Inspirujte se barvami rolet

Ať už si kupujeme novou sedací soupravu, koberec nebo se rozhodneme vymalovat stěny místnosti, vždy pečlivě zvažujeme, jakou barvu zvolit. A v případě rolet by tomu nemělo být jinak.

Rolety primárně slouží k zastínění bytu nebo k zajištění soukromí, a ať si to uvědomujeme nebo ne, v našem interiéru jsou velmi výrazným prvkem. Signifikantně se podepisují na celkovém vzhledu dané místnosti a volba vhodné barvy by tak měla být promyšlená do posledního detailu. Podívejme se tedy, z jakých barev můžete vybírat a co do Vašeho interiéru přinesou.

BÍLÁ

Pokud jste v otázce barev spíše konzervativní a neradi se pouštíte do experimentů, doporučujeme Vám zvolit bílou barvu. Bílá barva je symbolem čistoty a pořádku a nemusíte se obávat, že by jakkoliv nabourala Váš interiér. Svou povahou je totiž neutrální a světlo, které takovými roletami prostupuje, nemění svou barvu a nijak neovlivní ráz dané místnosti. Navíc bílá barva rolet Vám umožňuje barevné ladění prostoru kdykoliv zcela změnit bez potřeby kupovat rolety nové.

clanek_001

BÉŽOVÁ A HNĚDÁ

Další barvy, ve kterých si rolety Den a noc můžete pořídit, jsou v odstínech béžové a hnědé barvy. Proč volit zrovna tyto barvy? Odpověď je jednoduchá.

Tyto přírodní odstíny působí nejen čistě, ale současně krásně doplňují dřevěné prvky interiéru. FEXI rolety nabízí celou řadu odstínů od těch jemnějších jako je slonovina, šampaňské, vanilka nebo písek až po tmavší varianty, kterými jsou čokoláda, eben, dub a další.

clanek_002

ZELENÁ

Přemýšlíte nad zelenou barvou a nevíte, zda se k Vám hodí? Tato barva je synonymem pro život, vitalitu a mládí. Zvolit zelenou roletu znamená propůjčit interiéru nezaměnitelnou energii a svěžest.

Navíc pokud ve Vašem interiéru převládá tmavší barva dřeva, zelená ho nádherně doplní. Současně rolety Den a noc nenabízíme pouze v jedné univerzální zelené barvě, ale ve více jedinečných variantách, jako je pistácie, svěží zelené jablko nebo mech, který se svým vzorem unikátně propojí s pokojovými rostlinami.

clanek_003

ŽLUTÁ

Žlutá barva s sebou do interiéru přináší léto a slunce. Světlo, které proniká přes žluté rolety, dodá místnosti příjemnou atmosféru. Zapojení této barvy do interiéru je velmi jednoduché, protože žlutá barva si skvěle rozumí s odstíny béžové, hnědé, šedé, ale také zelené, modré, bílé nebo černé.

U rolet Den a noc můžete vybírat z různých odstínů, a to od zlaté, přes jemný citrón až po syté mango.

clanek_004

ORANŽOVÁ A ČERVENÁ

Blíží se léto a léto přeje odvážnějším barvám. Odstíny jako pomeranč nebo mandarinka vnesou do Vašeho interiéru vůni letního ovoce.

Pokud se cestou výrazných rolet už vydáte, neváhejte se poohlédnout i po roletách v červené barvě. Červená vypadá v interiéru krásně. Protože ale na každého působí malinko jinak, doporučuje se pro její užití uměřenost. Použití této barvy na rolety je proto ideální volbou. V místnosti pak krásně funguje s dalšími červenými prvky a z ostatních barev ji krásně doplňuje černá, bílá nebo šedá.

clanek_005

MODRÁ

Modrá je barvou klidu a harmonie, která hlásí comeback. Ačkoliv se taková volba může zdát odvážná, existuje tolik variant, jak tuto barvu jednoduše kombinovat a zapojit do barevné hry interiéru. Spolu se žlutou, šedou, černou nebo bílou dokáže z každé místnosti udělat jedinečný prostor. Proto neváhejte a nechte se unést barvou letošního léta!

clanek_006

RŮŽOVÁ A FIALOVÁ

Vybíráte barvu rolet a nejste si jisti, zda je růžová nebo fialová roleta dobrá volba? Pokud je Váš interiér barevně neutrální a převládá bílá, černá nebo šedivá barva, pak není důvod k obavám. Rolety Den a noc prostor krásně doplní.

