Inspirace pro hřejivý zimní interiér

V zimě doma trávíme asi nejvíce času z celého roku. Chceme se schovat před mrazivým počasím a cítit se pohodlně a příjemně. V tom nám mohou pomoci různé interiérové doplňky, které náš domov zútulní a vnesou do něj vytoužené teplo. Inspirujte se našimi tipy!


obr_barvy_zimy_2


Barvy zimy

Typické zimní barvy jsou bílá, šedá a variace modré. Jsou to však barvy nevýrazné a studené. My naopak chceme do interiéru dostat barvy teplé, kterými jsou například temně červená, zelená, hnědá nebo béžová. Tyto odstíny se nejlépe hodí na stěny pokojů. Zimní barvy pak do interiéru nejlépe začleníte pomocí doplňků.



 

  

obr_materialy_2


Materiály

Velmi používaná je kombinace dřeva a kamene. Například k dřevěné podlaze můžete pořídit mramorový stolek. Interiér bude působit tepleji také s dřevěným stolem či dřevěným obložením. V zimním interiéru se používá také sklo, které má připomínat led. Bát se nemusíte ani keramických nebo zlatých doplňků.

 

 

 

obr_dostatek_svetla_1


Dostatek světla

V zimě je přirozeného světla velmi málo, a proto nesmíme zapomenout ani na dostatečné umělé osvětlení místností. Prostoru dodá potřebný jas především červené, žluté a oranžové světlo. V pokoji navíc vytvoří milou a přátelskou atmosféru. Více světla můžete přidat také pomocí svíček, luceren či světelných řetězů.

 

 

 

 

Okna

Se světlem souvisí také správné zastínění oken. Měli bychom volit světlejší a teplejší odstíny rolet, aby nám do bytu pustily dostatek světla. Útulnou atmosféru pomohou vytvořit například světle hnědé nebo béžové odstíny. Relaxační efekt má barva krémová a pokoj krásně rozzáří odstíny žluté. Pokud máte tmavší stěny, nemusíte se bát ani barvy bílé. Rolety jsou užitečné také v noci. Jakmile rozsvítíte světlo nebude přes ně do bytu vidět.

obr_okna

 

obr_doplnky



Doplňky

Jak jsme již zmínili, k hnědé, béžové, červené nebo zelené stěně se hodí světlejší doplňky. V bílé či šedé barvě můžete mít například sedací soupravu, různé polštářky, deky či přehozy. Zapomenout bychom neměli ani na koberce, které ze studené podlahy udělají příjemné místo k odpočinku a ocení je také vaši domácí mazlíčci. Nejlepší jsou koberce vlněné nebo ty s dlouhým chlupem.

 

 


Kožešiny

Pocit tepla vyvolá použití kožešin, které skutečně zahřejí, ale působí také velmi elegantně a přepychově. Naaranžovat je můžete na zem, na sedačku i na křesla.

obr_kozesiny