety Den a noc jsou v jistých ohledech velmi podobné běžným roletám – látka různých barev a vzorů, která zajišťuje regulaci příchozího světla a paprsků, se vysouvá a zasouvá do kazety, jež je zpravidla umístěna nad oknem. Tato látka ovšem nevisí volně ve vzduchu, ale je vedena pevným silonem.

Rolety Den a noc by Vám mohly rovněž připomínat také klasické žaluzie. Stejně jako žaluzie se totiž i rolety Den a noc skládají z jednotlivých „lamel“. I princip fungování je u obou těchto možností zastínění velice podobný – jednoduše se totiž můžete rozhodnout pro vytažení celé látky nahoru, a tím okno zcela odkrýt, nebo naopak ke stažení až dolů a okno zakrýt. 

I přesto ovšem rozdíly mezi běžnými žaluziemi a roletami Den a noc existují. Při stažených žaluziích regulujete průchod světla změnou úhlu, který jednotlivé lamely svírají se svislou plochou okna. Oproti tomu rolety Den a noc umožňují snadno nastavit velikost mezery mezi jednotlivými lamelami, přes kterou dovolíme paprskům a světlu procházet.

Látka na roletách Den a noc, která reguluje průchod světla do interiéru, je tvořena pruhy ze dvou různých materiálů. Prvním pruhem je síťka, která průchodu světla prakticky vůbec nijak nebrání. Druhý pruh pak tvoří neprůhledná látka, nebo průsvitná jen do jisté míry v závislosti na gramáži látky, ale především tedy na barvě látky. 

Co se týče konkrétní průsvitnosti daných látek, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem do jisté míry propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Maximálního zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte Blackout rolety

clanek_002

Proč jsou rolety Fexi tak výjimečné?

Rolety Den a noc Fexi lze považovat za opravdu výjimečné a jedinečné. Proč? Neboť jsou nadčasové, minimalistické, bezpečné, cenově dostupné a vhodné prakticky do všech místností. Vyrobeny jsou výhradně z prvotřídních materiálů a do interiéru Vašeho domu skvěle zapadnou díky naší pestré škále nabízených barev.

Regulace světla a soukromí v jednom

To, proč si zřejmě plánujete rolety Den a noc pořídit, je možnost plynulé regulace světla v jakékoliv místnosti. Ony toho však nabízejí daleko víc. 

Rolety Fexi regulují příchozí světlo, čímž perfektně chrání Váš dům před ostrým sluncem a horkými letními dny. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo znamená, že Vám pomohou snížit účty za energii, protože mohou zadržovat teplo v zimě, a naopak odrážet teplo v létě.

Zároveň Vám však mohou rolety Fexi během celého roku poskytnout dostatek požadovaného soukromí, pokud okna Vaší kuchyně (či jakékoliv jiné místnosti ve Vašem domě) směřují například do rušné ulice. Rolety tak snadno v daném interiéru vytvoří právě takovou atmosféru, po které toužíte.

Obecně bychom Vám však doporučili volit v kuchyni co nejmenší míru zatemnění, aby zůstala co možná nejvíce prosvětlená. 

Snadné ovládání a upevnění

Co se týče upevnění, rolety Den a noc Fexi Vám nabízíme ve 3 typech kazet, které přináší 5 způsobů upevnění. Mezi ten vůbec nejoblíbenější způsob se řadí jednoduché zavěšení rolety na okno. Zvolit ovšem můžete také vrtání kazety do okna, stropu či zdi. 

A jelikož i na detailech záleží, tak je dobré vyladit výběr rolet až do samého konce. A to konkrétně vhodným výběrem správné barvy, typu a strany mechanismu pro ovládání. Volit můžete ze dvou způsobů ovládání a tří barevných variací. Konkrétně tedy můžete vybírat mezi klasickým řetízkem a elektrickými roletami. Záleží pouze na Vás, čemu dáte přednost. Barvu mechanismu volte vždy dle barvy Vašeho okna nebo zdi. V naší nabídce Vám mechanismy nabízíme v barvě bílé, hnědé a stříbrné

Jednoduchá údržba a čištění

K obvyklé údržbě a čištění rolet Fexi není zapotřebí nic speciálního. Hravě Vám postačí obyčejný vlhčený hadřík nebo vysavač. Díky těmto snadno dostupným pomocníkům můžete své rolety Den a noc Fexi udržovat stále krásné a čisté.

Během běžného čištění nemusíte rolety sundávat, díky čemuž si ušetříte demontáž a následnou montáž. Při čištění a odstraňování větších nečistot však můžete rolety bez obav demontovat. K samotnému čištění rolet Den a noc používejte především suchý nebo vlhký hadřík.

V případě potřeby můžete použít šetrné čisticí prostředky, které nezmění barvu rolet a ani ji nijak nepoškodí. Než se pustíte do čištění, vždy si nejprve otestujte čisticí prostředek na malém kousku látky, který není tolik vidět. Část látky vždy zůstává namotaná nahoře v místě kazety, nikdy se nevymotává a nikdy tedy není vidět. Právě toto místo je ideální na otestování přípravku.

K čištění rolet Den a noc můžete bez problémů použít také vysavač. Pokud je to možné, vždy ovšem snižte jeho výkon na nejnižší možnost.

Rolety Den a noc doporučujeme neprat v běžné pračce, ale v případě potřeby můžete odnést rolety Fexi do čistírny. I když jsou rolety Fexi skutečně velmi kvalitní, neměly by se zbytečně úplně namáčet. Pokud se tak stane, musí zůstat rozvinuté, ať pořádně uschnou. 

clanek_003

Barva rolet do kuchyně

Jak už jsme zmiňovali výše, čím tmavší tkaninu si pořídíte, tím většího zastínění dosáhnete. Co se týče kuchyní, tak za ideální řešení můžeme považovat světlejší typy látek a látky s nižší gramáží, které průchod světla do kuchyně příjemně regulují, ale zároveň místnost zbytečně nezatemní. Navíc takové rolety působí čistě, elegantně a snadno se kombinují s dalšími prvky v kuchyni i v celém domě. Skvěle v kuchyni fungují také žíhané rolety, na kterých jsou daleko méně vidět všemožné skvrny.

Nechte si zdarma zaslat vzorky rolet 

Pokud si nejste jisti, jaké rolety Den a noc Fexi do své nové kuchyně zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten správný odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v obývacím pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém obýváku. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

A jestliže byste si náhodou během výběru nových rolet nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.

Nezapomínejte na detaily

Že na detailech záleží je známá věc. A jinak tomu není ani při zařizování kuchyně. Kromě výběru rolet tedy nezapomínejte ani na dekorace, které Vaši kuchyň nádherně zútulní. Skvěle by se do Vaší kuchyně mohl hodit například černý kovový odkapávač, pozlacený dávkovač na mycí přípravek, květináč s bylinkami, ozdobný svícen či keramická váza s živými květinami na jídelní stůl