Pokud ale máte strach, zda vybalancujete vše dostatečně citlivě, existuje jedna místnost, kam se růžové nebo fialové rolety budou hodit vždycky – dětský pokoj! Prostoru propůjčují hravost a veselost.

clanek_007

Jemné fialové barvy se pak nemusíte bát ani v kuchyni. Pokud jste si zamilovali styl Provence, určitě se nechte unést jedinečným levandulovým nebo šeříkovým odstínem našich rolet Den a noc. Spolu s bílou barvou udělají z Vaší kuchyně místo, kde už nebudete chtít jen vařit.

ŠEDÁ A ČERNÁ

V neposlední řadě nesmíme zapomínat na tyto dvě nadčasové barvy. Černá barva přes svou neutrální povahu dokáže navíc skvěle zatemnit prostor, čehož si mnohdy ceníme více než jejich estetických dispozic.

A šedá? Šedá je barva, která se nám v interiéru prostě neomrzí. Ať už designéři přicházejí s jakýmikoliv novinkami, šedá barva bude mít na poli bytové estetiky své místo vždy jisté. A není divu. Pokud potřebujeme prostor odlehčit, nabízí nám své světlejší odstíny, pokud chceme dosáhnout kontrastu, můžeme volit i z tmavších variant. Barvu doplňků pak můžeme libovolně měnit a pokaždé docílíme příjemné obměny, i když nosné prvky zůstávají.

Šedá barva se hodí k béžové, bílé, červené, žluté, modré i zelené a její nespornou výhodou je, že tato barva působí stále čistě. FEXI rolety navíc nabízí širokou paletu odstínů a i Vy si jistě najdete ten svůj.

clanek_008

PROČ PRÁVĚ ROLETA DEN A NOC?

Nejen barva, ale i funkčnost a design. To vše je u stínícího systému důležité. A právě naše rolety Den a noc ve všech kategoriích bodují.

Dokáží totiž místnost více či méně zatemnit, ale jedním pohybem mechanismu ji dokáží projasnit a vpustit do interiéru právě tolik světla, kolik potřebujete. Svým designem doplňují tvář místnosti a navíc je nabízíme v široké paletě barev. A právě barva je faktor, na kterém tolik záleží, pokud má být náš domov útulný.

JAKÁ BARVA JE PRO MĚ VHODNÁ?

Odpověď na tuto otázku je především otázkou preferencí. Jak jsme si již ukázali, rolety Den a noc nabízíme hned v několika barvách a barevných odstínech. Pokud rádi experimentujete, nebojte se volit výraznější barvu. Jestliže je Váš vztah k extravaganci spíše zdrženlivý, zvolte univerzálnější barvy, jako je bílá, béžová nebo šedá.

VZHLED INTERIÉRU

Základní bod, od kterého se můžeme odrazit, jsou barvy našeho interiéru. Vždy je dobré, aby barva rolet doplňovala celkové zbarvení dané místnosti. Vyhneme se tak problému, že by se roleta stala rušivým elementem nabourávajícím její harmonii. Někdy je ale třeba popustit uzdu své barevné fantazii.

TYP MÍSTNOSTI

Když pořizujeme rolety, můžeme se vydat dvěma směry. Buď můžeme jednotlivé místnosti roletami propojit a zvolit ve všech místnostech stejnou barvu nebo můžeme naopak využít množství barevných možností a každému pokoji tak propůjčit nezaměnitelný vzhled.

Každá místnost v domě nebo bytě plní specifický účel a současně v ní mohou být zastoupeny naprosto odlišné barvy. Proto se společně podívejme na jednotlivé místnosti a ukažme si jejich odlišnosti.

