Interiérové doplňky pro skandinávský styl bydlení

Plánujete si interiér svého domova zařídit ve skandinávském stylu, ale nevíte, jak toho ideálně docílit? Jaké doplňky se do skandinávského interiéru nejvíce hodí? A jak Vám s designem inspirovaným severskými zeměmi mohou pomoci rolety Fexi

clanek_001

Skandinávský interiér 

Jak již samotný název napovídá, skandinávský styl vznikl v severských zemích, ale velmi rychle se stal oblíbený téměř po celém světě. Je založen na jednoduchosti, elegantním designu a čisté linii. Nešetří bílou barvou, která výborně odráží světlo, a zároveň také opticky zvětšuje daný prostor.

Charakteristika skandinávského stylu

Skandinávský styl je inspirovaný především přírodou. Pokud se tedy pro tento styl v interiéru svého domova také rozhodnete, rozhodně by v něm neměly chybět přírodní materiály, jako jsou například dřevo, kámen nebo mramor

Obzvláště se pak skandinávský styl vyznačuje světlým a vzdušným prostorem, světlými barvami (bílou, šedou, krémovou, pastelové a modré odstíny), přírodními materiály, velkým množstvím zdrojů světla, textilními doplňky, jednoduchými dekoracemi či živými květinami.

Doplňky do skandinávského interiéru

clanek_002

Rolety Den a noc od Fexi 

Jelikož je jedním z hlavních znaků skandinávského stylu světlo, tak právě námi nabízené rolety Den a noc Fexi jsou těmi pravými pro interiér v tomto designu.

Rolety Den a noc od Fexi představují nadčasovou variantu zastínění, která do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně reguluje ostrý sluneční svit a zároveň se během chvilky dá prakticky zcela zatemnit. Velice snadno se ovládá, je vyrobena z prvotřídních materiálů a díky skutečně pestré škále nabízených barev se skvěle hodí do každého interiéru

Světlé a pastelové barvy

Výběr vhodné barvy je bezpochyby důležitým prvkem při navrhování jakéhokoliv interiéru v kterémkoliv stylu. A to rozhodně platí i u skandinávského stylu.

Jak už bylo výše zmíněno, ve skandinávských interiérech by měly především převažovat světlejší či pastelové tóny. Pokud byste chtěli zvolit konkrétní barvu, ideální je například světle modrá, zelená nebo růžová.

clanek_003

Mnoho různých textilií

Na první pohled by se mohlo zdát, že je skandinávský styl podobný minimalistickému stylu. Jeden zásadní rozdíl mezi těmito dvěma typy interiérového designu rozhodně je. A to pohodlí. Zatímco minimalistický styl by měl působit strohým až lehce chladným dojmem, skandinávské interiéry jsou útulné a příjemné.

A právě s útulností v interiéru Vám mohou pomoci nejrůznější textilie, jako jsou například polštářky, přehozy, měkké deky či koberce

Vhodný nábytek

Nábytek ve skandinávském interiéru by měl mít jednoduché siluety, čisté linie a měl by být vyrobený převážně z přírodních materiálů. Obecně však upřednostňujte především kvalitní kousky řemeslné výroby.

Dekorace ve skandinávském stylu

Ve skandinávském interiéru se spolu rozhodně nebojte zkombinovat moderní prvky s vintage kousky. Například dřevěný stůl zkombinujte s bílými moderními židlemi a místo klasického nočního stolku vsaďte na dřevěný špalek.

clanek_004

Jakou barvu rolet vybrat do skandinávského interiéru?

Jestliže již víte, že právě rolety Fexi budou těmi pravými, které budou ve Vašem domě ve skandinávském stylu regulovat přicházející světlo, pojďme se společně podívat na to, jakou z pohledu funkčnosti ideálně zvolit barvu, abyste byli s našimi roletami co možná nejvíce spokojeni. 

Výběr vhodné barvy rolet se odvíjí hned od několika faktorů, které se Vám pokusíme postupně přiblížit.

Co se týče průhlednosti látek Fexi, tak obecně platí, že čím tmavší tkaninu zvolíte, tím většího zastínění dosáhnete. Všechny látky rolet Den a noc Fexi ovšem částečně propouští světlo a nejsou 100% zatemňující. Většího zastínění můžete jednoduše dosáhnout pořízením tmavšího odstínu a vyšší gramáží. Největší míry zastínění dosáhnete tehdy, pokud si pořídíte zatemňovací rolety Den a noc z řady Blackout. Ty poskytnou Vašemu domovu co možná největší zatemnění. 

Kam se hodí rolety ve světlém odstínu?

A jelikož jsou pro skandinávský styl typické především světlejší a pastelové barvy, kam se světlé rolety nejvíce hodí?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem vyloučeno, že ani zatemňující látka, která je vhodná do ložnic a dětských pokojů, nemůže být světlá. V naší blackout řadě najdete například krémové či šedé látky, které dokáží místnost také značně zatemnit. Takové látky mají většinou vyšší gramáž a jsou uvnitř neprůhledného pruhu doplněny o ještě jednu látku navíc, která představuje další překážku pro průchod světla. 

Kontaktujte nás a nechte si zaslat až 8 vzorků zdarma

A pokud si stále nejste jisti, jakou barvu rolet Fexi do svého skandinávského interiéru zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v dané místnosti působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě z toho důvodu Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe

Pokud si tedy nejste jisti, jaký odstín nových rolet Den a noc Fexi ideálně zvolit, neváhejte a objednejte si nezávazně vzorky látek. Jsou zdarma a dorazí k Vám domů skutečně rychle.

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém domově. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v dané místnosti, a až poté si rolety v klidu objednat. 

Zároveň nás také můžete kontaktovat a poradit se s naším personálem, který je tu pro Vás od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Ať už si tedy během výběru, objednávky či montáže nebudete s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro Vás.