Jak fungují rolety den a noc v horkých dnech?

Znáte to jistě velmi dobře – blíží se léto a horké dny. Panelákový byt se začíná podobat tavící peci a bez řádného zastínění je pobyt v přehřáté místnosti skoro nesnesitelný. Majitelé prosklených balkonů potvrzují, že v létě je problém na zasklený balkon vůbec vstoupit, natož si tam v klidu dát kávičku. Čtěte dál a zjistíte, jak snadno se to dá řešit instalací rolety den a noc bez vrtání.

rolety-horke-dny2 

Co je hlavní problém

Pokud si shrneme hlavní problémy prosklených ploch, francouzských oken či prosklených balkonů, zůstanou nám 3 nejvýraznější:

  • horko
  • příliš světla
  • ztráta soukromí

Možná máte jiné pořadí, ale pravděpodobně řešíte stejný seznam.

Jaké jsou možnosti řešení?

Máte na výběr velké množství různých řešení. Ale jako všude, i tady se musí vyvážit výhody a nevýhody.

Běžné žaluzie

Jde zatím asi o nejběžnější řešení. Řekli bychom tradiční. Výhodou je, že můžete zcela zabránit průchodu světla, a tak je místnost dobře zatemněna a také zachováno soukromí. I když i žaluzie často prosvítají, zejména ty, které máte už delší dobu.

Určitou nevýhodou ale je, že kovové lamely žaluzií dobře akumulují teplo, které pak ještě dlouho vyzařují do místnosti i po západu slunce. Také si zcela zastíníte výhled ven.

Montáž žaluzií je také náročná pro běžného laika, takže zaplatíte firmě za instalaci.

Tónovaná skla

Výhodou je, že omezují průchod světla i tepla, a přitom máte stále zachován výhled z místnosti. Nevýhodou je cenová relace, zejména pokud se rozhodnete pro výměnu běžných průhledných skel. Nemáte také moc možností, jak regulovat množství procházejícího světla.

Nalepovací UV folie

Jde o variantu tónovaných skel. Je to však o něco levnější řešení. Nicméně nevýhody jsou podobné jako u tónovaných skel.

Různé varianty rolet a žaluzií

V dnešní době je spousta možností a variant, jak si zastínit okno či balkon. Plise žaluzie, screenové rolety, rolety den a noc, vertikální rolety, venkovní či vnitřní rolety atd. Po našem průzkumu spokojenosti doporučujeme rolety den a noc bez vrtání.

Jak pomohou rolety den a noc bez vrtání?

Vraťme se k základním problémům, které chceme řešit:

Horko

Rolety den a noc účinně zabraňují průchodu světla a tím i tepla. Samy teplo neakumulují a následně nevyzařují do místnosti. Regulací překryvu lamel můžete docílit částečného či úplného zastínění.

Volbou vyšší gramáže látky docílíte lepších izolačních vlastností a snížíte množství průchozího tepla.

Příliš světla

Sami si můžete zvolit, jak velkou plochu okna zakryjete a jestli se lamely rolet budou plně překrývat, nebo naopak k překrytí nebude docházet vůbec a skleněnou plochu překryjete úplně. Rolety den a noc tak dávají velmi široký prostor pro různou sílu průchozího světla.

Soukromí

Při zcela zatažené roletě den a noc není vidět zvenčí do místnosti vůbec, ale vy, pokud si tedy vyberete průsvitnější látky, ven vidět zčásti můžete.

Nabídka rolet den a noc od FEXI

Pokud se rozhodnete pro moderní zastínění pomocí rolet den a noc, pak vás nabídka FEXI jistě zaujme. Za srovnatelné ceny dodáváme oproti konkurenci rolety již složené, což je velmi znát na rychlosti montáže. Víc než 5 minut montáži nemusíte věnovat.

Vyberte si na našem eshopu typ látky, nastavte rozměry a stranu, na které má být ovládání a problém s horkem v prosklené místnosti máte vyřešen za 5 minut.