Obývací pokoj

První a nejvýraznější místností každého domu nebo bytu je jednoznačně obývací pokoj. Pokud je interiér laděn do jemných krémových barev bez výrazných solitérních prvků, můžeme si dovolit interiér rozbít výraznější barvou rolet.

V takovém případě je pro dokouzlení harmonické atmosféry optimální, pokud do této barvy ladíme i jiné bytové doplňky a textilie, jakou jsou květináče, koberečky, polštáře a jiné drobné doplňky.

Pokud ale nejste zastánci výrazných barev, nikdy neuděláte chybu, pokud zvolíte nějakou z krémových barev nebo šedivých odstínů. Tím to ale nekončí. Pokud Vám pouhá barva nestačí, rolety Den a noc nabízí tyto odstíny v různých vzorech jako je například dub nebo bříza. Rolety Den a noc tak doplňují interiér nejen barevně, ale také dokáží doplnit strukturu Vašeho nábytku nebo podlahy.

clanek_009

Ložnice

Další a neméně důležitou místností Vaší domácnosti je bezesporu ložnice. Mnohdy si to neuvědomujeme, ale v ložnici trávíme velké procento našeho života. V průměru je to třetina jeho délky a spánek se velmi významně podílí na jeho kvalitě. A právě z toho důvodu je podstatné si v ložnici vytvořit zdravé a kvalitní prostředí. Ovšem to bez kvalitních rolet dokážeme jen stěží.

Pokud volíte barvu podle úrovně zatemnění, určitě doporučujeme volit z tmavších odstínů barev hnědé, šedé nebo dokonce černé. A ano, i černá barva může být nevídaným doplňkem interiéru. U nás i jindy obyčejnou černou najdete kromě jiného i v unikátním dekoru břízy.

Pokud je na Vás tmavá barva příliš fádní a monotónní, neváhejte odhalit kouzlo našich rolet Den a noc Duo, které nabízejí kombinaci hned dvou barev. Pro účely zatemnění ložnice pak perfektně hraje dvojice černá-ocel, která Vaši místnost nejen ochrání před sluncem, když si budete chtít přispat, ale současně z Vaší ložnice udělá jedinečnou a stylovou místnost.

clanek_010

Dětský pokoj

Dětský svět je plný barev a nekonečné fantazie. Nebojte se a promítněte to i do jejich království!

Do dětského pokoje často volíme barevné prvky – koberce, povlečení, obrázky a mnohdy i jednotlivé kusy nábytku. A v případě rolet by to mělo být také tak. FEXI rolety nabízí nepřeberné množství barev. Vybírat tak můžete z odstínů růžové, fialové, oranžové, červené, modré, zelené a dalších. V naší pestré nabídce si na své přijde i ten nejnáročnější malý zákazník.

JAKÉ BARVY JSOU LETOS V KURZU?

Léto je za dveřmi a návrháři mají v barvách jasno. Pokud chcete jít s trendy, máte jedinečnou šanci. Naše rolety Den a noc nabízíme i v odstínech, bez kterých se letošní léto neobejde. Barvami letošního léta budou:

  • nebesky modrá
  • krémová
  • žlutá
  • oranžová
  • višňově červená
  • růžová
  • světle šedá

Ať už ale pro své rolety vybere jakoukoliv barvu z naší nabídky, určitě nebudete litovat. A když se Vám časem okouká, není problém rolety vyměnit. Díky snadné montáži je to s roletami Den a noc hračka.

Pokud ale nechcete experimentovat, zvolte nějaký z mnoha odstínů bílé, béžové, hnědé nebo šedé barvy z naší nabídky. Tyto nadčasové evergreeny budou vypadat skvěle v době jakýchkoliv trendů. A pokud Vás naše široká nabídka barevných variant postavila před otázku, jak by Vámi zvolená barva vypadla u Vás doma a zda by vhodně doplnila sedací soupravu, využijte možnosti objednat si až 8 vzorků rolet Den a noc zcela zdarma.

S koupí rolet, které barevně podtrhnou Váš interiér, už nemusíte čekat na zítřek. Vyberte si tu pravou barvu ještě dnes.